Merhabalar El Freni Arabalar da Ek Fren Anlamına Gelir Normal Fren pedalına Basıldığında 4 Teker Hepsi Kilitlenir El freni ise Sadece arka tekerleri kilitler soruya gelecek Olursam 😊 Araba da Tercihiniz Elektronik Düğmeli El freni mi? Mekanik El freni mi? Hangisini Daha Doğru Buluyorsunuz
Arabada elektronik düğme el freni mi? Mekanik el freni mi? Hangisi tercihiniz ve daha doğru buluyorsunuz?
Mekanik el freni önceliğim olurdu. Düğme el frenli tek bir araba bile kullanmadım. Kullansam da nasıl kullanacağımı bile bilmiyorum. Çeksem kilitlerim; ama bazıları çalıştırdıktan sonra kalkış anında otomatik devre dışı mı kalıyor onu çözemedim. Buna alışmam çok zaman alır. 1 gün veya 1 ay değil, 1,5 yıl!!!
Elektronik el freni kullandıktan sonra mekanik çok eski gelmeye başladı. 2010 model Passat kullanıcısıydım ilk o araçta tanıştım el freni ile hiç tuşa dokunmadan gaz verdiğinde kendi çözülüyor kontak kapatırken kendi devreye giriyordu hiç sorun yaşamadım 7 yıl bindim hem konfor olarak rahatlık hem de yanlama falan yapılamaz o bakımdan o işlerin önüne geçiyor o sebeple elektronik diyorum.