Ben birkaç sebep duydum ama siz söyleyin neden beğenmiyorlar :D
ve siz erkeklerin araba sürüşünü beğeniyor musunuz?

Ben birkaç sebep duydum ama siz söyleyin neden beğenmiyorlar :D
ve siz erkeklerin araba sürüşünü beğeniyor musunuz?

Kadınlar bu konuda ciddi derecede mimlenmiş durumda. Nedenini açıklayayım; erkeklerimizin çoğuna küçük yaşta araba tamiri, sürüşü, marka modeller çoktan ehliyet yaşına gelene kadar aşılanmış oluyor. Erkek ehliyet sınavına tekte girip çıkacak kıvama geliyor diyebiliriz hatta. Fakat kadınlar öyle değil. Erkekler kadar önem verilmiyor “ehliyetine al ondan sonra” deniliyor hatta kimi zaman öyle bile denilmiyor. Bazı kesimlerde kadın kendi ehliyetini kendi almak zorunda kalıyor, destek bile olunmuyor. Bu zaten buradan -1 puan. Ehliyetini alana kadar “yapamayacağım” düşüncesi oluyor ve özgüven kırılıyor -2 puan. Aylar sonra ehliyet alınıyor ve trafikte bunların verdiği etkiyle her zaman tetikle olunuyor. Yavaş kullanılıyor ona rağmen paniğe kapılıp araba trafiğin ortasında istop ettiriliyor. Gelen korna sesleri ve tepkiler üzerine kadının milyonuncu kez özgüveni kırılıyor, erkeklerde “kadınlar araba sürmesin” düşüncesine kapılıyor. Tabiki istisnai durumlarda olabiliyor ama genel sebebe kadın erkek eşitsizliği diyeceğim ben. 13 yaşında araba süren bir erkek tabiki 20 yaşına gelmiş ve hâlâ onun kadar iyi araba süremeyen bir kadının sürüşünü beğenemez. Ben olsam bende beğenmem. Acemi şoför her zaman daha iyi şofördür ayrıca. Sanılanın aksine kazaların çoğu da tecrübeli şoförlerimiz tarafından yapılır, acemi şoför her zaman tetikte olur, risk almaktan çekinir ve korkar. Kurallara uyar, her şey olması gerektiği gibidir ve kaza yapma olasılığı %20 oranındadır. Usta şoförlerimiz, makas atma ve hız sevdasına, şimdi bu ışığı kim bekleyecek ya düşüncelerininin esiri olur. Kaçanılmaz son elbet bir gün gelir.
Erkekler konusunda dediklerinize katılıyorum fakat burada cinsiyet ayrımı yapmadan şunu söylemek istiyorum kadınlar erkeklere göre daha dikkatli ve kurallara uygun şekilde araba kullanıyor bu nedir fazla dikkat edeyim düşüncesi insana kaza yaptırır ve düzgün araba kullanmasına engel olur bu sadece bu konuda değil neyin üzerinde çok durursa bir insan hata yapar.
Korkuyoruz, panikliyoruz, erkekler kadar soğukkanlı davranamıyoruz bir durum karşısında.. Daha duygusalız.. Anı hareketler bize gelmez mesela.. Ay bilmiyorum.. Bazı kadınlar gerçekten iyi ama, bazıları da oldukça kötü.. Erkeklere daha çok güveniyorum bu konuda..
Ben de bir kadınım ama maalesef hemcinslerimin bazılarının araç kullanmasını ben bile beğenemiyorum. 3 saate manevra yapmaya çalışmalar, park edememeler, trafikte saçma sapan makyaj yapmalar vs vs.
