Marka değeri bakımından dünyanın en değerli otomobil markası Elon Musk'ın Tesla'sı oldu. 66 milyar dolar değeriyle; Mercedes'i, Toyota'yı, BMW'yi sollayarak zirveye yerleşti. Aynı zamanda bunu başarabilen ilk elektrikli araç şirketi oldu.

Marka değeri bakımından dünyanın en değerli otomobil markası Elon Musk'ın Tesla'sı oldu. 66 milyar dolar değeriyle; Mercedes'i, Toyota'yı, BMW'yi sollayarak zirveye yerleşti. Aynı zamanda bunu başarabilen ilk elektrikli araç şirketi oldu.

Tesla, uzun zamandır gelişen ve şu an olduğu yeri hak eden bir marka. Peki biz ne yaptık?
Yapmamız gereken ilk şey; çoktan yaygınlaşmış olması gereken elektrikli araçlar için gereken kanun ve teşvikleri hazırlayıp yürürlüğe sokmaktı (eletrikli araçlar yasası, düşük vergi, ötv affı, üretici ve geliştirici kredileri vb...)
Girişimcileri desteklemek (ki geçmişte yaşanan bazı gelişmeler bunu gölgeledi), Örnek:
https://www.youtube.com/embed/yXQQvgCjuCUYıllar önce yapılan bu girişimler ve sonuçlarını içeren bu videoları biraz vaktiniz varsa izleyin lütfen, daha net bir bakış açısı için.
https://www.youtube.com/embed/NS8faLH2MrsDaha iyi bir dünya ve ülkemiz için, ne kadar geç kalmış olsak ta, zararın neresinden dönersek kardır. Yakın dünya tarihini de yakından takip eden biri olarak, ptrolün gücünden vaz geçmek istemeyenlerin neler yaptığını gördüm. İnanılmaz batarya teknolojilerinin patentlerinin, zorla satın alınarak tozlu raflara mahkum edilmesi gibi. 1986'da yola çıkmaya hazır elektrikli araçların, binbir hile ile engellenmesi gibi.
Artık bu teknoloji kaçınılmaz hale geldi, sebebini biliyorsunuz; iklimsel kaos. Sevsek de sevmesek de bir an önce bu araçlara geçmek, gekiştirmek zorundayız. Geleceğimiz için...
Tabi öyle olur uygun fiyat ve yüksek performans 60 bin dolara kaç aracı 0-100 ü 3 küsür saniyelerde araçta oyun var bir sürü mod var birde Türkiye de vergisi diger araçlara kiyasla yok denecek kadar az yurt dışında 55 bın dolar olan toyota supra 2021 3.0 vergiler hariç 1milyon 100 bin tl falan yapıyor vergilerle 4,5-5 milyon tl aynı şekilde 55 bin dolarlık tesla model 3 55 bin dolar vergi hariç 1 milyon bin 100tl yapıyor teslanın son belirlediği Türkiye fiyatları ile beraber araç 1.7 milyon tl iki aracında yurt dışı fiyatları 55 bin dolar bence tesla bu fiyatlarla Türkiye de peynir ekmek gibi satıcak bende tesla alırdım 600 bin tl vergide çokta diğer araca 3.200.000 tl vergi vermekten çok daha iyidir
Tesla'nın araç olarak bir değeri yok. Tek var olan değeri ise yazılımı. Yıllardır sürücü bilgisi topluyor ve otonom araç için gerekli yazılımı tamamlamaya az kaldı. Onun dışında, dizayn, rahatlık ve kalite bakımından Toyota'nın kalibresinde bir marka.
Son teknoloji şeyleri, fütürist araçları vs severim. Ama şu an çok popüler ve her parası olan alıyor. O kadar param olsa dahi bunu almazdım. Hayallerime öncelik verirdim çünkü finansal kısmı da düşünmeliyim. Tabi para benim için bir dert olmasaydı alırdım
Cevap
93Cevap
Kesinlikle istemezdim. Nedenini soracak olursanız, işitme engelliyim ve engelli ehliyetim nedeniyle elektrikli araçlardaki KW sınırlaması hakkında herhangi bir bilgim olmadığından dolayı ne alabilirim ne de kullanabilirim.
Evet bende tesla almak isterdim ama maalesef param yok o kadar zaten ben teslayı çok değerli ve başarılı buluyorum çoğu araç firmasından daha güvenilir bence. ama yakın zamana kadar bu ülkede düzenli alabilen insan olmaz bence
Eee kim istemez ki gadası
Açıkçası çöpe para vermem. Bir çok yabancı markalı araç bundan kat kat iyi. Sırf reklam başka bir şey değil. Ayrıca Togg çıktı çıkalı Tesla reklamı abartılı bir şekilde yapılmaya başlandı.
