Bazı arabalar vardır ki insani kendisine bağlar bunun nedeni özellik donanım olmasına gerek yok tasarımı yaşattığı hissiyat apayrı duygular yaşatır buna en iyi örnek eski arabalar tamam güvenlik bu kadar gelişmiş değil di teknoloji düşük du günümüze göre ama ne bilim bi başkaydi 1990 lar arabalari 80 ler 70 bile hatta sesi gidişi ve gün geliyor bazı sebeplerden satma durumunda kalıyor insan çok sevdiği arabasını sorunun özeti sattığınız arabanızı özlediğiniz oldu mu? Hiç bu özlediğiniz araba kaçıncı arabanız
Sattığınız arabanızı özlediğiniz oldu mu? hiç bu özlediğiniz araba kaçıncı arabanız oldu?
Şu an 8. arabam bundan önceki daha iyi olduğu için özlüyorum. Ekonomik sebeplerden dolayı sattım ve model düşürdüm mecburen. En çok özlediğim arabam Rolls Royce arabamdı maalesef getiremedim Türkiye'ye. Normal olsa pek sorun olmazdı belki ama BR7 çelik zırhlı olması sıkıntı olurdu herhalde
Babam bu zamana kadar 3 araba eskitti, şu anki Clio Symbol arabası dördüncüsü. En çok son eskittiği 86 model gümüş gri Renault 9 GTC'yi özledim. Benzinde çalışmaması problem; ama LPG'de çok az yakardı. Satana kadar yaz kış hep LPG'de kullanıldı. Esas 2005-2006'daki şiddetli dondurucu soğukta nasıl oldu da 3-5 marşta çalışmış anlayamadık. Eskişehir'de görülen en soğuk gece hava sıcaklığı -27°C imiş. O soğukta minibüs hiç çalışmamış, bizimkine halat bağlanıp vurdurularak çalıştırılmış.
Babamın eskittiği diğer arabalar: ilk arabası 74 model mavi Tofaş Murat 124, ikinci arabası 74 model füme Renault 12.
Clio Symbol'ün yol tutuşu fena değil, şiddetli rüzgarlı havalarda 80'den yukarı basınca ikide bir sağa sola hafiften yalpalıyor. 120'den sonra yol sesi çok alıyor, baş ağrıtıyor. Zaten o hızda 3 bin 200 devire çıkıyor. ABS yok, sadece tek hava yastığı mevcut arabada. Araç ararken ABS şart değildi; ama Polo'mda ABS var. Polo 3 bin devirde 125 görüyor ve yok denecek kadar az yol sesi alıyor.
Çok araba geçti elimize çok da araba verdik hala da geliyor bi tane vectramız vardı 2003 modeldi galiba süperdi hiç anlatmıyorum bile bi tane 99 model navarra vardı o güzeldi 320 i vardı 2015 model pişman olduk verdiğimize 2016 a3 sedan var şu an 2017 aralık çıkışlı c200 var birde 2018 megane var daha unuttuğum arabalar bil var ahaha
Özlemez mi. Bizim vardı çok küçükken hyundai arabamız çok severdim. Hatta babam satarken çok üzülmüştüm o zamanlar. İnsan bir tuhaf oluyor ya ne bileyim. Sevdiğin bir araba ise ister istemez üzülüyor insan. şu an ikinci arabamız oldu. Bundan öncekini satmıştık eskisini yani.
Genelde kendi aracım olmadı ama özlediğim araçlar olmuştu
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Özellikle ilk arabalar unutulmuyor. Konforu vs olmasa bile o ilkin heyecanı bambaşka. Özleniyor ve hatta belki trafikte denk gelirim diye hepsinin plakasına bakıyosun🥲
Aynen bizim Renault 19 Europa resimde gördüğün bebek 2008 yılın da satıldı ama o gidişi yaşattığı hissiyat hâlâ aklım da o zaman çocuktum ben şu an yollar da Renault 19 gördüğüm de aklıma gelir o satıldı yerine Opel Vectra C Kasa geldi ve şu an duruyor bazen düşünüyorum acaba Vectra C Kasa yi satıp tekrar Renault 19 nasıl olur almak diye 😅
Yani ne Söyleyim şu gerçek bi doğru yol tutuş Konfor yalıtım Vectra C Renault 19 dan gözle görülür duyulur bariz önde Vectra C yola tam yapışıyor Lastikler zaten 215 Ebatin da 16 jant Vectra C bir de kalın lastik Renault 19 küçük lastikleri ve ince ama bozuk yolda ki Konforu orada Renault 19 önde Vectra C ile bozuk yola girince bam küt vuruyor süspansiyon sert biraz Renault 19 da ise yumuşak giriyor bir de motor performans ikisi de 1.6 benzinli motora sahip Renault 19 kasa hafif olması nedeniyle yolu tırmanıyor du çok seri ilerliyor Vectra C ise ilk kalkışlar da biraz hantal ağırdan hızlanıyor biraz ama devri bi aldığın da onu da tutabilene aşk olsun
Kaç model corsa şimdi duruyor mu? İlklerin yeri gerçekten bi apayrı oluyor resimde ki gördüğün Renault 19 Europa bize ait 2002 yılında almıştık 2008 de satıldı ah ah görüntüsü rengi çok seviyordum o gitti yerine opel Vectra C Kasa geldi ve şu an duruyor Renault 19 yılına göre ve şu an da çok güzel otomobil dir gidişi konforu süspansiyon yumuşak Konfor odaklıydi zaten Renault konfora ağırlık veren firma opel ise güvenliğe yol tutuşa daha çok ağırlık veriyor örnek veriyorum Renault 19 ile girilen bozuk yol da yumuşak Konforlu ilerleme sağlarken Vectra C ile gir aynı yola Vectra C bam küt vuruyor kısacası opel bozuk yolu sevmiyor 😅