Geçen yıl ilk 5 ayda satılan arabalardan %48,9'u Benzinli arabalarmış. Bu sene ise ilk 5 ayda bu yüzde %63,6'ya yükselmiş. Araba alanların çoğu Benzinli tercih ediyor.
2021 ilk 5 ayda benzinli otomobiller, 157 bin 822 adet ve toplam satışlardan yüzde 63,6 payla ilk sırada olmuş. Dizel otomobiller 58 bin 445 adetle ve yüzde 23,6 pay alırken, hibrit otomobiller de 19 bin 457 satışla yüzde 7,8 paya sahipmiş.
Benzinli
Dizel
LPG
Hibrit
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
2021'de ilk 5 ayın en çok tercih edileni benzinli arabalar! Senin tercihin hangisi?
Ben dizel tercih ediyorum. Benzinli performans olarak çok iyi ama çok yakıt yakıyor cidden. Dizelin de sesi rahatsız etmese sorun olmayacak ama el mahkum :D
LPG'li aracım var; ama yokuş çıkışlarında performansı inanılmaz kötü. Tankın ömrü 2 yıl sonra doldu dolacak ve tank değişim masrafını 1,5 yıl sonra karşılayamayıp acilen satacağım. Öncelikle hiç LPG takılmamış benzinli veya dizel araç düşünüyorum.
Elektrikli araba en iyisidir, hem de çevreye en az zararlı olanı. Eğer iyi durumdaysanız alın bir Tesla Model X uzanın koltukta bırakın arabanız kendi kendine gitsin. Siz ise rahatınıza bakın.