Bildiğiniz üzere opel vectra serisini 3 nesil olarak üretti 1. Nesil vectra a ikinci nesil Vectra b ve son nesli Vectra C Kasa a ve b kasa ülkemizde çok sevildi tutuldu ama c kasa pek ilgi göremedi sizce bunun nedeni nedir ben haksızlık olduğunu düşünüyorum çünkü Vectra C Vectra serisinin en sağlam modeliydi kimileri tasarımı kaba diyor kimisi 1.6 çekmiyor diyor öncelikle tasarıma değineyim tasarım sağlamlığı daha iyi göstermek adına bu tasarım seçildi 1.6 motor ise Türkiye de ki yüksek vergilendirme sistemi den dolayı bu motor getirildi vectra c nin dış ülkelerde farklı motor seçenekleri de mevcut yüksek hacimli 1.6 amacı düşük vergi az yakıt tüketim
Volkswagen Passat B6 çıktıktan sonra herkes ona ilgi gösterdi, bunun etkisi olabilir. Bu koca kasaya düşük beygirli küçük hacimli motor konulunca, arabanın performansı halkımıza zayıf geldi. Bir üst motorlar da, vergi sisteminden kaynaklı alım gücünü etkiledi. 2,0 litrelik arabadan çok yüksek vergi alınıyor, halen de öyle.
Vectra c çıktığında Passat b5.5 vardı B6 2005 de geldi aynen Evet ülkemizde Passat fanligin dan da opel maalesef değer göremedi Vectra modeli tamam Passat da kaliteli konforlu otomobil ama Vectra da öyle opel Vectra C degiriş donanım da yüksek donanım sundu uygun fiyat a Volkswagen ne yapıyor düşük donanım da biraz fazla kısıyor gelelim vergiye bu devletin suçu devlet yüksek vergilendirme uygulamasa Vectra C de yüksek performanslı motorları ülkemizde yaygın olurdu
Küçük motor büyük kasa sorunlu elektrik tesisatı performans almak için bir zorlaninca yağ yakmaya başlaması birde içine oturunca verdiği doğan hissiyatı. A kasaya bin 2 saat gez C kasaya bindiğinde çok basit kaldığını anlarsın.
Bir dakika içine binince Tofaş Doğan hissiyatı mi dedin Vectra C Kasa ya? çok komik vectra c kasa ya sahibim yılına göre ve şu an da D Segment içerisinde çok konforlu otomobil temizine binmeni öyle görüş yapmanı öneririm 😊 gelelim elektronik bizim halkımız ucuz yollu parça ediyor kalitesiz sonra Vectra nin adı sorunluya çıkıyor Vectra C ye her parça takılmaz kaliteli parça kabul eder bu tür araçlar ki bu çoğu elektronik araçlar için geçerli dir toros değil ki bunlar herşeyi takasin gelelim motora 1.6 da şu konuda hak veriyorum çok dik yokuş çıkarken çekişten düşüyor evet klima etkiliyor bunu yaşadım ama düz yolda devir oranları kısa olduğundan çabuk toparlıyor düz yolda çekiş başarılı
2006 da 2005 c kasaya bindim. Sen galiba anlamadın beni. A kasadan inince C kasa Tofaş diyorum. Sen şimdi kullanıyorsun ya başka Opel kullanınca anlarsın. Hele 2000 model öncesi Astra vektra hatta corsa kullan yani in bin demiyorum. Sahip ol bir süre bin o zaman anlarsın..
C kasaya Tofaş gibi dediğini zaten anladım ben Astra G Kasa ya da bindim onlar da çok kaliteli otomobil di Vectra a ve b kasa ya binme şansım olmadı Vectra C Kasa da süspansiyon biraz daha sert bunun için diyorsan tabi bunun nedeni de daha iyi yol tutuş için Vectra B güvenlik testinde düşük yıldız almıştı c kasa da bunu düzelttiler
C kasayi satali sanırım 4 sene falan oldu. Corsa Astra A kasa çok bindim. Onlarla kiyasliyorum. Tabiiki araba Tofaş değil ama 2000 öncesinin her opeli c kasadan daha hoş
Anladım kalite olarak diyorsun şu konuda doğru opel 2000 öncesi modellerinde yani Astra G Vectra B koltukları sünger değil kaliteli kadife kumaş kullanıyor du tavan da kadife idi sonradan bez parçası kullanmaya başladı burada kalite düştü ama Vectra C kasa yi Elegance donanım la alırsan o zaman koltuklar daha kaliteli oluyor çoğu firma böyle yaptı zaten donanım a göre koltuk kalitesini belirledi he Vectra C nin koltukları kötü mü değil ama b kasa dan biraz düşük kalitesi misal örnek vermek gerekirse Renault 19 Europa vardı bizde 1.6 enjeksiyonlu modeli onun koltuklarını bilirsin mavi kadife falan di onun daha güzel geliyor du
Bende motor dan olduğunu düşünüyorum motor dışında araca baktığımız da gerçekten mükemmel ötesi bi otomobil yılına göre D Segment dolu dolu donanım sunuyor örneğin Vectra C başlangıç donanım Comfort donanım ama Comfort bile dolu hız sabitleyici yağmur sensörü otomatik kararan dikiz aynası standart geliyor 1.6 aslında düz yolda çekişi başarılı İlk kalkışda biraz ağır ama yürüdükten sonra devir oranları kısa olduğundan çabuk toparlıyor devrini bi alsın seri ilerliyor bu motorun tek sorunu fazla yüke klima açık olması dik yokuşa gelemiyor