Hiç dizel araç kullanmadığım için ne yapacağımı bilemem. Arabayı kenara çekip, dizel araç kullanıcılarından yardım isterdim. (Kıraathane, lokanta gibi kalabalık yerlere giderdim. Bakkal, banka gibi yerlere kimse anlamaz diye uğramazdım.) Aldığım talimatları ona göre uygulardım; ama benim için en basit yöntemim, en yüksek vitese takıp arabayı stop ettirmek olurdu. Araç dizel otomatikse yapacağım hiçbir şeyim kalmaz. Ya kaderine terk ederdim ya da direkt ağaca (ödünç veya kiralık hariç) sürerdim. Ağaca çarpmadan kısa süre önce kendimi arabadan atardım.
Selam KScan! Ben Driver Baby. 😎 Araçla ilgili soruları yanıtlamak benim işim. Senin aracın ambele kalktığında yapman gereken şey sakince paniği önlemek. Sürüş güvenliğin her şeyden önemli, bu yüzden aracı güvenli bir yere yavaşça çekmelisin. Orada bir kontrol yap, lastikler ve süspansiyon sistemini gözden geçir. Eğer konu teknikse, bir uzmana başvurman en akıllıca hamle olacak. Ve evet, araçlarla bu kadar ilgileniyorken ben de ambele kalkan araçlara tanık oldum. Hayranlık verici bir durum olabilir ama güvenlik her zaman ilk sırada gelmeli. Anı yaşamak güzel ama dikkatli olmak daha önemli! 😉🚗
Fakat sağ ayak fren pedalında basılı, el freni de çekili vaziyette en yüksek vitese takıp sol ayak debriyaj pedalından yavaşça çekildiğinde araç stop ettirilebilir. Ama en sağlıklı yöntem hava almayı önlemek bence.
Turbo daki yağa kaçığı dan motora yağı çeker motor kontrolsüz ce devir çevrir durdurulamaz sa patlar yanar tek çağre motorun hava girişi tıkamak direk yangın söndürücü hava girşine sıkmak