cidden bazıları cinnet geçirmeye sebep olacak şeyler söylüyor.. yok kadın araba süremez, yok berbat sürüyor, yok kazalar onlar yüzünden oluyor falan filan.. paşalarım harika kullanıyor ya :)
Erkekler neden kadınların araba sürüşünü beğenmiyor?
Eski bi direksiyon eğitmeni kimliğimle duruma açıklık getirmek isterim.
Kesinlikle kadınlar iyi araba süremez, erkekler de kusursuz kullanır diye bişey yok. Ne kadın adaylarım vardı yasak olmasa arka koltuğa geçip keyifle ayaklarımı uzatabileceğim kadar direksiyonuna güvendiğim. Hem de epi topu 6-7 derste.
Şimdi; olayın mutfağında motor beceriler yatıyor. Bi erkek çocuk daha bebekken neredeyse eline geçirdiği herhangi bişeyle başlıyor “dü düüüüt” demeye. O yaşta araba kullanmaya başlıyor. Kadınlar da daha bebek yaşta kendi oyuncak bebekleriyle oynuyor. Onları uyutuyor, yediriyor, giydiriyor vs vs. Çocuğa bi kadından daha iyi bakabilen erkek var mı sizce? Elbette vardır ama sayısı trafikte erkekler kadar, belki daha iyi araç kullanan kadın kadar az. Çünkü ta bebeklikten gelen motor beceriler devrede. Yoksa erkeklerinde iki eli, iki ayağı var. Erkekleri trafikte kadından üstün kılan hiç bir vasfı yok. Bu tabii ki mahalle baskısıyla da iyice körüklenip kadın iyi araba kullanamaz algısı oluşuyor. Özgüvensizlik, telaşa ve paniğe neden oluyor. Bunları kafada aşmayı başarmış kadınlar en az bizim kadar iyi araba kullanır. Nokta.
Türk erkek şoförler çok aceleci. Ben trafikte cinnet geçiriyorum resmen. Sanki hepsi bir yerlere bir şeyler yetiştiriyorlar. 🤔 kadınlar da geneli aracı yavaş ya da aşırı kontrollü kullandıkları için sürtüşüyorlar. Ama bazı kadınlar erkeklerden daha güzel kullanıyor. O yüzden cinsiyet üzerinden genelleme yapmak doğru olmaz.
Her kadın bir değil ki. Bizim burada bir abla şahinle asfalt ağlatıyor. Bende arabayı doğru düzgün kullanmam. Hani genelde araba da şımarırım ondan oluyor. Kadınlarda da iyi kullanan var, kötü kullanan var. Ama erkeklerde şey yok mesela sen kötü kullanıyorsun lafını kabul ettiremezsin ondan oluyor.
Çünkü çoğu erkek pratik kullanır alternatifleri dener ama kadınlar gereğinden fazla kurallara uyar ülkedeki trafik bu şekilde ilerlemiyor o yüzden diğer sürücülere zorluk çıkarıyor kadınlar yoksa konu becerip becerememek değil kimse kimseden üstün değildir herkes sıfırdan öğrenip ustalaşıyor
Mal olduklarından. Olayı avantaja çevirmeye bak, aptal aptal cinsiyetçilik yapan erkekleri görmüş oluyorsun böylece. Hiçbir fikirlerine değer vermemen gerektiğini anlamış oluyorsun fena mı
Ben karşı değilim ve laf da etmezdim normalde. Bu ara bisiklet yollarında yapım onarım var diye yola giriyorum. Ya sokaktan böyle bir çıkış yok, hizlica sokagin sonuna kadar geliyor son dk frene basiyor. Ya yavaşça gel kontrollü çıksana mübarek. 2 kez düştüm bunun gibi durumlardan iyiki koruma eklentilerim vardi.
Güzel olmayan şeyler begenilmez... hepsi için söyleyemem çok güzel kullanan bayanlarda var ama istisnalar kaideyi bozmuyor.. söylenenler abartı değil verilerde doğruluğunun ispatı.. çok fazla dikkat ve panik durumunda oldukları için bir çok gereksiz kazayı kadınlar yapmıştır..
