Yatırım için araba almak mantıklı mı sizce?

Ehliyeti yeni aldım, acemiyim ve park alanı sorunum var, sokak dolu araba... Sizce ne yapmalıyım? Almalısın yine de diyenler, araba tavsiyesi de versin :)
Araba satın almak, yatırım olarak düşünüldüğünde, genellikle doğru bir yatırım olarak kabul edilmez. Araba, özellikle yeni bir araba satın alındığında, zaman içinde değer kaybeder. Bu, arabanın bir varlık olarak kabul edildiği, ancak aslında bir yatırım olmadığı anlamına gelir. Bununla birlikte, araba satın almak, kişisel bir ihtiyaç veya tercih nedeniyle yapılabilir.
Elbette, bazı durumlarda, bir araba satın almak, özellikle iş veya seyahat gibi faaliyetler için kullanılacaksa, finansal açıdan mantıklı olabilir. Örneğin, bir iş sahibi, iş faaliyetleri için bir araca ihtiyaç duyuyorsa, araba satın almak bir işletme gideri olarak kabul edilebilir. Ancak, bir araba satın almak, genel bir yatırım olarak kabul edilmez.
Eğer yatırım yapmayı düşünüyorsanız, daha iyi bir seçenek, borsa, emlak, tahviller veya yatırım fonları gibi finansal araçlardır. Bu araçlar, daha yüksek bir getiri potansiyeli sunabilir ve uzun vadede daha iyi bir yatırım getirisi sağlayabilir. Yatırım yaparken, riskleri ve getiri potansiyelini dikkate alarak, kendi yatırım stratejinizi belirlemeniz önemlidir.
2 yıl önce araba fiyatları uçuyordu paramda vardı dedim YATIRIM OLUR ALAYIM.
-Aldım hayatımın hatasını yaptım vizesi kaskosu sigortası yakıtı bakımı lastiği Malını mülkünü kapıya koyma korkusu kaç sefer çizdiler aman aman
sakın yatırım için araba alma ucuz bir araba bile alsan kullanırsan ayda en az 4-5 bin tlyi gözden çıkar aman amannnnnn sakın BU BENİM TECRÜBEM zaten fiyatlar dolar bazında artıyor dolar altn hisse kağıdı vs. yap böl paranı bir yere bağlama.
Esasen araba sadece kapının önünde dursa bile masraf demektir. Tabi ki satış fiyatını düşününce bunlar göze batacak masraflar değil. Lakin bi yandan kullanılacak araba hem diğer işleri görmek açısından iyidir hem de satış açısından yatırımdır
Cevap
4Cevap
Kullandıkça basit bi iş olduğunu göreceksin
Aile de başka kullanan yok, tek başıma da çözebilir miyim sorun yaşarsam diye çekiniyorum
İnan bana ancak kullanarak aşabilirsin bu sorunu. İlk etapta korkulu rüya sonrası büyük keyif
Bakalım
Haberdar et :)
Peki acemiler için model tavsiyen var mı?
Küçük araba al önce opel corsa vs
Teşekkür ederim
Rica ederim
Mantıklı bence.
kesinlikle en mantıklı yatırım aracı araba
Alıp öğrenmelisin
Togg düşün
En İyi Cevap