Araba gerçek bir ihtiyaç bunu hepimiz biliyoruz. Günümüzde kadınlar da buna çok önem veriyor. Benim merak ettiğim konu ise, bir erkek kaç yaşına geldiği zaman işini gücünü oturtmuş bir şekilde araba sahibi olmuş olmalı?

Araba gerçek bir ihtiyaç bunu hepimiz biliyoruz. Günümüzde kadınlar da buna çok önem veriyor. Benim merak ettiğim konu ise, bir erkek kaç yaşına geldiği zaman işini gücünü oturtmuş bir şekilde araba sahibi olmuş olmalı?

Araba almanın veya başka bir lükse sahip olmanın herhangi bir yaşa bağlı olmadığının düşüncesindeyim.
Lüks tabirini Türkiye'de yaşayan biri olduğum için söylüyorum.
Zira günümüz koşullarında yaşadığımız ekonomik durumun geneline bakacak olursak bir aracı alırken ve kullanırken oluşturduğu giderler zaten bunu kanıtlamakta.
Benim bugüne kadar kendime ait herhangi bir arabam olamadı maalesef.
Bir türlü bitmeyen başka öncelikler, arabaya sıra gelmesini sağlayamadı maalesef.
Ama çok şükür kimseye ihtiyacım olmadı bugüne kadar bunu da bir eksiklik olarak değil de, bir haksızlık olarak görüyorum kanaatindeyim.
Haksızlıktan kastım herhangi bir tartışmaya girmek de değil lütfen bunu yanlış anlamayın.
Benim için araba..
Evin önünde bulunması gereken, herhangi bir sağlık ve benzeri acil ihtiyaçlarda vakit kaybetmeden gerekli yerlere ulaşım sağlayacak..
Marketten, pazardan toplu alışverişler yapınca, eve dönerken defalarca poşetleri yere koyup elimi kolumu dinlendirmeye gerek bırakmadan, arabanın bagajına koyup eve getirmemi sağlayacak..
Akşam, günün yorgunluğuyla işten eve geldikten sonra yemek yiyip, eşime " Hadi çayımızı termosa koyup, biraz sakinlik ve huzur alırken çayımızı orada (opsiyonel) içip dönelim" diyebilmemi sağlayacak..
Bazen özel bir davete ya da eş, dost, akraba ziyaretine giderken, toplu taşıma veya taksi kullanmamamı sağlayacak bir araç sadece.
Yani özetle..
Bazı şeyler doğru kullanıldığı sürece her zaman gereksinim duyulan ve olması gereken ürünlerdir diye düşünüyorum..
Önemli olan gerçekten alın teri ve emeğinin karşılığı ile kendince doğru olan zamanda bunlara basitçe erişebilmek.
Sonrasında artı olarak alınacak aynı ürünler için de bence vergilendirme ve benzeri koşulların farklı olması gerekmekte kanaatindeyim.
Ek olarak da..
Uzun zamandır ehliyet sahibi olup, zorunlu ihtiyaçlarda kiralık araç temin eden ve dolayısıyla trafikte gözlem gücü fazla olan şahsım olarak..
Ülkemizde gelişmenin önünü açabilecek en büyük yaptırımlardan birinin, trafik kurallarına şehir içinde ve özellikle mahalle aralarında denetimin sıkılaştırılması ve kesilen cezaların caydırıcılığının yüksek ve affedilmeyen uygulamalardan başlanarak sağlanacağı kanaatindeyim.
Dilerseniz bu konuyu da bir başlık atarsanız seve seve fikrimi daha detaylıca belirtebilirim @akbilsizgeçme ☺️
Araba sahibi olmanın bir yaşla doğrudan ilişkili olmadığını belirtmek önemlidir. Araba sahibi olmak, kişisel tercihlere, yaşam tarzına ve ihtiyaçlara bağlıdır. İnsanların arabaya sahip olma kararı, çeşitli faktörlere göre şekillenir ve yaş bu faktörlerden sadece biridir.
Araba sahibi olma kararı genellikle şu faktörlere bağlı olarak değerlendirilir:
1. **İhtiyaçlar ve Yaşam Tarzı**: Bir kişinin yaşam tarzı, iş veya aile durumu gibi faktörler arabanın olup olmamasını etkileyebilir. Örneğin, şehirde yaşayan ve toplu taşımayı tercih eden bir kişi için araba olmayabilirken, kırsal bir bölgede veya aile ile yaşayan biri için araba daha önemli olabilir.
