yatirim yapacak yer ariyorum acikcasi.
turizm sektorunu cok iyi biliyorum, 2 yil da bir hotelde yoneticilik yaptim.
antalyada yasiyorum. 20 odali butik bir hotel alma fikri sizce nasil? gerekli tum bilgi ve tecrube mevcut
Antalya'da İkamet ediyorum Konyaaltı ve Varsakta Şahsi Gayrimenkullerim var Şu an yurtdışında Bazı devlet kurumlarının şahanei Müthiş bulduğu bir Fabrika projem var.
Antalya piyasa şartlarını gayet iyi biliyorum. Önümüzdeki sezon Ruslardan yana hiç bir fayda göremeyeceğiz. Belki expo bir nebze bu açığı kapatabilir Lakin kesin değil.
Bana ulaşabilirseniz Projemden size bahsedebilirim. Antalya İstanbul Bursa vb kazançlı hiç bir şey olmayacağına sizi temin ederim paranızı Emlak ve otomobile yatırıp çarçur etmeyin. Alver yok piyasa çok kötü
Expo yapilacagi yerin tam karsisinda 3 katli bir evim var. 2 yil once almistim bakalim oralar degerlenecek 2016-2017 yilinda. Tramvayda geliyor simdi.
Fabrika sektor hakkinda bilgi verirmisiniz burdan veya e-mail ile?
Mail verin. Bana Dua edersiniz
s. uslu@pc30. eu buraya mail atarmisiniz size mesaj gonderemiyorum?
Adresi algılayamadım
Rent a car arabaları çok yipranir ve değerleri aşırı duser.. km leri de yüksek olur.. bunu hesaba kat.. Hem rent firmaları seni nereden buldu..
Arabaci arkadaslarlada gorustum, en mantiklisi hotel mulkiyeti veya gayrimenkul diyor herkez bakalim hayirlisi
Kendi evimide satip ortalama 100 bin tl e 2+15 ev alabilirim. Gayrimenkul danismanlari ile bunuda bir gorusecegim.
Antalya Akdeniz universitesinin oldugu yerler ( Antalya Konya Alti ) veya Merkez Murat Pasa az daha ucuz olursa Kepez bölgesi bakalim arastiricam.
Alma derim arabanın ağzına ederler orda ki satmaya kalksan alıcı kolay çıkmaz o araçlara git ev al arsa al kiraya ver parasını ye ya da git dükkan al kendine kirala 4 5bin tl aylık gelir olur temizinden
Bu mantıkla ygsde matematıkten full çekerim ben
Cevap
32Cevap
Bu iş mantıklı bir iş ancak. Senin matematiğinde yanlış var. Ayrıca adamlar sana biraz giydirmişler. Rent a car şirketine göre araçların çalışma süresi değişir. Yaz sezonunda arabalar aylık en az 25 gün çalışırlar kışlarıda bu 10 ile 15 güne düşer. Muhtemelen bu adamlar senin arabaları şirketlere kiralayacaklar ve düşük kazancı senin arabaya yıkıp karlı işleri kendilerine alacaklar. Diğer taraftan bu işte arabalar 2-3 senede bir değiştirilmeli. Sen 4 arabanı kredi ile alacaksın ve 2 sene sonra satacaksın peki kredini kim ödeyecek ve satacağın zaman kredin bitmiş olacak mı. Ayrıca araba kaza falan yaptığında yatma süresi v. s. beklenmeyen ekstra durumlar var. Bu iş full krediye yapılmaz. 5 arabanın 3 sana ait diğer 2'si kredi olsa çok güzel kazanırsın ancak bu şekilde biraz riskli. İyi analiz etmelisin ve çalışacağın şirketin güvenilirliği mühim.
Mantıksız, neden mantıksız... Gel gelelim o kadar parayı her dakika değer kaybeden bir şeye yatırım yapmam.
Sen ne yaparsın diye sorarsan, bizim insanımız eğlenceye düşkün. Beyoğlu'nda mekan kiralarım o paraya. Zaten bir mekan hafta içini en az 3.500 lirayla kapatıyor. Hafta sonu da minimum 7.000 lira ile.
Ortalama 3.500 desen ayda toplamda 105.000 Lira gelir elde edersin. Hadi mekan kirası, işletme gideri 70.000 de ayda en kötü 30 milyar para girer cebine. Bu da yılda 280 milyar para demek. 3 Ay tatil döneminin kötü geçtiğini sayarsak.
Beyoğlu'nda adam akıllı bir yer kiralamak daha mantıklı. Yani işi bildiğim için söylüyorum tabii o paraya ben olsam böyle yaparım.