Togg yerli diye istemeyen olursa eğer, Volvo gibi güvenli araç, Mercedes gibi kaliteli ve teknolojik bir araç varken, Toyota Bmw vb. markalar varken gidipte Tesla almak tamamen reklama para vermektir.
Ayrıca para verip reklamla kendisini en değerli göstermiş hani değerli dersek lamborghini, bugatti, ferrari, maseratti, roll royce, bentley, aston martin vb. bir çok lüks ve değerli markalar varken Tesla ilk 20 ye bile giremez gerçekçi olalım.
Listeye bak hep Alman, amerikan, japon (japonyaya lafım yok). Acaba ürettikleri araçların ham meddesini kendi ülkelerinden mi aldılar yoksa sömürdükleri ülkelerden mi? Zira karıştırdıkları ortadoğu ülkeleri 21. yüzyılda kendi arabalarını üretmek yerine karnımızı nasıl doyurucaz demekle meşgul oluyorlar.
Tesla sürdüm güzel eglenceli. Fakat. Dandik bir araç. Alan arkadaşlarim memnun degil. Çok kalitesiz iç aksami var. Bütün plastik aksamdan ses geliyor. Kışın yazın klima açınca menzil düşüyor. Müzik dinlesen etkisi var. Bana gelmez. Hiç bir zaman bir Mercedes olamaz olamayacak
İyi iş çıkardı ama markanın yerini hak ettiğini düşünmüyorum... yeni modellerini kullanmadım ama önceki modellerinden 2 tanesini kullandım beğenmemiştim... kesinlikle tekrarlıyorum yerinin hakkını vermeyen bir marka... sahibinin spekülasyonlarıyla burada.
Tabi bedava vereceklerse olur ama zaten o kadar para bayılacaksam istemem...
Hayır. Geçen gün Çin'de 2 kişi öldü
Bu araştırmayı kim yapmış, hangi kriterleri göz önüne almışlar, hangi kriterleri göz ardı etmişler... ? Mesela ben araştırma yaparsam dünyanın en değerli otomobili kendi aracım ilan ederdim.. Özetle ciddiye almayın, bunları hayatı hile yalan dolan dolu.
Araba dediğin gaza bastın mı bağıracak. Tesladan o araba sesini alamıyorsun. Tercih edeceğim bir araba değil.
Doblomu Dünyaya değişmem. Bekar halimle cümle alem enişte diyor bana artık.
BMW ya da Mercedes tercih ederim. Elektrikli araçlar zahmetli geliyor.
zahmetli derken sarj olayi dimi.
@Nuluad0707 evet
ben teli bile cogu zaman sarja takamiyom anca geceden geceye sjsjsjsjs
cidden sikinti ama bi yere gitcen sarj yok beklemen lazim ve beklemeyi hic sevmem. cek petrole fulle de gec. birde tork yok arabalarda. belli limitin gucun uzerine cikamiyolar
@Trouvailllee Zahmetli olmanın ötesinde sorunları var elektrikli araçların. Batarya ömrü 10 yıl ve yenileme maliyeti 15.000 usd. 10 yılda bir 300.000 TL motor yenileme masrafı çıkaran bir benzinli araç duydunuz mu? Elektrikli araçların sürüş maliyetini herkes şarj maliyeti zannediyor. Batarya yenileme maliyeti olan 15.000 doları 10 yılda yapılacak 200.000 km. mesafeye bölün bakalım ne çıkıyor?
@Banker_Bilo bunu da kast etmiştim. ıvır zıvırı çok. elektrikli araçlara geçiş için daha erken.
Yüzbinlerce elektrikli aracın şarj edilmesi için gerekli elektriği yine fosil yakıtla çalışan santrallerde üreteceksek ne anladım bu işten?
Oldukça başarılı. Umarım başarıları dünyayı daha iyi yerlere taşır!
Volvo S90 alırım alıcak olsam benim favori arabam o
Soru yanlış olmuş Toyota var 1ci sırada 2019 dan beri
@1ACIMASIZBİRİ Yanlış yere yazdın herhalde 😀
AYNEN 😄
Böyle bir şey fiziki olarak ticaret hacmi olarak imkansız.. tek sebebi olabilir oda mask tarafından bütçe artırılmasıdir. Marka o kadar para etmez ama marka adına yatırım yapılınca mal varlığı büyür.. yani marka değil şirket büyümüştür
Bende cok begeniyorum.. Ve inşallah hedefimde var
Elektirikli Araba denince akla gelen ilklerden biri bence zirveye yerleşmesi bu yüzden..
Yoksa Mercedesin hikayesine baktiğimizde kimse eline su dökemez 🙈
Evet olsun isterdim. Satardım aynı değerde SW bir Mercedes alırdım 😂 benim için teslanın değeri bu kadar yani dünyanın en değerli markası olması bişey ifade etmiyor
Ömrümde bu kadar çirkin bir araba görmedim Japon bir tasarımcı aşırı derecede sarhoşken tasarlamış olmalı bunu...