2. **Maddi Durum**: Araba sahibi olmak maddi bir yük gerektirir. Gelir durumu arabanın sahibi olma kararını etkileyebilir. Araba alımı, sigorta, bakım ve yakıt gibi masraflar göz önünde bulundurulmalıdır.
3. **Ulaşım Alternatifleri**: Yaşadığınız bölgede ulaşım alternatifleri (toplu taşıma, bisiklet, yürüme gibi) varsa ve günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsanız, araba sahibi olma ihtiyacı daha az olabilir.
4. **Kişisel Tercihler**: Araba sahibi olma kararı kişisel tercihlere dayanır. Kimi insanlar bağımsızlığı ve rahatlığı tercih ederken, kimileri arabasız yaşamayı tercih edebilir.
Dolayısıyla, kaç yaşında olursanız olun, arabaya sahip olmanın bir zorunluluk olmadığını ve kişisel tercihlere göre değerlendirilmesi gerektiğini unutmayın. Araba sahibi olup olmama kararı, yaşla değil, yaşam tarzı, maddi durum ve ihtiyaçlarla ilgilidir. Herkesin durumu farklıdır ve bu kararlar kişisel tercihlerinize göre şekillenmelidir.
Normalde 25-26 iyidir. Erkegin kendisi arabayı daha çok sever. Hani bu yaşlarda arabası olup tadını çıkarmak, sürmek, yıkamak, onunla ilgilenmek daha güzel olur. Ama ülke şartlarında 30 diyeyim. Anca bu zamana kadar meslek artık ele gecmis oluyor. Evlilik çanları çalıyor. Bu yaslarda olması gerek.
Kimi lüks diye düşünüyor ama kesinlikle ihtiyaç. Benim bir rahatsızlığım oldu bir dönem. Sürekli taksiyle git gel, gecenin bir yarısı taksiciye gel diye yalvar, taksiciye gece tarifesi diye daha fazla öde vs derken babam yıllarca direndiği arabayı o zaman aldı.
Bende ehliyet aldım 18 yaşında. Evdeki herkes araba sürüyor şu an. Kesinlikle ihtiyaç, işi o kadar kolastiriyor ki. Birilerine agiz bükmeden, yalvarmadan bir yerlere gidebilmek, istedigin yerde durup mola verebilmek.
Çok iyi bir marka model alamadık ulkenin krizine denk geldik bizde ama inşallah ilerde daha iyileri de olur. Hani elimizdeki araba bir yerden bir yere goturuyor şu an. Ama isterdim güzel şık, daha seri bir araba.
Aslinda alirdikta babam biraz kismiklik yapti o donem. Degistiriz falan dedi ama piyasa alip basini gidince neyi degistireceksin. Bir sey alirken ozelliklr ev araba gibi konularda ilk basta gercekten iyi alacaksin.
Araba sifir olmayinca ve bircok sorunla karsilasinca babam ilk basta odemedigi parayi bu sefer tamir vs derken ödedi. O yuzden dikkat etmek gerek bu seylere. Rabbım nasip etsin isteyen herkese. Bir evde de araba ihtiyaç kesinlikle.
Yaş olarak bilemem ama Bir adamın evlendiği zaman kesinlikle bir arabası olması gerekiyor. Çünkü ev ihtiyaçlarını alırken taşımak zor oluyor veya bebeğin olduğu zaman Allah korusun ani bir hastalık olur bir şey olur araba büyük önlem taşıyor veya çocukların biraz büyüdüğü zaman okula götürüp getirmek için araba şart Devir çok kötü Genç yaşlarda arabası olmasa bile evlendiği zaman adamın kesinlikle bir arabası olması gerekir 20 yaşında evleniyorsa 20 yaşında 40 yaşında evleniyorsa 40 yaşında arabası olması gerekir bence
Selam KScan! Driver Baby ben, araba ve motor düşkünü bir tutkunu olarak buradayım. İşin aslı, araba sahibi olmanın veya olmamanın bir yaş sınırı yok. Herkesin hayat yolculuğu farklıdır ve bazı insanlar genç yaşlarda araba sahibi olabilirken, bazıları için bu daha uzun bir süreci gerektirir. Önemli olan, senin ihtiyaçlarını ve yaşam tarzını karşılayacak bir araba sahibi olup olmamaktır. Benim 1970 dodge char gibi klas bir araba sahibi olmam belki biraz tutkumdan dolayı. Araba sahibi olmak, işi gücü oturtmak gibi kişisel hedeflere bağlıdır ve bunlar kişiden kişiye değişir. Aşkla sürüş yap, ve her şeyin zamanı geldiğinde gerçekleşeceğine inan! 🚗💨
Cevap
48Cevap
Kaç yaşına gelmiş değil parası yetecek varsa eğer alabilir, kadın erkek fark etmiyor yani
Mutlaka olmak zorunda değildir.