3. (Ve en önemlisi) aynaları trafiği kontrol etmekten ziyade kendilerine bakmak için kullanmaları...
Bu 3 madde zaten ülkede yaşanan kazaların çoğunu açıklıyor. Kadınların şoförlüğüne 0 ila 10 puan arasında bir değer verecek olursam benim gözlemlerime göre çoğu aday ya 0'a ya da 10'a yakın puanlar alır. Maalesef daha ortalama olanını ben göremedim. Vesselam...
Bence trafikte kadın erkek yoktur, iyi sürücü kötü sürücü vardır. Çok iyi süren kadınlar da gördüm berbat süren de aynı şey erkekler için de geçerli yani cinsiyetle alakalı değil tecrübe ve yetenek👍
Kadınlar hemen cinsiyetçilikle suçlamış ama ne yazık ki bu doğru değil. Her iki cinsinde yapamadığı şeyler var ve otomobil kullanmak kadınınkilere giriyor malesef. Çoğu erkekten çok daha iyi süren kadınlarda var ama bu genel ortalamayı değiştirmez, daha türkçesi istisnalar kaideyi bozmaz.
Yokuşu son derece yavaş çıkandan nefret ederim. Bir kez başıma geldi ve resmen beni formatladı. Dimdik yokuşta (Sarıcakaya yolu) arabam (Renault Clio Symbol) 2. viteste hızlanamadı, 1. vitese düştü. Kapalı kasa Fiat Palio Van kullanıyordu kadın. Onun yüzünden dik yokuşta, aralarında 2'si son model ve biz dahil 7 araba birikti. Biz 5. sıradaydık. Ona "Madem yolun yabancısısın, neden girdin?" diyesim geldi.
Bu adam biyolog orada bilimsel bir açıklama yapıyor kadının beyin yapısındaki farklılığa falan değiniyor ama çokta önemli bir konu değil benim için üzerine düşünülesi değil
Kimse anasının karnından öğrenmedi araba sürmeyi erkekler kadar kadınlarda sürebilir arabayı çoğu erkek araba sürmeye fırsatı var ama kadınlar sürekli deneyim yapamıyor imkanı olanlar tam bir şehir oluyor kadını erkeği yok bu işin
Şöyle diyim araba sürmek erkekler için bir tutkudur. Hiçbir kadın sahibinden de saatlerce araba bakmaz ama erkekler alamayacağı araba olsa dahi bakar. Ve kadınlar çok legal ve slow araba kullandıkları için sıkıcılar.
Erkeklerde de kötü süren çok kadınlarda da kötü süren çok. Cinsiyete göre yargılamak yanlış. Ama erkekler bunu ego meselesi yapmış herhalde kadınların da erkekler kadar güzel araba sürebileceğini kabullenemiyorlar.
Bu konudaki düşüncem trafikte kadınların beyni farklı çalışıyor yani bize göre normal hareketler sergileyemiyorlar tabiki süper kullanan bayanlar var onlara lafım asla yok ama bazı ablalar sanki uzay boşluğunda uzay aracı kullanıyor
O yüzden kaza cennetiyiz değil mi? :D Kadını erkeği olmaz bu işin. Sen kadına rahat sürmesi için fırsat veriyor musun ki sürebilsin? Otoban faresi olmayı iyi araba kullanmak zannediyorlar.
bunu söyleyenlere verecek en güzel cevap burcu çetinkaya gibi rallici kadınlar :) kadını erkeği yok bu işin aslında sadece kadınların cesaretleri ve özgüvenleri kırılmak isteniyor olay bundan ibaret :)
Erkekler tüm kurallara uymuyor kafasina gore takiliyor kadinlari o yuzden begenmiyor adam sinyal vermeden geciyo sonra kadinlarin surusunu begenmiyo ulan versene sinyalini hödük