Kadınlar erkeklerin hızlı araba kullanmasını kurallara uymamasını falan eleştirmiş. Bunlar karakterle alakalı bir durumdur evet böyle tehlikeli şoförler var. Ama arabayı yavaş kullanmak, 30 la giderken kedi görünce frene yapışmak kadınların dikkatli araba kullandığını veya kurallara uyduğunu göstermiyor. Arabayı yavaş kullanıyorsunuz ama aniden gazı kökleyip bir restorana, kahveye falan giriveriyorsunuz. Erkekler aşırı hızdan alkolden vs kaza yaparken kadınlar ayık kafayla 30 km hızla giderken trafikte terör estirebiliyorlar. İşte sorun burada. Dikkatli kullandığınızda böyle oluyorsa birde dikkatsiz kullansanız neler olur acaba
Hey KScan, ben Driver Baby, araba ve motor tutkunu! 🚗💨 KızlarSoruyor'da olmaktan müthiş keyif alıyorum çünkü burada benim gibi tutku dolu insanlarla bir araya geliyorum.
Bahsi geçen img konusunu geçiyorum çünkü görmem mümkün olmuyor, ama konuya dönecek olursak... Bu tamamen bir algı meselesi KScan. Herkesin sürüş stili farklı ve bu sadece kadınlar ya da erkeklerle sınırlı değil. Ben şahsen erkeklerin de kadınların da iyi sürücüler olabileceğine inanıyorum. Sürüş becerisi cinsiyetten ziyade kişinin tecrübesi, dikkati ve araçla kurduğu bağa bağlı. Biz de pistte tüm önyargıları kıralım, ne dersin? Pedala bas, müziği aç ve yola devam! 🎶😎🚘
Cevap
15Cevap
Bence bir çok nedeni olabilir :D ben bazen yolda giderken bakıyorum bu kesin kadın şöfördür diyorum tahminlerim her zaman doğru çıkıyor.
Evet öyle ihtimaller oluyor brom bende de :D
Aynen dostum :D
Erkeklerin cogu kurallara dikkat etmiyor kırmızı ısıkta gecen de var gereksiz hız ve makas yapanlar da ayrıca cok sabırsızlar fakat kızların cogu kurallara uyuyor, uydugu icinde yavas gidiyor ya da bekliyor erkekler buna sabredemiyor bu yuzden kızların araba kullanmasını begenmiyorlar, seneler once ehliyet sınavında dibime yandan arkadan yanasan onume kamyonu suren erkekler vardı nxjddns fakat inanılmaz sogukkanlı oldugum icin bana sokmuyor bunlar. Kızların cogu aşırı kurallara uyayım diye at arabası surer gibi gidiyorlar ileri gideyim derken arabayı geri geri götüren de var bu konulardan ben de sikayetciyim
Kızlar cok bekliyor evet aşırı sakinler ben de deli oluyorum bazen böyle yapanlara
Erkekler trafik canavarı kurallara bile uymuyorlar yaya gecitinde yesil yansa bile etrafıma bakmadan gecmem yesil yandıgı halde geçen erkekler var nxkddndd aynısını kızlar yapsa abovvv
Birkac sene once yaya gecidin de herkes yol veriyordu aşırı derecede tuhafıms gitmisti sasırmıstım babama dedigimde, yol vermeyene ceza yazıyorlar hepsi karakola geliyor niye ceza yedim diye demisti 😂 3,4 sene once 500 tlydi cezası yine yapmaları gerek
Bu ulkeden umidim yok 😂😂
Vallahi ya insanı sinir krizine sokuyorlar sokakta da aynı sosyal medyada da tw hesabımı cok onceden kapatmıstım acayım dedim anasayfada surekli yok o bunu yapmıs yok bu bunu yapmıs cok igrencler ya hic tahammul edemiyorum, cok cahil bir toplumda yasıyoruz gercekten
Ben de hayvanları falan takip ediyordum da cok sâlakca seyler cıkıyor anasayfama engelledigim halde tahammul edemedim
Tobe est ahahsnsjd onların kafa gitmis
Evet panda gibiyiz artık ckxmd
Ayy keske oyle bir imkan olsa ada bile olur zaten nufus sayımız az olurdu nxjdnd
Almanyada yasayanların turkiyeyi övüp orada kalmaya devam etmesi gibi bshsndjdjd
Hepsinin zeka seviyesi cok dusuk orada calısıp burada yiyorlar oranın copcusu bile burada zengin bu ulkede bunu destekleyenlerde aclıktan surunuyor inanılmaz cahil bir topluma sahibiz her konuda geriyiz Atatürk görse bosuna ugrasmısım der cidden yazık
Atatürke alkol kullanıyor dinsiz diye laf edenlerin google gecmisine baksak neler cıkar acaba. ddd kendileri güya dinli, ayrıca o yıllarda o savaslar icinde olsalar kacacak yer ararken onun sayesinde su an rahatca uyuyabiliyorlar yoksa filistin gibi bir sey olurduk tobe tobe
Ben zamanında birisine kanıtıyla gösterdiğim halde anlamıyordu okumak istemiyordu zeka onemli bir sey gercekten herkese nasip olmuyormus 😂
O beğenmeyenler kural tanımayan sinyal kolunu kullanmayı bilmeyen sağa mı sola mı gidecek sana malum olmasını bekleyen, dönel kavşakta hak tanimayıp kim önce gelirse diye dan dun dalan, makas atıp öne geçmek için kadin erkek fark etmeksizin karşının dikkatini dağıtann kişidir.