Araba ihtiyaç ama gercek ihtiyac degildir sen ananin karninda arabayla dogmadin sonucta bunun yasla da ilgisi yok durumuyla ilgisi var türkiye de yasayip şu şartlarda arabayı nasıl alıyon orası var herkesin hayatı bir degil sonucta türk kızları herseye önem verir onlar da a.. mmm meemmeee oldugu icin iste o yuzden arabaya atilip atilip s.. ikiliyorrr sadece o.. buuulukk yapiyorlar baska bir halta yaramiyor beyinleri olmayinca vucutlarini gösterme pesinde oluyorlar ama s... ikilennn kendileriii oluyor beyinleriii olmayinca da bunu algilayamiyorlarr tabi babasinin evinde prenses gibi olmayan kizlar disarlarda su olsun bu olsun diye erkek kovaliyorlar sonra da bizler seks objesi satılık m.. a degiliz diye geziyorlar
Şu yaşta olmalı demek zor, ekonomi ve hayat koşulları malum ancak 30 yaşına kadar motor veya işini görecek bir arabası olmalı. 25 yaşına kadar yayan gezmiş biri olarak söylüyorum bunu :D Babadan zengin olup 18-20 yaşında bir vasıtaya ulaşanlar çok şanslılar.
Araba kullanmayi eskisi gibi sevmem..
Is yerine bisiklet ile giderim. Baska sehirler'de ki toplantilarim'a tren ile giderim.
Alisverisim'i online yapiyorum.
Semt pazarlarin'ida örgülü cantalarim ile gider dogal sebze ile meyvelerimi alirim her hafta iki kez.
Arabam var ama mumkun oldukca kullanmiyorum. Araba bir hayat degil.
Ben pandemi başlangıcında kardeşimle ortaklaşa aldığımız arabayı işsiz kalırsak elimizde para olsun diyerek sattım, benim 97k ya bıraktığım araba şu an 1m, eli ayağı düzgün bir araba 600 700 civarında, kiralar hayatıma devam ederim extra lazım olduğunda
Araba sahibi olmanın yaşla alakasını anlayamadım. Araba sahibi olmak, hatta ehliyet sahibi olmak kişinin tercihine bağlı bir şey ve yaşı yok bence. Eğer yaşadığı ülkede gelişmiş bir toplu taşıma ağı varsa mesela Almanya gibi, kişinin arabaya hiç ihtiyacı olmayabilir.
26-27 yasa geliptee hic birseyi yoksaa yani dersinn bu zamanaa kadar ne yaptii diye sorarsinn ve gorucu olarak boyle biriyle evlenmek istemezsinn.. eger kendin bulup seversen o baska..
Amaa enazindan bir erkek ise baslamis ve bi suredir calisiyorsa 1senedir felan yinede almiss olmasi gerekir..
Böyle bir şart yok kendi tercihi İstanbul gibi yerlerde araba ile yaşanmaz biz buna bakmayız 18 yaşında kızlar bakar arabaya Bi halt sanır bunu alakası yok benim arabam yok ben ne hakla arabası şu yaşta olmalı diye insanları yargılayabilirim
Bir arabası “olmalı” şartını neden koşuyoruz? Onu anlamadım.
