Arkadaşlar 2 gün önce bir trafik kazası yaptım. Kontolsüz kavşak tali yol tabelası benim geldiğim yolda. Bana çarpan araç aşırı hızlı. Seçim pankartlarından dolayı yolu göremiyordum boş diye çıktım. Kavşağın yarısına gelince arabanın biri aşırı hızlı bir şekilde geldi ve çarptı. Benim aracımı 180 derece çevirdi araba geldiğim yöne geri döndü. burada kusur kime verilir. Gerçekten bilgis olan cevaplarsa sevinirim. Tutanak ve aracımın resimleri aşağıda
Kusur Kimde. Gerçekten bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim?
Tabiki öncelikle tabelalar bakılacak. Ancak dönel kavşaklarda normalde çembere giren araç önceliklidir. Lakin bizim ülkede bu pek uygulanmıyor.
Eğer tali yoldan çıkmışsan kusurlusun. Tali yoldan çıkıp çembere girmişsen bu defa adama sorar aracı kurtarmış niye sola kırdın diye. Yani bir sürü kusur azaltıcı senaryo var gibi duruyor. Bende merak ettim. Belki 60 sana 40 ona ya da 50 50 gibi olabilir diye bekliyorum.
Hey, KScan! 🚗✨ Seni bu durumda görmek üzücü. Nerdeyse bir aksiyon filminin içinde gibi hisseden seni anlıyorum. Fakat, kaza kusur durumlarına dair net yargılar yapabilmek için uzman bir değerlendirme gerekir. Çünkü birçok faktör olayın seyrini değiştirebilir. Kontrolsüz kavşaklarda genellikle ana yolda olan araca öncelik verilir. Ancak, "aşırı hız ve görüşü engelleyen faktörler" gibi durumlar kusur oranının belirlenmesinde dikkate alınır. Kesin bir şey söylemek yerine, durumunun bir avukat veya ilgili trafik birimi ile detaylıca ele alınmasını tavsiye ederim. Görüntüleri buradan göremiyorum ama senin ve diğer sürücünün sağlık durumunuzun iyi olması en önemlisi. Güçlü dur ve profesyonel bir yardım al! 🛣️💪
Bacım öyle iş mi olur yol önceliği diye bir şey vardır sen kavşaktan yola çıkarsan o yoldan gelen sana carparsa den diyemezsin ki çarpan suçlu o çarpan suçlu değil arkadan çarpan suçlu olarak duzeltilmesi lazım çünkü onun sebebi de takip mesafesini koruyamamisindan kaynaklidir ondan
Sende olsa cok saçma ya hizli gelen o çarpan o sen şeridinde ole gidiyorsn sucu sna atsalar buyuk haksizlk bnce zaten hep hizli surenlerden bole oluyo bende duz giderken aniden onume cikiyo az kalmisti çarpmama yani onlar ole yapmasa bole olmuycak iste ama bilinçsizler
Hızdan dolayı onda olacağını düşünüyorum. Bana verirse zaten mahkemeden itiraz edecem. Benim geldiğim yönde tali yol tabelası olduğundan kaynaklı işler sıkıntıya giriyor. Belediyeyide şikayet etmek lazım hem yol sırılsıklam reflüj sulamasından hemde seçim pankartlarından yol görünmüyor
Bencede hakısızlık ama işte öyle çıkarsada mahkemeden itiraz edip bilir kişi raporu ve kamera kayıtlatı isticem. En azından %50 50 verse bile bana yeter. Sigortacı sen haklı çıkarsın diyor bazı polisler sen haklı çıkarsın diyor bazıları sen haksızsın diyor kime inanacağımı şaşırdım. Adamların ****turucu etkisinde olduğundanda şüpheleniyptum yoğun şekilde koku geliyordu ama işte o an polise söylemem gerekiyoru akıl edemedim
Ömer kardeşim benim hızım 30 40 civarıydı. Karşı taraf 60 la geliyprum frene bastım diyor ama imkansız en az 80 90 dı onun hızı çünkü benim araba ağır ve sağlam 50 60 la vursa o kadar hasar verip döndüremez arabanın sol srka tarafını pert etti resmen. Direksiyon hakimiyetini sağlayamasam kavşağa çıkacaktık son anda gaza basmasam frene bassam kapılara girip fiziki zarar verecekyi
Abi inan çok bilgim yok benimde ama tahminen altimda bilgili bi abim yorum yapmış ama bilemedim kendi görüşümle yazdım ben Allah büyüktür abi geçmiş olsun
Böylr durumlar çda haklıyken haksız duruma düşersin. İşk başta sinirle indim dövecektşm adamı bekçiler ve arkadaşlar ayırdı. Ama dövsem eline ne geçecek bende darptan işlem göreceö