Şase direk mekanik motor durumu aracı aldığım firmadan alıyorsam kurumsal olması önemli doğru yerde expertiz yapılması biliyorsunuz ki en çok alavere dalavere araba alım satım sektöründe dönüyor işi bilmeyen biniciyi ağır hasarlı pert arabaları orijinal diye satıyorlar.
Düşük ve orta km, hasar kaydı, değişen ve/veya boyalı parçalar, motor durumu ve siyah hariç tüm renkler önceliğim. Bu kriterler 2008 ve daha yeni modellerde geçerli. 2005'ten eski araçlarda sadece motor durumu önceliğim. Değişen, boya, km takıntım yok. Siyah rengi kısmi tercihim. (Klimalı klimasız fark etmez, sıcağı çok çekiyor diye almamakta inadım fazla.)
Sıfır araba hayal ikinci el alırken de; Marka modeli Yaşı Kmsi Hasar kaydı Manuel otomatik oluşu Benzin dizel lpg Km başına kaç litre yakıt tüketiyor Motor gücü Rengi Full paket vs özellikleri Hepsine ve daha fazlasına bakardım
Sıfır alamam ben. O yüzden alacağım aracın önce kilometresine bakarım, manuel mi otomatik mi ona, sonra rengine bakar ve beğenirim. Fiyat aşamasına gelince param olmadığı aklıma gelir ve toplu taşıma araçları ile yoluma devam ederim 🤧🤧
Donanım ve teknolojisi. Cruise sistemden avuç içinden yorgunluk ölçen direksiyon simide yağmur sensörüne kadar hastasıyım donanımın. 😏 Bunlar güzel yenilikler
Dikkat ettiğim ilk sırada fiyat/performanstır. İkinci sırada modeli, kasası ve makyajıdır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bakımı. Pas var mı yok mu. Egzoz kismina bakarim pas var mi yok mu. Cizigine falan fiyat düsürmek icin önemli varsa göze carpan bir sey (sifir araba alirken tabii bakilmaz ama 2. el icin falan konusuyorum). Direksiyonuna bakarim hata var mi diye bir kere yasadim servoda hata vardi öyle yani bir de deneme yapip otobana cikmak önemli her vitesde yükseliyor mu devir diye
1-Marka 2-Yaş 3-Yakıt tipi ve şanzıman 4-Yaşa göre yapılan km 5-Yaşı gençse boya durumu 6-Değişen. Değişen varsa hangi parça veya parçaların olduğu. 7-Expert raporu.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Hasar kaydı, değilen boyanan durumu, kilometresi, temiz kullanılıp kullanıladığı, renki