selams.. size kafamı karıştıran bir durumu danışmak istiyorum.
ben sürekli araba değiştiren biriyim. durumum oldukça model yükseltiyorum ve bunu yatırım olarak görüyorum. aşırı zorlanırsam veya borcumu ödeyemezsem en kötü arabamı satarım, garanti diyorum ama düşününce de araba çok masraflı sonuçta.
Her 2 senede bir kez araba değiştiririm sürekli model yükseltmeye çalışıyorum ama ben yatırım amaçlı bakmıyorum kullanımı daha rahat olsun diye alıyorum. Yatırım için araba almam zaten arabalar değerlerini katlıyor ve ben yatırımımı sokaktan bırakmam İstanbul gibi bir şehirde her an arabaya vurma riski içerisinde strese girerim. Paramı eve bağlarım ama arabaya bağlayamam , eğer ticaret yapıyorsam o zaman al sat yapmak için araba almayı düşünebilirim. :)
Aldığın araçlar 3 yaşa kadarsa evet. Değilse al sat yapmak için kısmen mantıklı. Paran değerini kaybetmez en azından üzerine ekler. Son zamanlarda da ikinci el daha da değerli olduğu için şu ara yatırım için mantıklı
Dünyanın tek yerinde değerli araba orası da burası. Araçlar yatırıma dönüştü. Etrafta bu kadar fırsatçı şerefsiz varken, neden sıradan vatandaş kar etmesin. Yatırım olarak kullanın.
Kesinlikle son dönemlerde ki en iyi yatırım araba. Çevremde sermayesi olan ayda bir araba alıp en az 15 bin karla satıyor her ay yükseliyor araç fiyatları.
Sana şöyle söyleyeyim arkadaşım bir araç aldı 25 gün geçti devir yerken yazıyor kaç gündür onda olduğu 30bin TL kar etti. Bu kadar sürede hiçbiryerde kazanamaz o parayı
Bu sefer o paranın büyük kısmını eve kullandı şimdide ucuz yollu bir araç aldı geçen hafta 59 bine şimdi 75 diyor almak isteyen de var pek kalıcı görünmüyor
kesinlikle.. bak ben 2 hafta önce 190a araba aldım, şu an 230a koyuyorlar bütün emsalleri.. böyle bir şey olamaz. üzülüyorum ülkenin haaline ama gerçek bu yani
Evet. Otomobil artık bir yatırım aracıdır. Ben 2019 - Aralık’ta Hyundai Kona Elitte Smart Full SUV otomobilimi bayinden sıfır olarak 170 bin TL ye anahtar teslimi almıştım. Dizel, otomatik, 1600 motor, 136 HP Şehir içi 5.5 litre, şehirler arası 4.4 litre tüketiyor. Şimdi bu aracın aynısı üretilmiyor ama 48 volt elektrikli motor ilave edilerek hibritli şekle dönüştürmüş şekilde satıla sunulmuş ve 417 bin lira indirimli etiket fiyatı koymuşlar. iki senedeki fiyat artışına bakın. Tam birbtatırım gerçekten. #06romeo 😎
TL nin kaybı içimizi kanatıyor. Fakir fukaraya Allah yardım etsin. Şu hale bak, çalışan ücretli kesimin %45 i asgari ücret maaşı alıyor. Asgari ücret yoksulluk sınırının altında kaldı. Türk halkı hızla yoksullaşıyor. Orta direk kalkıyor. Zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor.
Nisan ayında Mayıs sonu teslimli manuel vites sıfır araç aldım. %0 faizli 12 ay vadeli 50bin₺ destekten de faydalandım. Liste fiyatı 160₺ idi. 154₺e pazarlıklı aldım. Şu anki liste fiyatı 209₺. Ayrıca %0.99 faize çıkmış destek. Kısacası şu an bile alsanız 2-3 ay sonrasına göre kârdasınız
Ne alırsan al paran erimeye maalesef ki mahkum. Benim yatirim amacli aldigim bir araba var. Dün satildı 6500 lira ana paranın üzerine ekledi arabanin fiyatıyla ne alirsın dersen hiç bisey gayrimenkul açısindan söylüyorum. TL eriyor maalesef En iyisi yine altin zira Mayıs hazirana kadar dolar 13 ü görecek
kar ediyim dersen ne kadar bekletilmesi gerektiği hesaplanmalı. ikinci el piyasasında yıllık bazda artışlar takip edilmeli. başa baş olsun harcadığım parayı masraflarla birlikte alayım dersen ki türkiye ekonomisi malum. bu çok zor. aynı hesaplama yapılmalı. zarar edeyim önemli değil o nuda bindiğime sayarım dersen yine aynı hesaplama yapılmalı. 1 yıl sonra bu araba için her şey dahil ne harcadın. 1 yıl sonra satışından ne kazandın. eğer hesaplar olumlu yönde olursa yatırım amaçlı olur elbette.