Herkes rent a car işini kotulemis haksız sayılmazlar da çünkü bu işi profesyonel yapmayan herkes zarar eder ben 13 yıldır bu işi yapıyorum 3 veya 4 yılda araçları yenileriz araçların üç yılda yaptığı km 100000 ile 150000 arası değişir ve bir çoğu kaza bile yapmadan satılır kazanç kısmına gelelim bir daire en az 200000 TL buradan alacağınız kira maksimum 1500 TL bu paraya 3 adet araç alsan kazancın 4500 TL
Daha fazla bilgi almak isteyene yardımcı olurum
Firma ismi Ais Rent A Car herkese bol kazanç
ben aracdan cok emlak yatırımı yapmayı sevıyorum ya daıre al kıraya ver ustune sende koy kısa vadede ode ıkınıcıyı al ucu al bu boyle ılerler nezıh yerler sec kırası 1100 1200 mesela olsa yıne yeter aylık kıra cok ımkan varsa daha sonrası ıcn arsa al gelısıme acık yerlerde arsa meraklısı cokdur muteahıde versen en kotu 4 bes daıre alırsın karsılıgında vb
Rent a car işinin göremediğiniz kısmı çok fazla ve o tutarları kurumsal bazde nitelendirecek firmalar kazanmıyor ki size verebilsinler
Emlak al sat işine girebilirsiniz.
ya da Aceleniz yoksa vakit sıkıntınız yoksa temelden alınan her ev değerlenir. Temelden ev alıp daha sonra 5 katına kadar satabilirsiniz.
Antalya için bilmiyorum fakat sezonluk bir otel işi için yıl boyu o işkence çekilmez.
Harcanan emek ve enerjiye göre getiri oranı düşük kalır.
Vereceğin müşterilere göre değişir bence ama benim gözlemlediğim kadarıyla arabayı bildiğin hurdaya çıkarıyorlar. Ne biliyim bu işi ben olsam yapmam güvenemem elin adamına.
Evet etrafimizdaki araba ustalarina sordum, gorusmeler yaptik. Parca degisiminden tut arabalar resmen cenaze olarak geri alirsin diyorlar. sanirim riskli bir olay.
Ticaret kafana ve hesaplamalarına hayran kaldım. Aynı kafadayız seninle adeta. Ben vakti zamanında senin düşüncenin aynısını düşündüm fakat araç mahvediliyor. Kaçak geçişler cezalar vs vs bir sürü sorun yaşarsın. Hiç bulaşma. Bizim bir arkadaş bu işten dolayı şu an içeride.
Ya isidciler gelir kiralarsa booooom diye patlatirlarsaaa hiii
hahah olabilir tabide bunun icin sigorta kasko vs var tabi
Kiralama firmasi kazanmiyor aylik o kadar para 40 binlik aractan. Sana nasil verecek 1200 tl. intercitye gidip rentacar cikmasi araclari incelemeni oneririm. 2 yasindaki araclar ne hallerde.
Kasko durumunu göze alırsak olmayacak bir şey degil, ama daha garantici olmak istersen arsa ve ya hisse almanı öneririm hiç başını agırtmadan paran degerlenir.
Kesinlikle girme bu işe parana yazık edersin. Nasıl olsa kendi malım değil diye arabaları eşek diye kullanıyorlar ki kiralayan insanların şoförlük derecesini bilme şansında yok, satmakta dahi zorlanırsın...
Iyi güzel işte hersey planlandigi gibi olmuyor bakarsin arabanda sonrun cikti 1 ay yatti bunun para garantisini rentcar veriyorsa sorun yok iyi bir getiri ama daha iyi yatirim kaynakari var gibime geliyor..
vay arkadaş bayan bir boss gördük ya canlı canlı :/
daha bir sey gormedin..
yok görmyeyim zaten reelde ulam ezersin beni rent car yaptığın arablarla. la kendimi öyle ezik hissettimki şu an :(
est. Kimseyi ezmem ezmedimde. Hem arabalari almadim rent a car isi riskli geldi arastirmalarimdan sonra.
bak sana güzel bir fikrim var ama cesaret ister yürek ister. şimdi insansız hava aracının tüm modellemesini uçuş kodlarını yöneylem kodlarını sonlu eleman analizlerini kontrol panellerini arayüz programlarını microchiplerini sensörlerini falan hepsini yapabiliyorum işte ama ufak bir sorun var gerekli malzeme için param yok. senden para istemiyorum sen al ben yapayım tanesini 300 bine bile imal etmeden satış fiyatı5 ile 8 milyon dolar arasında değişiyor. kazanç senin olsun geliştirme istediğim tipteki silahlamayı ben yapayım tamammı? Anlaştıkmı?
Insansiz hava araci yapabiliyorsun bundan kastin Drone mi?
yoksa ciddi anlamda savunma aracimi?
drone işte ''unmanned aerial vehicles'' işte ingilizcede UAV türkçede İHA. benim projemde öyle aselsan tai gibi saçma he dışardan hazır alınmış motor kitleriyle değil. hepsi dahil kendimiz !!! saçma he savunma şirketlerini halk önünde haber yapıp kahraman yapıyorlar ya işte bu kanıma dokunuyor.
peki bunu gercekten yapabilecek bilgin varsa, neden devletin yetkili yerlerine basvurmuyorsun?
