Renault 19 Europa çıktığı yıla göre çok güzel efsane otomobil di hala öyle benim olmasını istediklerim ABS ve otomatik vites olmasını isterdim bunların olmaması büyük eksiklik bence abs var aslında Renault 19 da ama çok yok bildiğim kadarıyla 1.8 RTi ve 16s modellerinde bulunuyor 1.4 1.6 da yok maalesef ABS otomatik vites Türkiye de yoktu yabancı ülkeleri bilmiyorum
Renault 19 da nelerin olmasını isterdiniz ve nelerin olmamasını eleştiriyor sunuz?
Hocam önceden bizde bunun 1.6 alize si vardı. Hararet sorunu illallah ettirmişti. Birde benzin hortumu çatlayıp patlıyor sürekli ne kadar kaliteli takarsan tak. Ama yine de güzel araçtır ufak tefek masraf çıkarır ama çok üzmez :D
Hararet sorununu duydum ama hatırladığım kadarıyla biz yaşamadık bizde de bu fotoğrafda ki Renault 19 un aynısı vardı mavi sedan di Rne Alize 1.6 enjeksiyonlu olandı Renault 19 bakımlı olduğu sürece çok sağlam otomobil dir ömürlük götürür o hararet sorunu yaşadığınız bölgeden dolayı da olabilir sıcak iklim yani
Peki ABS olmaması ve otomatik vites olmaması hakkında ne düşünüyorsun ben soruda bunların olması gerektiğini söylemiştim ki ABS önemli bence hadi tamam dikkatli kullanınca sorun olmaz ama Allah korusun önüne biri çıkınca sert fren yapmayınca araç geç durur buda çarpmaya nedne olur ee sert fren yapmak isteyince çabuk durmak için ABS olmadığı için kızaklamaya düşer kontrol den çıkar bu yüzden eksi gelelim otomatik vites e burada rakipleri Corolla efsane kasa Astra F de bulunurken otomatik vites 19 Europa da olmaması eksi bunlar dışında on numara otomobil zaten parçası uygun konforlu tasarımı karizma 19 Europa nin
İklimden olabilir doğru, biz en son dayanamayıp satmıştık. Araç dedemindi vefat edince babama geçmişti. Satarken üzüldük ama artık mide bulandırmaya başlamıştı :D
Neden mide bulandırmaya başladı ki? ben bu arabayı o kadar çok sevdim ki satıldığı günden beri özlüyorum 1.6 enjeksiyonlu motoru tam fişek di seri gidiyor du hele bunların 1.8 enjeksiyonlu olanları var onlar tam fişek 1998 de 1.8 kaldırıldı yerine 1.6 enjeksiyonlu motoru geldi sonra süspansiyon konforu çok başarılı idi 19 Europa sattıktan sonra vectra c kasa aldık tabi Vectra her yönüyle daha üstün ama süspansiyon konforu motor performansı olarak geride
Mavi renk bu arabayı çok güzel gösteriyor gerçekten birde füme onlar da çok yakışıyor beyaz da güzel de onlar emekli yaşlı adamlar in kullandığı geliyor aklıma 😅
4 cam otomatik, Sunroof, ABS, hele de en kötü dezavantajı Station Wagon karoserinin olmaması. Bu karoseri üretseler, benim için kesinlikle alınacak en iyi araba olurdu.
Otomatik vitesli araba hiç kullanmadım ama kullanmayı çok isterim otomatik vites çok büyük konfor rahatlık sağlıyor manuel vites sürdüm ben sen kullandın mi
Ee daha iyi ya otomatik vites konfor sağlıyor demiştim manuel de kontrol sende ama şehir içi dur kalk trafikte debriyaj pedalına bas çek yoruyor sol bacağı
Ahaha 😅 alakası yok manuel istedikten sonra kadın bile kullanabilir manuel de kavrama hıza göre vitesi ayarlamayi bilmek gerekiyor bunları bilince tamamdır otomatik konforuna çok düşkün kişiler kullanır
Kullansam düşüncem aynı yönde olur ben manuel den kurtulmak istiyorum 😅 aslında manuel den değil debriyaj dan kavrama noktasından bunlar olmasa manuel çok Güzel ama kavrama stop etme durumu her defasında debriyaj pedalına basma yoruyor insanı