Merak ettim. Deneyen var mı? Kiralamaya verebilinen aracı firmalar var mı?
Yapmayanlar tahminlerle hariçten gazel okumasın.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merak ettim. Deneyen var mı? Kiralamaya verebilinen aracı firmalar var mı?
Yapmayanlar tahminlerle hariçten gazel okumasın.

Öyle tahmin edildiği kadar güzel getirisi olan bir iş değil. Şu anda rentacar işleten arkadaşın dükkanında bizim iki arabamız çalışıyor. Ortalama ayda hergun çalışırsa 7 bin gibi kira getiriyor. Fakat araban çok kilometre yapıyor hızlı şekilde yıpranıyor kaskosu daha pahalı tam olarak net rakam yarın PC den bakıp söylerim ama vergisi vs çıktıktan sonra azami 3belkide 4 bin lira kazanır.. alacağın araç en az 300 bin civarinda olacağını göz önünde bulundur yaklaşık 100 ayda kendini amorti eder. Fakat o aracı en çok 2 sene kullanırsın 2 sene sonunda en az üste 100 bin ekleyip araç değiştirebilirsin. Yani eğer 100 tane 50 tane araç alıp filo kiralama yaparsan sürümden para kazanırsın. 1 ya da 2 arabayla ugrastigina değmez.. biz yapıyoruz cunki orada çalışan arabaları yatırım olsun diye almıştık. Boş durmayıp çalışıyor kendi masraflarini kazanıyorlar..
detaylı açıklama için teşekkürler. Parayı faize koymayı düşünmek yerine bu daha iyi değil mi? bu arada aynı masraflar karavanlar için de gecerli mi? belli bir yere parketmiş olsa mesela yazlık civarda. gerci karavan park yerlerinden bir vergi alınacağı açıklanmıştı ama kapsamını hatırlamıyorum.
bir umut biraz arastirayim 😊
düşük model araba almazlar araban sıfır ya da yüksek model olmalı kredi ile araba alıp kiraya verirsen kendini amorti etmesi için enaz 5 yıl çalışması lazım anlaşma yaparken lastiklerin değişimi periyodik bakımlar genelde firma yapıyor ama rentacar kaskosu fenni muane ve sorunlu trafik sigortası gibi masraflar sana ait ayrıca acaç zaman içinde farklı kullanıcılardan dolayı bir çok kaza oluyor mekanik arızaya oluyor ve buna bağlı olarak tramer oluşuna değer kaybına uğruyor ayrıca 5 yılda yapacağı kilometreyi göz önünde bulundurunca kazalar boyalar km filan o arabaya 5 yıl sonra binemezsin satarken piyasaya göre baya aşağı vermen gerekir yani anlayacağın o kadar da karlı bir iş değil zarar etmez bir miktar kar edersin ama öyle tatmin edici olmaz
anladım, detaylı bilgi için teşekkürler.
İlk başladığı zaman kârlıydı lakin şimdi piyasa çakallarla dolu bu bir
İki kazanıyor gibi görünür lakin arabayı çektiğin zaman verdiğinin fazlasını tamir toparlamaya verirsin
Üç kaymağını rentecar yer
Ama sen kendin rentecar yaparsan o zaman kazanırsın
öyleymiş, öğrenmiş oldum, teşekkürler.
Rica ederim
Passata aylık 25-30 bin diyorlardı bir ara.2-3 tane alıp kiraya versemmi diye düşünmedim değil uğraşamam diye vazgeçtim karlı bir iş gibi duruyor ama muhakkak götürüsüde vardı aksi durumları vardı
masrafı çok olur, geri aldığında toparlamaya çok para gider yazmışlar. kârlı değil diyorlar.
bana da oyle geldi
Cevap
11Cevap
Karlı iş
bu işi yapan büyük firmaların böyle bir şey yaptığını yani kişi arabalarını şirket bünyesinde değerlendirdiklerini okumuştum ama emin değilim
bence riskli iş
evet kârlı değilmiş
Bir arkadaşım 5 tane aracını yıllık kiraya veriyor.
Çok kazanç getirmediğini düşünüyorum.
evet getirmediği söylendi
Teyze o neymiş öyle git taksiye çık daha mantıklı bence ya da araba galerisi falan
10 yasinda misin la teyze diyenin yasina bak
Evet karlı
Evet güzel para kazanılıyor
En karlı kiralama işinde taksidir
Kazandırmaz hep
Karlı iş bence
Yahu var mı öyle basit iş
Biraz mantıklı düşün
mantıksız diye kucumsedigin şey zaten var olan bir iş kolu.
Küçümsemedim
Bu senin işin değil
Bunu yapan bir sürü firma var
yav sen mi karar veriyosun kimin ne is yapacagina?
Tamam bişey demedim pardon
Ben kara vermiyorum
Haklısın
Karlı bence
Alıp satmak daha iyi
Çok güzel iş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?