Selamlar. Otomobil alırken ilk etapta neye dikkat edersin?
#smell
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Selamlar. Otomobil alırken ilk etapta neye dikkat edersin?
#smell
İkinci el almam. Kafam rahat etmeli az daha biriktirir geç alırım ama yine de sıfır alırım. Hemen almam şart değil geç olsun iyisi olsun.
İlk dikkat edeceğim dayanıklılığı olurdu kaza gibi durumlarda beni ne kadar koruyabilir?
Bakın arkadaşlar, öncelik şase podye ve direkler. Neden diyecek olursanız, aracın iskeletidir bunlar. Nasıl bir insanın omurgası zedelenir kambur vs.. Durumlarla karşılaşırsa arabada bu şekilde sağlıksız ve tehlikelidir. Demek istediğim bu 3 şeye dikkat edin. Sonrası kilometredir. Araç kaç kilometre yapmış, bu kilometre boyunca bakımlarının kaydı bu almış mı? Bunlar önemli. Son olarak da piyasada satılan arabaları seçin. Nasıl olsa Amerika değil burası. Alım satımın çok önemli olduğu ülke. Benim gibi aracınızı sürekli yükseltme peşindeyseniz bunlara dikkat edin. Keyifli geceler efendim 🤍🎈
Teşekkür ederim :D
Rica ederim efendim 🎈
Cevap
49Cevap
Aracın kilometresi. Yaşına göre km'si çoksa kesinlikle ama kesinlikle uzak dururum.
Ben en çok parasına dikkat ederim malum ülkede zaten her şey çok pahalı para sıkıntım yoksa da rahatlık ve performana bakardım. yani aracın özelliklerine bakardım kalitesine bakardım.
Aracın kmsine ağır bir kazası olup olmadığına. Şimdi ağır kazası olan bir arabanin toparlanması zor. Yani direkler podye şasi hepsine bakarım. Expere götürüp motor performansına bakitmam sadece kaporta hoş kendimde anliyorum da zaten amaç içim rahat etsin gelen müşteriye de göstereyim raporu. Çünkü motor performansına anlık bakar Exper. Ve arabayı çok zorluyorlar orada olmasa da sonrasında sıkıntı açıyor. Güneş yanığı hiç önemli değil benim için. Özellikle servise gittiğiniz de ABS beyninden aracın kmsine baktırın çünkü kmsi çekilen araçlar olabiliyor başıma geldi. Teker çapından arabanın aslında 88 binde olduğu ortaya çıktı. Düşürülmüş km Allah'tan baktirmisim. Bunlara çok dikkat etmelisiniz.
Motoruna, kaporta yapisina, iskeletine, sasisine, km basina nekadar tukettigine vb. Arac alirken dikkatli olmak cok onemli. Benim 1952 model bir kapisiz ustu acik on cami olmayan bir Willys Jeep sahibiyim. Aracimdan memnunum dogrusu, cok fazla yakmasi tek sorun onun icinde yeni bir motor koymam gerekiyor.
Boya macun kalınlığı değişen ya da kesme ekleme kaynak yeri var mı sonra kapıların vidaları ile oynanmışmı şase podye kulelerde ya da bagaj havuzunda işlem çektirme var mı hava yastıklarında direnç var mı ya da tarihler aynı mi ön göğüs de kaplama var mı airbag yazı fontu diğer aynı marka araçlarla uyuşuyormu eğer göğüste kaplama varsa klima petekleri rahat oynamaz torpidoyu ya da sigorta kutusu kapağını açınca kaplama belli eder kendini
Tabi ki Parana… paran çoksa zaten sıfır istediğini alırsın garanti kapsamın da zaten… ama paran yoksa dikkat etmen gereken çok şey var. Şu ikisi hariç hepsi halledilir… 1 - kim olursa olsun aracı göstermeden sakın alma. 2- noterde satış esnasında noter yetkilisi sorun yok ödemenizi yapabilirsiniz diyene kadar asla ama asla para ödemeyin…
Öncelik parama göre seçenekleri sıralamak sonra tipini beğendiklerimi sıralamak. En son yedek parça, yorumlamalar vs gibi durumlar.
İlk arabam Recep ivediğin arabasındandı 😂 almadan önce ustasını buldum sonra almıştım sjsj
Bu işlerden anlamam ama dışını beğendiysem icinde bir sıkıntı olup olmadığına dikkat ederdim yani motor falan bi de kaza yapmış mı diye de öğrenmek isterdim neyse pek anlamıyorum yanlış bir sey dediysem gülmeyin
Tramer kaydı
Ezik
Çizik
Göçük
Boya
Değişen
Km
Kaçıncı sahibi oluyorum
Model yılı
1.6 dan aşağı olan araçları tercih etmem.
Az yakar cok kaçar olmalı 😊
3-4 sene önce 2-3 aylık kazancımla 1 araba alabiliyordum şimdi hesap yapması bile kafa karıştırır.. fiyatına bakıyoruz
Geniş büyük arabalsr tercih ediyorum MPV ve SW kasalar. Masrafsız ve parçası bol bulunan servisi bol olan arabalar bakıyorum
Güvenlik, Kalite, Servis ağı, Motor gücü, km/saat yakıt tüketimi8sıofır için)
ikinci el ekspertiz raporu yürüyen aksamı değişeni
Tassarruflumu değilmi.. karbürana, benzin/diezel.. hangisi hesaplıysa; kaç kilometre yapmış... vs
Ve aleyküm selam.
İlk modeline, konforuna bakarım. Sonrasında fiyatı, yakıtı ve diğer özellikleriyle ilgileniri₥
Ben arabalardan anlamam. Ama bir araba alacak olsaydım bakacak ilk şey güvenliği olurdu. Sonra dayanıklılık, az yakımı ve konfor.
Az yakan çok kaçan, satacağım zaman tutulan model olan
Araba işinden pek anlamam ben. Görselliğe Ve rahatlığa bakarım
Konfor ve mobilite önemli benim için. Gerçi araba düşkünlüğüm yok arabam da yok 😂
Çok yakmaması. Vergilerinin düşük olması. Piyasasının hızlı olması
Motor km boya ya da kaza var mı ya da araba takla atmış mi
Fiyatına bakarım ama en önemlisi şasi ve motora bakarım.
Arkadan bakınca düz durmasına. Nice arabalar var yolda düz güzergah seçip çapraz gidiyor. Şase eğri.
Ben hayallerle yetiniyorum bu ülkede yaşamak hayal.
Parasına kalitesine
Koltukları, şasi direkler gibi önemli hatlarına
Beni ne kadar uzağa götürebileceğine..
Kaportaya dikkat ederim! Kaporta önemli! ;)
Km çok önemli.
Motor gücüne, sağlamlığına ve kalitesine.
Otomatik vites olmasına dikkat ederim
Önce cebe, sonra arabanın piyasasına.
Paramın olup olmamasına
Alacağımı sanmıyorum.
Malumunuz ilk fiyatına hdjdj sonra konforuna
Valla ben tipine bakarım önce
Koltuğu masaj yapıyor mu yapmıyor mu ona ajsjja
Araba alacak olsaydım ilk markasına dikkat ederdim
Markaya
Güvenliğine ve otomatik vites olmasına
Km düşük olması ve masraf açmaması
Değişenine hasar kaydına