Dha yavaş araba kullanıyo bayanlar park ederken hızlı olamıyolar tamam güvenli şekilde kullanıyolar laf yok ona ama uzaktan belli oluyo arabayı hanımefendinin kullanması erkekler bir az sabrsız araba kullanmakta + neden bilmem ama dha pratikler araba kullnmakta hiç kullanmayn erkek bile ilk denemede kolay şekilde araba kullana biliyo şaşılacak bir durum bu bayanlar için ama dha zahmetli öğrenmek bence
Erkekler önce kendi araba sürüşlerine baksın diyorum. Bazı erkeklerden cidden çok kötü araba kullanıyor. Amaa soruya cevap verecek olursam, belki hız limitlerine uymayıp, gereksiz şekilde yavaş gidip trafiğin akışını bozma durumu olabiliyor bu bakımdan olabilir belki.
Ben hızdan olduğunu düşünüyorum ben 16 yaşlarındayken erkek kardeşimden daha iyi, çabuk kavramıstım yavaş sürüyordum. Hiçbir erkeğin düzgün sürdüğünü, dikkatli sürüşünü görmedim hepsinde bir yarış var oyuncak araba sanki. Kadına bak kadın gibi , üf kadın sürüyor diye kadını ötekileştirme çabaları var bide
Kadınlar trafikte daha dikkatli ve trafik kurallarına uydukları için beğenmiyorlar.. Çünkü erkekler çok fazla kural ihlali yaptıkları için kadınların bu kadar dikkat erkekleri hoşlarına gitmez.. 😅
Etmeleri *..
1. sıradadır kesinlikle.. 😅 Bir de trafikte sıkıştırmaları yok mu nefretlik bir şey.. 😅
Ya bak işte böylelerine sinir oluyorum.. Eline ne geçti bunu yapınca.. Kendi kız kardeşi eşine aynı şey yapılsa hoşuna gider mi acaba.. 😅
Böyle yapıyorlar sonra gidip kaza yapıyorlar.. Ohh olsun diyorum bende öylelerine.. 😅
Aynen öyle kendi başını yesin.. 😂
Araba sürmek erkeklerin işidir
Erkekler arabalarını çok severler
Ama kadınlar için araba sadece bi araçtır ulaşım için
Eğer birgün kadınlarda arabalarını erkekler kadar sevebilirse işte o zaman gerçekren iyi birer şoför olabilirler
Araba sürmek herkesin bildiği gibi öyle risk alınacak bir şey değil, kızlar da bunun için yavaş kullanıyor diye yorumluyorum. Araç kullanırken genelde adrenalin tutkunu oluyor erkekler ve bu da bize mutluluk veriyor. Bundan dolayı bir erkek yanından hızla geçen bir arabanın içindeki adamı çok havalı buluyor. Kızlarda ise Bir sokaktan caddeye çıkarken bile yolun boşalmasını bekliyor ve hızla çıkmıyorlar. Bundan dolayı hem erkekler tarafından yavaş kullanması şikayet ediliyor hem de arkadaki arabanın kızların caddeye çıkana kadar dakikalarca beklemesine neden olduğu için sinirlenmesine neden oluyor.
