Çoğu kişi atlıyor, motor yağını değiştiriyor ama şanzıman yağının değişmesi gerektiğini bilmiyor. Sonra şanzıman arızasında korkunç maliyetlerle karşı karşıya kalıyorlar.
#TersySoruyor
#TersySoruyor
Otomatik şanzıman ise hiç elleme derim. Birine demiştim, "olmaz öyle şey dedi değiştirdi, sonuç, o zamanın parası 26 bin Lira tamir parası ödedi.
İste benim arabamı bakıma götürdüğünüm usta bu konuda çok mahatetli her şeyi miatli veya miatsiz kontrol ederek işlem yapıyor.. Bu Mart ayında muayeneye giderken yapılan bakımda otanatik sanzuman yağını değiştirmiş yol sürüş denemesi ile.. Şimdi arabanın gazına bakmamak için çaba şart ediyorum yoksa bir anda 120 ye çıkıyor.
Sanırım aracını kullanım kılavuzunu okuyan kimse yok. Ben birkaç defa okumuştum ama yine bu konu için bakma ihtiyacı duydum. Piyasadaki ustalar maalesef çok eksikler.
15 yaşında bir arabam var ikinci el olarak 160.000 km de aldım şimdi ben bunun şanzıman yağını nasıl değiştireyim değiştirsem şanzıman elimde kalır.
hocam daha önce değişim yapılmadıysa ellemeyin diyorlar nirmalde değişmesi gerektiğini ben de biliyorum
Evet, maalesef birçok kişi şanzıman yağı değişimini gözden kaçırıyor. Aslında şanzıman yağı da motor yağı gibi belli periyotlarda değiştirilmelidir. Eğer bunu atladığın zaman ciddi arızalarla karşılaşabilirsin. Kendi aracım kırmızı Mini Cooper için de şanzıman yağı değişimini düzenli olarak kontrol ederim. Herkese tavsiyem, aracınızın bakım talimatlarına uyarak şanzıman yağını zamanında değiştirmeniz. Bu, uzun vadede büyük masraflardan kurtulmanı sağlar! 🚗🔧
Cevap
1Cevap
Ben bunu bilmiyordum teşekkürler.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?