Avrupa Birliği çevre bakanları, 2035'ten itibaren benzin ve dizelli araçlara ruhsat verilmemesini öngören tasarıda uzlaşmaya vardı. Ruhsat verilecek araçlar arasına e-yakıt kullanan araçlar da alındı. Peki siz nasıl buldunuz bu kararı?

Avrupa Birliği çevre bakanları, 2035'ten itibaren benzin ve dizelli araçlara ruhsat verilmemesini öngören tasarıda uzlaşmaya vardı. Ruhsat verilecek araçlar arasına e-yakıt kullanan araçlar da alındı. Peki siz nasıl buldunuz bu kararı?
Hea İyi Halt edecek mal devlet Ulan Daha Ekonomi Berbat Durumda Elektrikli Araçlara nasıl binsin normal memur Çalışanlar Benzinli Araçlar Veda etmek çok yanlış olur çünkü çevreyi onlar kirletmiyor pek dizel araç kirletir kirletirse Oda eski kara düzen dizeller Umarım Benzin kaldırılırsa bile eski araçları hala kullanabiliriz bi hiç uğruna çöp olmasın Insignia Passat B7 b8 bunlar hep benzin dizel
Onlar bir şey olmayacak 0 km uretilmeyecek
Tabi
Onların da Kullanımı Yasaklanmasın Öyle olursa çok aşırı kötü olur Zaten ekonomi dengesiz İnsanların hepsi elektrikli araçlara nasıl binsin hadi bindiler ekonomi düzeldi diyelim Arabanın asıl araba olduğu yıllar o yıllar di O Keyfi Nasıl yaşayacak insanlar hadi Tamam Güvenliği Çok düşük olanlar yasak edilebilir Ama Vectra C Kasa gibi Insignia gibi Astra gibi bunlar çok kaliteli araçlar
Sadece Avrupa da yasaklaniyor başladı bize bir şey olmaz
Zamansız buldum. Çok geç hemde çok. Zaten yırtık bir ozon tabakamız var. Dünya üzerindeki canlı popülasyonu koşar adımlarla hızla azalıyor. Çevreyi inanılmaz kirletiyoruz. Her gün ormanlar yanıyor her gün onbinlerce ağaç ölüyor dünyada. Daha çok nefese ihtiyacımız varken bir yandan atmosferdeki gaz oranlarındaki düşüş bir yandan karbon salınımının artması, bilinçsiz fabrikalar, kalitesiz yakıtlar. Kendi gezegenimizi kendi ellerimizle öldürüyoruz. 2035 de belki gelecek nesillere bir dünya bırakamayabiliriz. Her şey için çok geç kalınabilir. Keşke 2023 deselerdi. Dünyadaki bütün araçlar tekrar modifiye edilerek en acil şekilde elektrikli araçlara dönüştürülmeli. Şarj süresi problem diyorlar. Tabi problem olur. Tek bir bataryayı enerji olarak kullanıp tek bir bataryayı şarj etmek hem güçsüz hem verimsiz bir yol. Bunun çok basit bir çözümü olmasına rağmen nedense kimsenin aklına gelmemiş. Kendi scooterimin bataryasını söktüm. 48Amper bataryayı söküp 48 tane 1Amper pil değiştirdim. Bir kaç transistör yardımıyla cihazı çalıştırınca 48 pilin tek bir batarya gibi davranmasını sağlayıp şarj esnasında ise 48 farklı pili aynı anda şarj edecek bir sistem geliştirdim. 6 saatte şarj olan scooterim şu an 35 dakikada tam şarj oluyor. Çünkü şarj ederken tek bir bataryayı değil, birden fazla pili aynı anda şarj ediyorum. Sadece 1 amperlik pili şarj edecek süreyi kullanarak 48 pili aynı anda şarj ediyorum. Tabi devre koruma kartını da yaptım. Ayrıca bir batarya kontrol kartı geliştirdim. Bluetooth yoluyla telefondan bağlanıp hangi pilin ne kadar ömrü kaldığını hangisinin ölmek üzere olduğunu da tespit edip canlı izleyebiliyorum. Bataryam bozulmaz bir pozisyonda ve pillerden birisi ölürse sadece amperi düşer ve bluetooth üzerinden bildirim gönderir. Ben ise sadece bozuk pili değiştiririm en az masraf en verimli yöntem. Koskoca mühendislerin bu sistemi yapamamış olmaları bunu arabaya uyarlayamayışları beni hayretler içerisinde bırakıyor.