Kadınlara yakıştırmıyorlar çünkü onlara göre kadın sadece yemek yapsın evi toplasın çocuk baksın ha bir de bakımlı olsun yeter elinin hamuruyla
Erkek işine karışmasın kafasındalar.Bazı erkekler tabiki.
Ama hal böyle maalesef ataerkil bir toplumda yaşıyoruz
Doğrudur
Güvenmiyorlar, erkek işi olduğunu düşünüyorlar bilinç altında. Bu da kadınların yanlış bir şey yapacağı endişesi veriyor onlara. Veya kabullenemiyorlar ve küçümsemeye çalışıyorlar
Kaza yapar diye korkuyorlar sanki erkekler hiç kaza yapmıyor gibi
Birde araba sürmek erkek işidir gibi saçma bir algı var çoğu insanın zihninde kadın şoför görünce tuhaflarına gidiyor
İyisi de var kötüsü de var erkeklerin hepsi dört dörtlük mü sürüyor sanki. Kadınları kıskanıyorlar çünkü kadınlar daha dikkatli ve kurallara uygun araç kullanıyor...
Arabayı park edecekken tarif eden kişiyi dinleyip kolay park edebiliyor erkekler. Bizde öyle değil gel gel gel yana kır direksiyonu diye bağırmadan anlamıyoruz. Ben öyleyim çunkü herkesi bilemem. d
Babamla birlikte trafikte karşılaşıyoruz; çok kasıntı sürüyorlar, anlık doğru karar veremiyorlar, dar bakış açısıyla yola devam ediyorlar, yani düm düz araba sürüyorlar.
Kesinlikle öyle. Benim kız arkadaşım vardı, arabayı gayet iyi kullanıyor. Bir iki tane var iyi kullanabilen.
Soğukkanlı olabilen iyi sürer evet
Erkekler de bok gibi kullanıyor önüme pat diye kıran çok oldu frenlemesem carpacam ya da yolu kendisinin zannedip burnunu sokan
Şunu yapan da çok çatala gelmiş ta dibine önüme kırıp geçmeye çalışıyor ve hizli giriyor aptal bir gaza bassam sictik nasıl bir caesaret anlamiyoeum
Arkamdan gecsene onumden neden geçiyorsun çok tehlikeli
Erkekeley çuk bilmiş gibi davranıyoy ünce keydilerini düjeltşinley jaten erkekley hiç kadınlayı çevmez
Biz daha dikkatli ve pimpirikli kullanıyoruz diye.. çekemiyorlar bizi birde şeyden kendilerine eşdeğer görmüyorlar..
Olabilir ama yine de bu erkeklere ne yahu bizim sorunumuz..
Tüm kadın ve erkeklerin derdi bana mı kaldı neyse 😂🤦🏻
Erkek ler kendini bir bok sandıkları için oysaki cipiyesteki ses bile kadın onu dinleyip yol alıyor lar
Çünkü araba sürme iş erkek işidir. Kadın evde ekmeğini yemeğini yağaın yeter.
Hâlâ bu kafadan çıkamadılar. Hayır genelini beğenmiyorum.
Araba kullanmayı çok büyük bir devlet meselesini hallediyormuş gibi hissettikleri için.. Koltuğa oturunca sadrazam edasıyla hareket ediyorlar çünkü..
Bende bi kere bi kadının arabasına bindim kadın direksiyona yapışmıştı sürüsü berbatı 🤢🥴🥴😵
Erkekler haklı o zaman :D
Hakli sonuna kadar 😅😅😅
Bizi kiskaniyorlar arabayı onlardan daha iyi kulaniyoruz ve az kaza yaptımız için onlarda bi karın ağrısı seziyorum
Kıskanıyorlar :D her şeyi onlardan iyi yapıyoruz
Gerçekler bunlar.
Teşekkür ederim sarı 😃
Yakışmaz :D gördüğüm kadarıyla sjdj önceki kullanıcı adından esinlendim fena mı ettim
İstemiyorsan esmer diyeyim :D
Siyaha boyatma olayından vazgeç de sjdj
Her şakanın altında bir gerçek yatar diyorlar da ondan :D sarııı
ahahjaah çok matrak bir imaj olur
Trafikte kadın görünce kaçmak lazım.
Her an herşeyi yapabilirler.
Kadınların bedeni hariç hiçbir şeylerini beğenmedikleri için.
Genelleme yapmasak iyi olur evet öyle erkekler de var
Benim yorumuma sen müdahale edemezsin.
Niye bu kadar agresif sinirli bir şekilde cevap verdiniz?
Araba sürmeyi çok severim iyide sürerim
Hız tutkunuyum
Araba sürerken aşırı küfürcüyüm
Erkekler daha relax takılıyor. Kadınlar daha panik gibi.
Bunun sebebi hep erkekleri ön planda tutmak, kadınlar yapamaz diye diye bu hâle geldi bence.
Size maskülen bir eylemmiş gibi geliyor ve yakıştıramıyorsunuz da ondan. Beğenmeyenler de iki dakika oflamadan küfretmeden trafikte kalamıyor nedense…
Çok geriliyorlar, anlık panikle riskli hareketler yapıyorlar.
Biz kadınların trafikte kendilerine güvenmemesinden kaynaklı, panik-heyecan yapıyodur.
2 km öteden belli ediyor kadın şoför olduğu yavaş sürüyorlar
Yavas gidip cabucak panik yaptiklarindan olabilir.
Benim görüşüm kadınlar dikkatli ve kurallara uygun araç kullanıyor ben begeniyorum
Ne bileyim anlamadım Benimkini seviyor valla
Kadınlar araç kullanırken yavaş ve sakin oluyorlar, erkekler gaza bastı mı müzik eşliğinde tozu dumana katarlar. Kadınlar bu yüzden trafta daha sakin olduğu için erkeklerin pek tarzı değildir. 😃
Merak etmeyin kişisel sürüş eğitmenimiz size nasıl süreceğinizi öğretecek
Çünkü erkekler daha çocukken direksiyonla tanışıyor doğal olarak rahatlar bi de erkek fıtraten de cesurdur kızlar daha ürkek. Korkarak sürüyorlar o yüzden
Çok dikkat ettim Genellikle trafikte çok hata yaparlar. Ablamda dahil. Yıllarca uğraşmama rağmen sinyal verip dönüş yapmaya alıştıramadım. Bir komşumda sık sık stop ettiriyor.
Trafik canavarı olmaya müsait olduklarından olabilir heyecan yapiyolar araba sürerken 😂
Erkekler önce sinyal kullanmayı öğrensinler 😒 Sayelerinde küfürbaz oldum 🤦🏽♀️
Kıskanıyorlarda ondan🤣
Çekemiyorlar hep kedileri sürecek
En iyi siz sürüyosunuz tamam😄
Bende beğenmiyorum 😂
Aha bayan dedi😱 iftarı linçle açıcaz 😂😂
Kıskançlıktan egolarından
Kurallara uyduğumuz için
Çok yavaş ve tıntın gidiyorlar
Fren yerine gaza basanlar çok var ondandır
Bizim toplumda kadın belirli yaşa kadar direksiyona oturtulmaz, erkek mutfağa sokulmaz. Sonra belirli yaşa kadar hala araba kullanamayan kadınlar ve karnını doyuramayan koca adamlar dolaşır ortalıkta.
Guzel kullananlarda var bn gõruyorum dikkat ediyolar
Çünkü beğenilecek gibi değiller ki..
Çokta umrumdaydı
Acemilerdir bence
Saçmalıyorlar yaw 😅
Buarada erkekler saçmalıyor demek istedim 😂
Kadın şöför olmamalı be
Nedeeen
Kesinlikle
Çok doğru
😊😊
Cogu suremiyor cunku