Kuzum elinee kalem kagit al yaaz. Yatirim amacli araba al sat bireysel piyasa araclarin da yatirim olmaz. Sen a marka arabayi 130 tl aldin. Hadi dedin. B marka arac aliyim. B nin piyasasi bellli yatirim yaptigini sanarsin. Degildir. Devlet ihale uzerinden arac satiyor. Aracin f marka degeri piyasa 130 bin devlet ihale de temiz araci 95 bin tl satiyor. Boyle ihale uzeri yaparsaan. Al saat. Bir yil da 3 hakkin var.4 uncj seferde vergi alir. Heem kisa zaman da buyuk kar elde edersin.
Türkiye'deki ekonomi ve globaldeki pandemi nedeniyle araba alımı hala bir yatırım sayılabilir ama kar oranı artık o kadar yüksek değil. Özellikle pandemi yasaklarına entegre olmuş yeni üretim sisteminin hayat bulması ile sıfır araç sektörü canlanacak ve ikinci elde kar oranı düşecek.
Arabaya ihtiyacın varsa elinde bulunsun tabii de boşta paran vardır sırf yatırım olsun diye araba da alınmaz. Başka yatırım araçlarını düşün, parana değer kaybettirmediği gibi değerini de katlayabilsin.
Ne kadar paran olduğuna bağlı. Eğer 300 üstü paran varsa yatırım olarak ev almanı öneririm. Özellikle büyük şehirlerin daha gelişmemiş yerlerinden almalısın uzun vadede arabadan daha çok kazandırır. Hemde kiraya da verirsin.
evet masraflı olsa bıle alınır model yükseltilir bunu arabayı sevdiğiniz için yapabilirsiniz ma yatırımlık olmaz dıye düşünüyorum bende çok 2 yılda bir değiştiriyordum artık değişmeyeceğim
kesinlikle ! ocakta 70 bin olan almaknistedigim araba 2 hafta once zam yagmuruna kadar 100 bin oldu... son 2 haftadir zam yagmurlarindan sonra da 125 bin
@Mehlay ve araba sahibiyle bugun konustum ocakta 20 bin lira daha zam gelcek... otv lerden dedi... yani simdi 125 bine al ocaktan sonra 145 bin diye beni akilli cikarmaya ugrasiyor 😁😁
Yalnız bu araba piyasasının hareketliliğine bağlı Ben şu aralar kimsenin araba alacak gücü olduğunu düşünmüyorum haliyle piyasada durgun olur kesin bir cevap veremem bu konuda
arabadan anliyorsan ve ortalama arabalardan alıyorsan kesinlikle zart etmez hem araç sahibi olursun hem yatırım yapar hatta al sat ile para kazanırsın mantıklı akıllı bir yontem
evi sattığımda o parayla araba almayı düşünüyordum. şimdi o araba iki katına çıktı... ve evin parası da eridi gitti. evet yapsaydım benim için iyi bir yatırım olacaktı. ama şu an iyi bir yatırım mı bilmiyorum.
öyle ama eve deprem olmadıkça bişey olmaz diye düşünüyorum , arabalar hem yıl geçtikçe değeri düşüyor çünkü daha lüks ve iyi modelleri çıkıyor bile ansızın kaza yapma riski var maalesef
Normal şartlarda mantıklı değildir. Ama bizim ülkede dolar ve euro yerinde durmadığı için maalesef mantıklı oluyor. 2016 da 70 bin tl'ye aldığım araba olmuş 250 bin TL. Gel de mantıklı deme :/
bak en güzel yatırım ne oluyor söyleyeyim. :) Arabadan tamir işlerinden anlayıp uğraşmayı seviyorsan ve sanayiden tanıdıkların varsa alıyorsun ucuza kelepir arabayı düzeltiyorsun bozukluklarını yapıyorsun pasta cilasını en üstün bir tık altına satıyorsun. Gitmeme gibi bir şansı yok :D
O zaman kaza yapma tramere işletme. Düzenli bakımlarını yaptır şimdilik yeter. Bir de vitesi devrinde değiştir bak görüyorum arabayı bağırttıran mı dersin düşük devirde viteste değiştiren mi dersin. O vitesi zamanında değiştirmeyi bir türlü öğrenemiyorlar :)
valla alınıyor çok tuhaf ama adam lar sıfır araba alıp kapının önüne çekim aldıgı fiyattan fazlasına satıyor. Binmiyor hiç arabaya sıfır diye satıyor ve cok iyi para kazananlar var
Bir araba bir tarla parasına denk gelince tarla almak mantıklı ben öyle yaptım 2 aya imar girecek 5 dükkan ediyor birini satar ev alırım diğerinde kiraya veriraraba araba alırım