Peki o arqclarin elektriğini üretmek için neler yapılacak o sarfiyat nasıl karşılanacak o karşılanırken doğaya zararı olmayacakmi? Türkiye gibi 3. dunya ülkelerinde bu karar dahada uzar nakliyesi vs sorunlar teşkil edecek o yüzden burada uygulanacak bir karar olmaz daha
türkiyemizde o dönüşüm için henüz 30-40 sene lazım. biz haala 30 yaşındaki arabaya 100-150k veriyoruz. elektrikli araçlar daha çok gelişir biz sonunda yakalarız o furyayı.
Cevap
34Cevap
Güzel; ama Türkiye'de altyapı çok yetersiz. En az 20 yılda tamamen elektrikliye geçer.
Güzel buldum zaten gerek yoktu benzine
Biz de olmaz bizim millet külüstür seviyor su anda yeni cikan araclarinn hepsi otomatik tırıydı otobüsüydü vs ama bizim millet hala külüstür manuel kullanmakta ısrar ettigi icin biz ona gecemeyiz
O cevre bakani zenginlerin teknelerini , jetlerini havadaki ucaklari da pille çalistiracak mi , yoksa sadece fakirlerin bindigi arabalari pilli kumandali arabaya mi cevirecek
Güzel bir karar mevcut araçlar da atıyorum 2040 yılından sonra elektrikliye cevrilme zorunluluguna getirilirse cok daha iyi olur. nefes alamaz olduk egzoz dumanından.
Zaten bazı firmalar 2029-2030 yıllarında akaryakıtlı araba üretimini bırakacağını açıklamıştı. Bu da beklenen bir karardı
Belkide bu durum yakıt gibi elektriği daha değerli hale kilicak, mesala bir arabanın suyla çalıştığını hayal edin, içmeye su bulamazdık
Bu ekonomiyle 2035 de ülkecek motorlu taşıtlara veda edip nallı otlu taşıtlar (at, eşek, katır vs. ) kullanacağız zaten. Türkiye bunu sevdi 😂
O tarihe kadar bizimde yaşam enerjimiz kalmayacak zaten şimdiden bitirdiler..
Avrupa şu an büyük bir enerji kriziyle mücadele derdindeler. Böyle giderse o hedefleri şaşar.
Hybrid arabalar ne olacak? 🤣 Öyle bir şey asla olmaz.
Hadi benzinli olan araçlar o tarihten sonra nolacak
Dünya da Petrol rezervleri azlıyor. Sonsuz değil Alternatif yakıt olcak mevcut araçlar da elektrikli dönüşüm olcak
Benim klasik arabam var a. k elektrikli oyuncaklara binmem ben
Benzinli daha iyi pilli arabalar da yangın sorunu varmış.
Petrol her zaman kullanılmaya devam eder elektrikli araçlar daha kötü akü bitince yeni bir araba parası kadar akü alınır ve akü çevreye daha kötü etkiler
Bizimkiler hala hatasız boyasız takıntısında bizim ülkeye zor gelir ya
Bundan Arapların haberi var mi
Dunya temiz olacak desene
Yaşarsak bakarız duruma
bu yılbaşından itibarendi
beni ilgilendirmiyor araım yok :D
Ustune bi 20 yil daha koy Turkiyede anca kalkar
Araba fiyatları düşer sonra da hurdaya...
Bana çok inandırıcı gelmiyor, elektriğin de üretim ve transfer maliyetini dusununce
Kızım sitede herkes fenomen oldu bir sen olamadın zaten
He işim gücüm yok seni takip ediyorum ne zaman olacaksın diye
Sanmıyorum bu seferde olamazsın
Ya bana ne kızım ister ol ister olma senden sonra gelenler hep oldu bu saatten sonra olsan ne olacak k8
Benzinli araçlar için çok erken bir tarih
Umrumda değil arabam olmadiği için
👍👍👍
o zamana kadar çoook şey değişir belli olmaz
O zamana kadar kim öyle kim kala
Kötü buldum
lpg ye ellemesınler gerısı umrumda degıl
Mantıklı
Kötü
Benzin bitsin komple ya
5 yıla kalmaz mazotlu araba kalmaz
Kim ole kim kala