- 1 yıl
Sinyal vermeden şerit değiştirmek. Cep telefonu ile meşgul olmak. Donel kavşak içindeki trafiğe yol vermemek. Turkiye'ye geldiğimde bunları çok gördüm. Bir de şahsen söyleyecek olursam önüne geçip aracının resmini çekiyorlar. Işıklarda durup videoya alıyorlar. Abi Bi bassana diyen mi dersin. Sıkıntı yaşıyorum oraya gelince
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- 1 yıl
merhaba
düzgün araç kullananları tenzih ederim ama trafikte saygı yok denecek kadar az kural desen hak getire aksi taktirde bu kadar ölümlü kazaların olması mümkün mü
10 Yorumla Arabalar konusunda 11,6b cevap paylaştı. Seyir halinde telefonla konuşmak, emniyet kemeri takmamak, hız kurallarına uymamak
10 Yorumla- 1 yıl
Her şeyden önce bizim Türk şoförlerinde nedendir bilmiyorum kadınlarda bu çok yok erkeklerde Arkadaş şu emniyet kemerini bir takmıyoruz ya arkadaşım emniyet kemerini sana ne zararı var yani onu taksan da yoluna öyle devam etsen ani bir fren ya da kaza sırasında canından olmasa veya büyük hasarlar görmesin olmaz mı ama yok emniyet kemeri takmayız yolda telefona bakarız kadın sürücü görsek sıkıştırmaya kalkarız o yüzden toplasanız var ya gerçek anlamda araba kullanan insan sayısı bu kadar fazla olacağını düşünmüyorum
10 Yorumla - 1 yıl
- Hız limitlerine uymamak, aşırı hız yapmak Trafik lambalarına uymamak, kırmızı ışık ihlali Uykusuz ve yorgun araç kullanmak Alkol veya zararlı madde etkisi altında araç kullanmak Yaya geçitlerine dikkat etmemek, yayalara geçiş hakkı tanımamak Okul çevresinde kasis, yaya geçidi gibi önlemleri ihlal etmek Hatalı sollama yapmak, geçiş kurallarına uymamak Doğru yerde ve zamanda sinyal vermemek Gerektiği yerde selektör ve korna kullanmamak Araç donanımıyla alakalı bir sorun olduğunda görmezden gelip trafiğe çıkmak Uyarı levhalarına uymayıp yasak olan yerlere park etmek Takip mesafesini doğru ayarlayamamak Yolcu indirme/bindirme kurallarını ihlal etmek Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak Emniyet kemeri takmama Tehlikeli ve aşırı yükleme yapma Trafikte telefonla konuşmak, mesajlaşma Çok yüksek seste ve dikkat dağıtacak bir şekilde müzik dinlemek
10 Yorumla - 1 yıl
Rampa aşağı muthis bı hızla giderken akşam karanlığında kaybolmuş yansıtması olmayan koyunn sürüsünün içine dalıyordum geçen gün.
Her zaman gectigim ve sakin kimsenin olmadığı bı yol olduğu için o akşamda dikkat etmemiştim.
En büyük sorunumuz belkide alışkanlık seviyesine geldiğimizde onemsememeye baslamamiz. sanırım bu herşeyde böyle.10 Yorumla Arabalar konusunda 1,4b cevap paylaştı. Resim en iyi açıklayıcı örnek olmuş araba sürerken telefona bakmak telefonla konuşmak bu çok tehlikeli ya kendi canına ya da başkalarının canını riske atmaya girer bir de emniyet kemeri takmayanlar var tabi
10 Yorumla- 1 yıl
Her arabada bulunan ama kimsenin varlığından haberi olmayan direksiyonun solunda bulunan dönüşlerde kullanınan gizli kolu kullanmamaları mühendislerin bi sağa bi sola bide kabinin içine yerleştirdiği arkayı görmeye sağladığı itemi kullanmamaları sollamaya çıktığınızda hız kesmek yerine hızlanıp selektör yaparken sinyal kolunu koparmaya çalışmaları vs vs
10 Yorumla - 1 yıl
Sol şerit işgal etmek, bakmadan atlamak yola, sinyal vermemek, ağır ağır gitmek boş yolda, telefonla konuşmak, hız yapmak, makas atmak, güvenlik kurallarına bile uymamak gibi gibi...
10 Yorumla Öncelik tanıyamamak (bu bazen yayalardan da kaynaklanır)
Telefon ile uğraşmak
Emniyet kemeri takmamak
Sohbete dalmak00 Yorumla- 1 yıl
Sola mühendislik hatası olarak konulan kolu anlamaya çalışmamak
10 Yorumla Yolun ortasında durmak, önüne bakmamak, emniyet kemeri takmamak, yüksek sesli müzik acmak
00 Yorumla- 1 yıl
trafıkte bencıl davrananlara sınır oluyorum
10 Yorumla - 1 yıl
Bana bir şey olmasın karşıdaki isterse olsun mantığı
10 Yorumla u
1 yılGenellikle dikkatsiz olmak
10 Yorumla- 1 yıl
En büyük hata onların doğması
10 Yorumla - 1 yıl
araba sürmeleri başlı başına hata zaten
10 Yorumla - 1 yıl
Araba sürebildiğini sanmak