Seni degerlendirceklerine eminim.
başvurdum kale almadılar 3. sınıf bir öğrenciiyi bilemediler. hepsi aynen şöyle projeni dosylarını getir inceleyelim sonra kara veririz. yalancı iki yüzlüler alıp kopyalayacaklar sonra işte aselsan mühendisleri bir ilk daha tamemen yerli iha yaptı sonra ben tv izlerken sektir diyecem. ülke kendisi yapsa o bürokratlar varya ihalelere bakan müsteşarlar yardımcıları onların dışardan yardımları kesilecek gelirleri düşecek tehdit edilecekler karıları doğalgazı sonsuz kullanamyackya onun için biblemiyorlar. bende tamamen özel devletin hiçbir kurumuna bağlı olmayan yep yerli bir firmayla bu işi başlatacam. kimseylede uğraşmayız değilmi?
Buna gücumun yetecegine emin degilim. Sana basarilar dilerim
hepsi canım o kurumdakileri emin olabilirsin. hepsi tanıdık vekil vs gibi torpillerle giriyorlar oraya. torpille giren bir mühendisin yapacağı en fazla iş iha için söyleyeyim dışardan rotaks motors dan motorunu alırlar amerikalılardan işlemcileri alırlar kendi programlama dillerini bile oluşturamadan diğer dillerle yazmaya çalışır yabancılarla ortak bir girişimle monte edip öğrenir sonra copy paste copy paste. ama sağolsun hhalkımız onları hep kahraman olarak bildi ya işte bu kanıma dokunuyor. aptallar kahraman oluyor az kafası çalışan ilerici oluyor. işte bu bizim millet hak ediyor böyle olmayı. okuyorlar hepsi cebinin peşine düşüyor... kısacası inşaat ustasının çocugunun fikri kimseyi tınlatmaz mukadderat...
Çok saçma O sektörde para yok Seni kandırmaya calısıyorlar hem artık herkes araba almaya calısıyo bir sürü rent e car alıyo geçen arkadaş açmıstı mersinde hemen kapattı geri hemen dediğim 1 sene sürmedi işte
MERHABA, kaç yıl önce sordunuz soruyu? Denediniz mi? Kâr ya da zararınız var mı? 2016 yılında yapmayı düşünüyordum vazgeçtim. Keşke vazgeçmeyip girseydim bu sektöre 2. el araçlar ne kadar değerlendi. Size 2021 yılından yazıyorum😊 🤭🙋♂️🙋♂️
Merhaba bende rent a car işine girmek istiyorum burada yazılarla karsılastım çok fazla gereksiz bilgi gördüm bilende bilmiyende yorum yapmıs ne işine giriş yaptınız merak ettim açıkcası bende antalyada yapmayı dusunuyorum bu rent a car işini
Satabileceğin fiyatı söyliyeyim maksimum 12 binlira oda 12 binlira verecek halde olursa
Bu araba alıp kiralama işini ben de düşünmedim değil, illaki değeri düşecektir ama arabaları istanbul'a getirip peynir ekmek gibi satabilirsin bundan eminim.
Bunu daha önce incelemiştim... Kesinlikle zarar ediyorsun..
Benimle evlensene sen :) bana böyle ticaret yapacak hatun lazım
evlenip basima bela alasim yok genel anlamda :)
anlasalim 30 bilezik takarim, 30 gram 24 ayar. 25 bin tl baslik parasi ve evlilik sözlesmesi :)
4 cocuk dogurcan..
Kiralama işini kendin yapsan x2 daha fazla kazanırsın. Bir arabanın en kötü getirisi günlük 150 TL ve üzeri.
Mantıksız bende o işi yapıyorum ve senin üzerine olan bir arabayı vermen imkansız :)
arabanın kazasını belasını düşün birde ondan sonra araba al ve kiralıcaksan kirala
Paranı daha mantıklı şeylere yatırım yapmanı tavsiye ederim..
Bende arabayı kiraya verdim rentecara aylık 4000 alıyorum bence çok mantıklı
40 bine araba nerde pardon da
Ben 3 sene yaptim rent a car. Seni yemisler abla.
Böyle biri ile evlenilebiliyo mu?
daha güzel işler var
ne gibi?
evet bu konuda haklisiniz, bu rent a car fikrindan vazgeciyorum sanirim zaten.
Bina dukkan veya 4-5 tane 1+1 ev bakiyorum
kafana hangisi yatıyorsa
araç alıp kıraya vermek risk taşınmaz al
Allah doyursun.
ne demek istediniz?
Bence yapma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar