Bence araç sürerken çok sabırsız davranıyoruz. En hızlı biz olmalıyız kafasındayız. Kazanın videoyu ekliyorum:
Osmangazi köprüsünde kaza anı :
— ZAM Haber (@ZAMajans) October 12, 2023
pic.twitter.com/Gx0nSHG98J
Bence araç sürerken çok sabırsız davranıyoruz. En hızlı biz olmalıyız kafasındayız. Kazanın videoyu ekliyorum:
Osmangazi köprüsünde kaza anı :
— ZAM Haber (@ZAMajans) October 12, 2023
pic.twitter.com/Gx0nSHG98J
Hiç uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Çok basit bir cevabı var. Türk milleri olarak araba kullanırken yapılan hatalar için açın trafik kurallarını okuyun. Ne yazıyorsa hepsinin tersi ve ihlali bizde var. Olmaması gereken ne yapılıyor ise onu yapıyoruz. Tek tek açıklamaya gerek bile yok. Ehliyeti alan kasap oluyor artık.
-Her konuda olduğu gibi şoförlükde de ben en iyi şoförüm modunda hareket etmek önünü görmeden sollama yapmak virajlara hızlı girmek kurallara uymamak
-Kullanmış olduğu aracı tanımadan hareket etmek limitlerini zorlamak
-Aracının yürüyen aksamının bakımlarını ihmal etmek
-Telefonla veya başka birşeyle meşgul olmak
-Sol şerit hastalığı kendini sol şeritte yolların kralı sanmak,(yolların kralı yoktur kuralı vardır)
-Varacağı noktaya giderken acele etmek mola vermemek ve gittiğinde etrafındakilere şukadar saatte indim deyip hava atmak (sanki uçak indiyor mübarek)
Bu Liste uzar gider.
Özellikle Bayramlarda kazaların çok fazla olmasının sebebi yukarıda yazdığım gibi şehir içi araç kullanımı ile şehirler arası çok farklı uzun yolda mola vermeden gitmek acele etmek kendi aracın haricinde arkadan gelen aracın, ve önündeki aracı hatta mümkünse onun önündeki aracın dahi hareketlerini gözlemlemek gerek Trafik şakaya gelmez
Dikkatsiz kullanıcı olmak
Önde ki araca kızıp ani manevra yapmak
Sol şeridi meşgul etmek
Hız limitinin olduğu yollarda gereğinden hızlı veya yavaş gitmek.
Ve daha niceleri
Cevap
13Cevap
Türkiye'de psikopat gibi araba sürüyorlar. Yakın bir yere gidecek ama sollayan mı dersin. Araba yarışı yapan mı dersin. Hızlı süren mi dersin. Lambaları sallamayan mı dersin. Ambulansa yer vermeyen mi dersin. Bir trafik ancak bu kadar yerle bir edilebilirdi. Bu düzeni değiştirmek artık çok zor. Bu insanlar kuralları dinlemezler çünkü. Eğitim seviyeleri düşük. İsterse üniversite okumuş olsunlar ve ya iyi bir işte çalışıyor olsunlar, eğitim seviyeleri düşük. Trafikteki kontrolsüzlük kaza getirir. Cezalar caydırıcı değil. Polis kendisine emredileni yapıyor. Bir ülke bu kadar mahvedilebilirdi.
kırmızı minibus yıkmıs gecmis perte cıkmıs araclar. bunlar nasıl ehliyet almıs anlamıyorum her gun trafikte kufur ettigim tipler
Öncelikle kendimize güvenmemiz. Ben şöyle araba kullanırım söyle yaparim uçarım kaçarım en büyük hata.
Dikkatsiz sürüyorlar. Araç kullandıkları halde telefonla ilgileniyorlar, aşırı hız yapıyorlar, alkollü araç kullanıyorlar...
Geçmiş olsun ilk önce ama çok sabırsızız yeşil ışıkta bile öndeki arabaya korna çalıyoruz iki saniye bile bekleyemiyoriz bide aşırı hız yapıyoruz
Araba sürmeyi beceremeyen bir milletiz kimsenin kimseye saygısı yok, sabrı yok, hoşgörüsü yok
maalesef sollama ve hız çok yapılıyor kurallar kimsenin umurunda değil
Bu gün ii arkadaşım o yolda drift atmaya çalıştı 😅
her şeyimizle cahiliz. bende dahil.. sabırsızlık, kural tanımamazlık, bilgisizlik, dikkatsizlik vs. vs.
Dikkat en büyük problem dikkatsiz araç kullanmak bence
Kurallara uymamak daha ötesi mi var
Kimsede tahammül yok saygı yok
Çok sabırsız ve sinirliyiz
Hata araba sürmek 😂
Telefonla konuşmak ve alkol kullanmak
At arabası gibi sürmek 😂
Trafik kurallarını dikkate almıyorlar
Türkler herşeyde vasat.
Sakin olmamak ve kurallara uymamak
aşırı dikkatsizler.
Dip dibe giderlerse böyle kaza yaparlar.
benim hatam yok hata yapanların problemi
umarım ölen olmuştur
olmamıştır
@kskssksks hatalı yazmış..
yok ya hatalı değil sevmiyorum insanları
Ayna kullanmamak
Şımarıklık çok
Çok sabirsisiz bence hepsi bu