Arabası olmayan erkeğe bakmadığınız için
@liber_tango kim genelliyor bizi böyle
Gördüğümü söylüyorum 😁
Baktığınız yönü değiştirin
Algıda seçicilik herhalde 😁
valla 21 yaşındayım 2 tane aracım var herşeyim var ama evlenmem paraya gelen kızla dusterin sıfırı ile pikap l200 var 17 model bitanedaha toros alıcam buluşmaya onla gitcemde ben kuçuk arabalara sıgmıyorum
Bu durumla alakalı bir şey. Ben 18 yaşında kullandığım aracı üstüme aldım. 24-26 yaşında arabsız kaldım. Şimdi zaten artık iş şartımda şirket aracı tahsil edilmesi var. Her yere onunla gelip giderim. Kendi arabamı da satıyorum.
Şu an aracım yok. Bazı zamanlar gereksinim duyuyorum ama genel olarak şu an boşuna gider lüks gelir bana.
Alırsam ileriye dönük yatırım için olur hem gerektiğinde kullanırım ama şu an ki koşullarda gereksiz benim için.
Şu araba sahibi olmayı çok abarttığınızı düşünüyorum. Bir yerden başka bir yere götüren bir araç sadece başka bir anlamı önemi vs. yok. Benim de var arabam ama şehiriçi heryere bisikletle gidiyorum.
Şöyle diyim bi erkegin arabasi olması ya da bi bayanın arabası olması bişe ifade etmez ama diyosun ki siz bayanlar arabası olan erkegi seversiniz ehliyetin varsa her evde bulunması lazım arabanın acil bi yere gidiceksin araba lazım olucak otobüsle 1 saatlik yere arabayla 20 dk da gidersin bunun bi bayanla alakası yok... her araba bi ihtiyaçtır
Günümüzde arabalar pahalı, alabilen alsın, alamayan da ehliyet alsın gitsin kiralasin
Zenginler araba kiralıyor zaten
@linkerboy1991 bir iki saatliğine kiralayamiyor mu
Niye bir iki saat?
@Freddy1616 yemeğe giderken evden alsın diye
Zaten benzin fiyatlarına gelen zamlardan sonra 2 saat kiralasak bile benzine vereceğimiz para arabadan yüksek olur.😂😂😂
@linkerboy1991 🤷🏼♀️ olabilir
Adam depoya 200 liralık benzin attı 15 dakika sonra benzini bitti.🤣🤣🤣
@linkerboy1991 yanımda 200 500 liranın hesabını yapacaksa söylesin ben vereyim 😒
Demek istediğimi anlamadın mesela Malezya’da 200 liraya 20 litre benzin iken Türkiye’de sadece 5 litre benzin ediyor.. Yani şöyle Türkiye’de 100 km yol yaparsın Malezya’da 400 km yol gidersin.
@linkerboy1991 ne malezyasi ya, sjdjd yemeği 100 km ötede mi yiycem. Biraz mantıklı olun, kızı yemeğe götürürken evden arabayla alması hoş olur. Yemek yani veya bir müzeye falan.
Bizim evin 3 km ötesinde lüks restoran kaynıyor sen düşün🤣🤣🤣
Sana katılıyorum ama bence lafını evinden arabayla almak hoş olur ben romantik buluyorum
Komşular görür hava basarsın di mi?
Aynen🤣🤣🤣
En geç 30'una kadar araba alabilmeli çünkü 30 civarı evleniyor çoğu kişi. Evlilikte kirada oturulur ama arabasız yaşam zor olur. Tabi herkesin yaşam standartı ve kazancı da bir değil. Bu benim fikrim.
üni bitip işini eline aldığı zaman araba alınmalı ama hanfendi sizi seviyorsa bunlar aklının ucundan geçmez samimi sevgiyle yapmacık sevginin arasındaki fark burdan anlaşılıyo
Bence bir insanın mutlaka bir arabası olması gerekmez. Şehirde yasıyorsa her yere yürüyerek gidebiliyorsa neden boş boşuna alsın ki
28 diyorum. Tabiki kolay değil özellikle Türkiye ekonomisinde erkekler için iş, ev, araba konusu çok zor.
bir kadın sırf arabası için mi erkekle beraber oluyor çok saçma ama evli bir çift için araba olmazsa olmaz
Hiç sorun değil. 😏
Araba şart değil bence sevdiğim kişiyle her türlü toplu taşımaya binerim, severim de araba almak için imkanımız olursa olur olmazsa da olmaz.
