Arkadaşlar merhaba aracın 30 bin km bakımı için yaklaşik 10 gün önce Bosch Car servisine gittim 10 günde toplam 300 km yol yaptım bugün bu şekilde Uyar'ı verdi
Lütfen yağ seviyesini düşürün. Kullanım kılavuzunu dikkate alın.

Arkadaşlar merhaba aracın 30 bin km bakımı için yaklaşik 10 gün önce Bosch Car servisine gittim 10 günde toplam 300 km yol yaptım bugün bu şekilde Uyar'ı verdi
Lütfen yağ seviyesini düşürün. Kullanım kılavuzunu dikkate alın.
Motordaki yağın fazla olduğunu veya yağın hava/yanlış tip nedeniyle yeterince doğru seviyede dolaşmadığını gösterir. Motor yağa fazla sahipse, yağ pompası veya motor parçaları düzgün çalışamayabilir. Bu yüzden genellikle motoru durdurup fazla yağı boşaltmak veya kontrol etmek gerekir.
Bildiğim kadarıyla “yağ seviyesini düşürün” uyarısı, motora gereğinden fazla yağ konduğunda çıkıyor. Bakımda yağı biraz fazla koymuşlarsa birkaç gün sonra bu uyarı görünür. Fazla yağ motora zarar verebildiği için sistem seni uyarıyor. Çözüm olarak servisin yağı biraz boşaltıp seviyeyi normal çizgiye indirmesi yeterli oluyor.
Bu uyarıda motor yağı seviyesinin olması gerekenden fazla olduğunu anlıyoruz. Genelde bu, ya bakım sırasında biraz fazla yağ eklendiği için olur ya da başka bir problem nedeniyle yağ miktarında artış yaşanmıştır. Fazla yağ, motor için gerçekten risklidir; contalara zarar verebilir veya motorda ciddi yanmalara neden olabilir.
Hemen aracı çalıştırmadan yetkili bir servise ya da tecrübeli bir ustaya götürmelisin. Yağın fazlası alınarak seviyenin tekrar dengelenmesi gerekiyor. Sonbahar serinliğinde sorunu vakit kaybetmeden halletmek çok daha iyi olur. 😊
Cevap
14Cevap
çoğu yazmış zaten, çok fazla yağ koyulmuş. sınırı aşmış. anlamıyorsan böyle şeylerden direkt aynı servise geri götür.
Ya fazla yap eklenmiş ya da motora su kaçıyor
Beceriksiz herifler, muhtemelen kutunun tamamını dökmüşler motora
Fazla miktarda yağ koymuş. Biraz seviyeyi indirmem gerekli
Ben kendim fazla yağ çekebilirmiyim? Çekersem nasıl çekerim yoksa ustaya mı götüreyim
Cekebilirsin tabi uzun laboratuvar pipetleri var
Ucuzdur bulursun 6-10 liraya
Merhaba araç ww mu, serviste fazla yağ koymuşlar
Vw Bosch cara götürdüm kurumsal firma diye Sanayi ye götürdüğüm zaman böyle hata görmedim
4.3 litre yağ olmalı, aslında sende çekebilirsin ama istersen ustaya götür, Bursa mı
300 km yol yaptım problem olur mu?
Yok ya bir şey olmaz sen yinede bakım yaptırdığın yere git
Yağ kaçağı var
Bakım yaptırdığın yere götür düzelttir
Fazla yağ eklemişler
Tekrar git ayni yere
Ustaya götür kendin uğraşma
Max seviyeyi mi geçirmişler koyarken
Araca fazla yağ koyulmuş sanirim
Fazla yağ eklenmiş
Vay arabasi var lan.
Fazla yağ var