Ülkede adam akıllı karayolu yok arazi aracı yerine spor otomobil üretmişler 😂 Şahsi fikrim bu adamlar ülkeyi 100 yıl geriye çektiler böyle bir durumda bırak otomobili koltuk takımı bile yapamazlar fakat kahraman amerika bu işe büyük destek vermiştir diye düşünüyorum.
Taliban mühendislerin ürettiği yerli spor otomobili nasıl değerlendiriyor sunuz?
Dünyanın birçok yerinde Taliban’dan beter ya da yerine göre benzer yönetimi olan ve ülkeler mevcut ama bunlar göze batmıyor ya da konuşulmuyor bunun nedeni oraların zaten her zaman öyle olmaları. Mesela dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden biri İsrail pasaportlarını kabul etmiyordu adını unuttum ve bunu hep yaptığı için göze batmıyor. Ama bugün Thy bunu yapsa göze batar olay bundan ibaret. Taliban şuanda kendine müttefik toplama ve real olarak kabul edilme arzusunda. Eğer sadece kendi içinde kurallar uygulayıp kimseyle bu kurallardan dolayı tartışmayacağımın garantisini verirse kimse Taliban’ın geri kalmış yasalarını umursamaz normalleşme sürecine girer.
Ahmaklık bir durum yon Taliban. İlk okeyi aldığı zaman milyar dolarlık kazançların önü açılacak ticaretin dini olmaz. Çin bütün Avrupa için büyük bir tehtid temelinde ama şirketler yatırım yapıyor. Afrika’da kadınlar pazarlarda satılıyor ama şirketler tesis açılıyor. Birçok ülkede özellikle Çin’de kast sistemi var, halk tabakası köle seviyesindedir ama yatırım alıyor. Taliban Türkiye’de olduğu kadar diğer ülkelerde bu şekilde konuşulmuyor görünmüyor bile. Türkiye’de reklamının yüksek olması satılmış medyanın “bakın bizden kötüsü var siz yine bize dua edin” çabasından dolayı. ya da çakma Atatürkçülerin “bak bak atam olmasaydı bizde böyle olurduk” demesinden kaynaklı. Sadece kendi pisliğini gizlemeye çalışan bir ülke olduğumuz için sürekli göz önünde tutuyoruz. İran bile bizden kat ve kat ambargolar altındayken bizden daha fazla ihracat yapıyor. Ama soran olursa biz onlardan iyiyiz 😁😂😂
Abi saydığın ülkeler para kazanabilen ülkeler en kötüsünün petrolü var istediği kadar ambargosu olsun adamlar petrol satarken biz fındık satıyoruz çay satıyoruz şeker satıyoruz adamlar bizden fındık alıyor şeker alıyor çikolata yapıp bize geri satıyor bize komik ambargolar bile uygulansa dengemiz şaşıyor çünkü dışa bağımlı yaşıyoruz bilmiyorum ben ülke ilişkilerini araştıran haberdar olan biri değilim bu konularda bişey bildiğimde yok ama kapak resmine baktığımda gördüğüm bu
Dünyada hiçbir ülke herşeyi üretip kendine yettirecek düzeyde değil Çin bile kömürü kuzey Kore’den alıyor. Türkiye’nin sanayi durumu ithalat ihraçat seviyesi ve buna bağlı yasaları ülkeyi koruyacak seviyede olmadığı için küçük dalgaların sert vuruşları oluyor bu yüzden daha fazla etkileniyoruz ama nedense görmezden geliniyor. Sadece başkalarının kötü hali örnek gösterilip kendimizi avutuyoruz.
Silah üretimine gerek yokki amerika zaten veriyor bunlara istedikleri kadar üretsinler amerikanın ingilterenin işi bittiğinde bunlarda tarihe karışacaklar