evet alınır.
hayır henüz erken
hbirit olabilir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Elektrikli araçlar, son yıllarda popüler hale geldi ve birçok avantaj sunuyor. Ancak, elektrikli araçların satın alınması, kişisel tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır.
Elektrikli araçların avantajları şunlardır:
- Çevre dostu: Elektrikli araçlar, fosil yakıtlı araçlara göre daha çevre dostudur. Elektrikli araçlar, sıfır emisyonlu araçlardır ve çevreye zarar vermezler.
- Düşük işletme maliyetleri: Elektrikli araçların işletme maliyetleri, fosil yakıtlı araçlara göre daha düşüktür. Elektrikli araçlar, daha az bakım gerektirir ve daha az yakıt tüketir.
- Daha sessiz: Elektrikli araçlar, fosil yakıtlı araçlara göre daha sessizdir. Bu, daha az gürültü kirliliği anlamına gelir.
Ancak, elektrikli araçların dezavantajları da vardır:
- Yüksek satın alma maliyetleri: Elektrikli araçların satın alma maliyetleri, fosil yakıtlı araçlara göre daha yüksektir.
- Şarj süresi: Elektrikli araçların şarj süresi, fosil yakıtlı araçların yakıt ikmali süresine göre daha uzundur.
- Şarj altyapısı: Elektrikli araçların şarj altyapısı, henüz yeterince gelişmemiştir. Bu nedenle, elektrikli araçlar, uzun mesafeler için uygun olmayabilir.
Sonuç olarak, elektrikli araçların satın alınması, kişisel tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Elektrikli araçların avantajları ve dezavantajları hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bir otomobil uzmanına danışabilirsiniz. 🚗🔌
Henüz çok erken olduğunu düşünüyorum.
1- Fabrika verisi bile 400 km (Ki reeli 300-325 geçmez) pil ömrü olan bir araç benim gibi insanlar için çok kısa. Ben arabamda 250km'lim yakıt kalınca depoyu fulleyen adamım.
2- Şarj süreleri verilirken genelde 400KW'lık şarj istasyonları için veriliyor ama yol üzeri istasyonların gücü genelde 21-23KW. Bu da şarj süresinin saatler alması demek. Hele de sizden önce 3-5 araç şarj etmek için bekliyorsa eyvah eyvah.
3- Yedek parca ve özellikle pil maliyeti konusunda çok spekülasyon var. Bir arıza/kaza durumunda aylarca yedek parça ve pil bekleme sorunu olabilir.
4- Binaların elektrik altyapısı çok berbat. Aynı apartmanda herkes el. araca geçerse voltajın çok düşmesi ve aracın şarj olamaması ihtimali yüksek.
5- Şehirlerin elektrik altyapısı daha da berbat. Örnek İstanbul'da araçların yarısı el. araca geçse ve gece aynı anda şarja taksalar tüm trafolar patlar muhtemelen.
Bütün bu sebeplerden dolayı geçmek için erken. Ama en azından hibrit denenebilir.
Cevap
27Cevap
evet alınır.
sürekli uzun yol yapanlar için sıkıntı, ağırlık olarak şehir içi kullanıp evindede şarj etme imkanı olanlar senede bir kaç kez tatil vs için uzun yola gidenlere elektrikli olabilir. senede bir kaç kaç kez yola gidende 1-2 saat şarj olmasını bekliyversin artık hemen hemen her yere şarj istasyonu kurdular.
Alınabilir evinizde şarj olanağı varsa daha iyi hatta. Her yolda zaten oluyor dinlenme tesisleri vb. Bizim sitede her bloğun önünde şarj istasyonu kurdular mesela.
Elektrikli. Araç sözde petrolün dünyayı kirlettiği maksadıyla. Piyasaya sürüldüğü ve dünya daha zararsız bir yer olmalı adı altında piyasaya sürülen bataryalı araçlardır bunu söyleyenlere. Bataryaların ne kadar dünya zarar verdiğini de açıklamalarını isterim ve tecrübe kazanmamış bir sektör kesinlikle zararları da olacaktır covit 19 aşısı gibi düşünülebilir
Henüz erken servisi yok arıza verirse elinde kalır dün Instagram'da patlayan elektrikli araba gördüm gözlerime inanamadım bildiğin bomba resmen
Bunu ben de merak ediyorum, arabadan ziyade elektrikli dört tekerler var uygun fiyatlı.
Alınabilir bende düşünüyorum ehliyet aldıktan sonra
O ne ya ben binmeye utanırım ona
Hybrid alınabilir daha iyi bence.
Bence erken kullanımı sıkıntılı şu an
Artık her istasyonda şarj birimi var
2 sene daha beklemek lazim.
Erken bence şarj istasyonu sıkıntısı var
Şimdilik daha erken bence.
tavsiye etmiyorum çok tehlikeli.
Modelleri çok itici olmasa alınır aslında
Hibritler daha güzel ama parası da güzel 😄
henüz erken, alanlara şaşıyorum