Ayağımı yerden kesecek arızalandığında onarımı uzun sürmeyecek, sorun çıkarmayan fazla maliyet çıkarmayan bir araç olmalı
Yeter yani işimi görür
Çölde kalmış adama su içmek ister misin demek gibi bir şey olmuş bu soru🤣Tabiki isterim kim istemez 🤣
Şaşırmadım Elon Musk bu yaptı mı en iyisini yapar. Bizim saflarda Togg'la Tesla'yı kiyaslıyor ey Allah'ım 🤦
Togg çıktı çıkalı yabancı markalı arabalar tüm sosyal medyada reklam çalışması başlattığına göre, başarılı bir proje olmuş demektir
BMW üzerine tanımam eğer o olmayacaksa da Range Rover tek geçerim
“Bedava mı sandın para verip aldım” diyenler buyursun 🤣😂🤣
İster Tesla olsun isterse Togg ama bir elektrikli arabam olsun isterdim
Bas parayı, en dandik markayı, dünyanın en iyisi seçtir..
Allah'ım beni trafikte Tesla ya carpmaktan koru!!
P100D modelini kullanma şansım oldu çok güzel bir araba Tesla
Aman gerek yok değerli ya şimdi gözümden sakınırım mutlaka başına bir iş gelir
Arabada evde gözüm yok en iyilerine bimdim aldım zamanında
Mutluluğu onlara bağlamıyorum. Ha olsada olur olmasada
Aman aman bi araba değil kullandım onun yerine Ferrari tercihim olurdu
Bilmediğim için soruyorum Lamborghini Ferrari hangi segmente giriyor?
Bok altın olsa fakir götsüz doğarmıs. Yüzümüz gülür mü bizim 😀
Araba yeteri kadar sağlam değilse ne kadar değerli olduğunun bir önemi yok
Reklam ve marka, araç konforunun önüne geçmiş koca Alman ve Japon araçlarını geride bırakmış.
İstemezdim, Yagmur. Homurtu gelmeli aslan kukremesi gibi motordan
Fiyati yuksek diye degerli mi oluyormus? En cok satanlar arasinda diptedir
Evet olsun isterdim kardesim, ablam, babam aldi sadece ben almadim😀 onlardan biri satacagi zaman param olursa alacagim artik..
İstemem napim elin ecnebi arabasını şahin olsun Tofaş olsun Renault olsun
Toyota dünyanın en değerli araba markası Tesla nın paçaları da Toyota menşei
Ve anket resmin eski çoktandır 1 ci koltukta Toyota var iyi araştır Bmw Honda, dan da geride
Pandemi öncesinde evet Toyota öndeydi ancak firma yüzde 18 küçüldü.
Ben bu haberi kendim yapmıyorum. Güvenilir bir kaynaktan okuyup paylaşıyorum, isterseniz siz de inceleyebilirsiniz: brandirectory.com/.../#_Toc130906147
Kesinlikle yanlış sıralama yapılmış Toyota halen önde Dünyanın en çok model yelpazesine sahip markasından söz ediyom en iyi arabaları yapan markadan söz ediyom Toyota küçülmez sürekli büyür çünkü dünya da en çok satış yapan marka bilmem anlatabildim mi
Oha harbiden burada sevgili olup sözlenen var mı 🤔
İkincisi çook tatli
Şu tipe bak midem bulandı arabanın kralı M8 GTR dir
İsterim tabi, ehliyet alacam imtihan dan geçmem kaldı sadece. Teslaya param yetseydi kesinlikle alirdim. Ama elektrik li araba alıyorum inşallah 😚
İlginç ki dün akşam YouTube dan tesla hakida bilgi almıştım, bugün bu sori ile karşilaştim
Sağlık olsun önce o olmasa da olur
66 milyon dolar az değil mi
Eski arabalardan bile eski durması dışında sorun yok 🤔
Bundan sonra Toog olacak
Türkiye'de yaşıyorsunuz o yüzden yaş 50 olunca alırsınız o saatten sonrada gelenin ta...
Cok guzel araclar. Kesin alicam greencard kazanirsam
Yok valla istemem. Ben illa o motor sesini duymalıyım.
bi 10 sene sonra togg'u da ilk onda görürüz inş
Özellikle model x isterdim. O kapılarının dansı için. Ama model s lokum gibi valla
Ilk 10 da 5 tane alman araba şirketi var vay be...
Elon da herşeyin farkında 😌
Bir TOGG umun olmasını daha çok isterdim.
Neden Togg değil ya keşke Togg olsaydı…
Bir hayalimiz var
Tesla alacak kadar param olsun isterdim 🤣
İstemezdim daha iyisi var çünkü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?