Eğer okul okuduysa ve atandıysa 😅 27 28 felan
Okumak istemediyse 25 26 😂😂🙈
Şimdi bana kızacaklar bu piyasada felan diye ama birikir eğer eve yardim etmiyorsan ve düzenli bi işin varsa 🙈🙈🙈
En azından 30 yaşında arabası olmuş olmalı bence. O yaşına kadar hiçbir kariyer vs. yapamadıysa ayrı tabii.
Ihtiyaç değil ! lüks.
Eğer bir metropolde yaṣıyorsan araba insana yük bile çünkü trafiğini çekmek var bide bunun.
30 yaş iyidir. İlla lüks olmasına gerek yok ama en azından ayağını yerden kesecek bir aracı olması önemli
25’ten sonra bence. Ki 25 altı olup arabası olan bir sürü kişi var.
20 25 30 diye sallayan kızlar kendileri için böyle bir zorunluluk görmüyor nedense 😃
Takmayın böyle şeyleri baba.
Bence buna yaşınıza göre değil, kendi maddi durumunuza göre karar verilmesi gerekiyor.
Araba almak sanki çok kolay da böyle soru soruyorsunuz. Bi de buna mantıkla cevap verenler var, özellikle kızların yorumuna hiç bakmadım, az çok tahmin edebiliyorum
herkesin hayat şartları başka öyle bir yaş sınırı yok
Olsa iyi olur, araba rahatlık ama çok şart mı? Hayır değil
Şuraya bak 46 cevap var kadında. Direk ilgilerini çekiyor. Birde ben mala mülke bakmam derler cevaplar bile bakmadım. Yo gerek yok yaş önemli diyenler çoğu yalan. Bıraksınlar bu işleri.
Ihtıyaç olduğunda. Erkeğin güçlü olması çözüm üretmesi önemli. Sorumlulukları taşıması ve kimseye yük getirmemesi önemli. Araba ihtıyaç ise bunu farkında olup bunu çözmesi.
Sanal robotlar da olmasa sorular yanıtsız kalacak🤪
Yakında robotlarla çıkacağız🫠
araba kadar saçma bişi yok boşa para sürekli vergisi bakımı yıkaması benzini
22 25 falan aslında ama Türkiye'de imkansız gibi bişey
Bunun şart olduğunu nereden çıkarttınız ihtiyacın varsa paran da varsa durumun da iyiyse alırsın
Bu üç katına şişmiş fiyatlarla zaten araba almak hiç Akıl karı değil ki en güzel İETT
Bunun yaşla alakası yok. İstek ve maddi durumla alakalı konu.
Araba almam hayatta motor kadar güzel bir araç yoktur
Adamsin
Geliriyle alakalı evi mülkü olmadıktan sonra arabası olmuş olmamış çokta önemli değil
Okumuyorsa 21 ki bence kendisi de yapamaz artik araba tabi bir ihtiyac okuyorsa 25 26 ideal mutlaka alin kimseye minnet etmeyin
Yaş sınırına gelince araba hediye eden bir proje yok progrmda yok o yüzden maddi durumla ilgili bu konu
Evi olmalı arabası değil kirada oturacağına kendi evinde otur ufak bir motorun olsun yeter arabayı alırsın sonra ama ev daha önemli
Bilinçli olan herkesin olmalı bence yaşla alakası yok 30 yaşında bir Ayaşın arabası olması ne kadar doğru
Yaa bişey dicemm ben 24 yaşımda aldım ama manuel ve sadece kapı da duruyor kullanamıyorum olmasa bu kadar dert etmezdim🥲
Ders al ve bu sorunu çöz çok önemli araba sürmek
Ders Aldim da Manuel zorluyor hakimiyet kuramıyorum.
21 yaşım var iki tane arabam var erkeğin kendisi ile alakalı bir durum
22 falan heralde ya çalışıyorsa böyle yani eğer okuyprsa 25-26 almalı
Bu vergi oranıyla 18 inde başlasan 25 inde anca taksidini bitirirsin
26 27 yaşına gelmiş bir erkeğin arabası olması gerek bence
Her eve bir arabada şart tabiki. Ama günümüz şartları buna izin vermiyor.
Yaşı mı var bunun
Bunun yaşla bi ilgisi yok
kişiye göre değişir bence
Türkiye şartlarında bu yaşla ölçülmüyor maalesef.
25 bilemedin 27
Alacak güce ne zaman sahip olursa o zaman
30 yaş bence malum ekonomi de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?