nerede ortaklık varsa o işin içerisinde af edersiniz b*kluk var derler.
araba fiyatları malum tek başına almak zor. çok samimi 4 arkadaş ortak araba alsak nasıl olur diye düşündük. ayın her haftası birinde kalır mantığıyla. sizce yürütülür mü bu iş?
nerede ortaklık varsa o işin içerisinde af edersiniz b*kluk var derler.
araba fiyatları malum tek başına almak zor. çok samimi 4 arkadaş ortak araba alsak nasıl olur diye düşündük. ayın her haftası birinde kalır mantığıyla. sizce yürütülür mü bu iş?
Araba diyelim ki arıza yaptı kim ödeyecek masrafı? Herkes ödeyecek mi yoksa araba kimde olduğu anda arıza yaparsa o mu ödeyecek? Herkes ödemeyi kabul etmez muhtemelen. Kimde iken arıza yaparsa o ödesin deseniz, bu sefer de şöyle denilecek benden önce sen sürdün, sen motoru yağsız bırakmışsın bu yüzden araba arıza verdi suçlu sensin sen ödeyeceksin desen, o da bende hiç bir sıkıntı yoktu sen kullanmayı bilmiyorsan ben napim diyecek. Bana saçma geliyor. İki kişi alsan hadi yine birbirinizi idare edersiniz bir yere kadar ama 4 kişi olunca araba kimin üstüne olacak? İleride anlaşamaz iseniz ben vergi parası falan vermiyorum benim paramı verin ben ortaklıktan çekiliyorum dese ne yapacaksınız? Kimse para vermese bu sefer araba kimin adına ise onun cebinden çıkacak tüm vergi ücreti mecburen. Mantıklı gelmiyor bana ortak araba işi
Hiç bulaşma çünkü ekstra bi iş olacak lazım olacak araba ama diğeri benim sıram diyecek huzur kaçacak, araba arıza yapacak bunun masrafını kim karşılayacak? Araba sendeyken arıza yaptı diye sana yıkacaklar. Bunun algısı vergisi muayenesi bakımı var. Hadi lastik kısmı tama 4 lastik 4 kişiye paylaştırılır da diğer hususlarda sıkıntı çıkar arkadaşlığınız da biter
Ortak hiç bir iş yapma bizim yazlık var teyzemle ortak aldığımızdan beri bir çivi dahi çakmadılar eve bütün masrafları biz yaptık bir dünya para harcadık ama gel gör ki ortak artık eve hiç bir şey yaptırmıyoruz yaptıramıyoruz ev çürüyor göz göre göre yıkılıp yeniden yapılması lazım ama yok, Ortak mal düşman başına
Çok saçma. Araba acil bir durum olduğunda, toplu taşıma yerine , ne bileyim ordan oraya giderken falan gezmek için tozmak için alınan bişey. Yani 4 ünüzün yaşami hep aynı şekilde aynı düzende ilerlemeyecek ki kimse bilemez bunu. O yüzden bir araba için 4 kişi fazla. Bu konuda bir kesinliğin olsun. Ayrıca istediğin zaman arabana binip gidemeyeceksen ne anlamı var. bu hafta yok ahmetdeydi haftaya mehmetteydi sonraki hafta ayşedeydi 4. Hafta araba bende o zaman mı biyere gidelim diyeceksin bekleyebilecek misin gerçekten. Bence saçma olur. Planlarını ona göre yapamazsın sürekli
Cevap
106Cevap
Ortak araba aldığınızda 1 yıl sonra biri isyan eder arabanın fiyatı artar benim paramı verin ayrılacağım der sizdede para olmaz sigorta bakım vergi kasko muayene ücretleri hep gereksiz masraf yakıtta adalet olmaz gerek her yılsigorta ve kasko vergi 3 4 bin fiyatı var bu parayı vereceğine taksiye yedir daha iyi streste olmazsın
Knk bu nasıl tespittir artık bi şey olduğunda sana sormak istiyorum
Tüm tahminlerin tutar mı 😅
Benim de öyle olur dkmdnrbr
Ya iki kişi bile bı işe girmek riskli iken dört diyorsun. Kesinlikle yapma böyle bişi. Biraz daha biriktir ya da kredi falan çek ama asla biriyle ortakliga girisme küçük bir şey için böyleyken insanlar araba falan diyor. Yapmayın hep bı taraf mağdur olacak arkadaşlık da bozulur bir süre sonra
Kardesinle bile girme. Vergisi gelecek birinden biri bende suanda yok diyecek, masraflardan siyrilmak isteyen illa ki olacak ne bileyim araba sende kalacak bende kalacak vs. Ayni gun isiniz olacak hanginiz alacak arabayi falan. Büyük risk bence. Arkadasliginiz da bozulabilir
Saçmalama o ne öyle ortak danaya mi giriyorsunuz 😄 kişisel bişeydir araç aile arabası olur o ayrı tabi acil bişey olsa o an çok ihtiyacın olsa ama araban arkadaşında ve arkadaşında uzakta olsa napicaksin? Arkadaşlarla aran bozuldu bisey oldu o zaman nolucak çok saçma ya tamamen kaygılarla dolu
Olasi sikintilar
1. hafta duzeni hemen bozulcak bana bu hafta lazim amaaaa gibi sebeplerle
2. ama ben ceyrek depo verdim sana bana bos getirdiiiin
3. butce ben bilmiyom ama gidipte sifir olmayacagi kesin , bu araba bozulcak senden oturuuu benden oturuuu tartismalari
4. vurdu carpti cizdi biri huzursuzluk hazir
5. aldiniz diyelim arabayi ama illa bi tanesi kisa surede parasini geri isteyecektir pisman olan cikar
6. daha cook sayabilirim ama bunlar yeter.
Delirdiniz mi siz? Hani iki kişi ortak neyse ama dört ne demek? Üstelik arkadaş yani kardeş falan da değil ki mesela aynı evde dursun. Sorumluluğu çok, masrafı çok ve biri kaza yapınca herkes batar. Üstelik benzini fulleme konusu da var, elbet sorun çıkar. Asla böyle girişmeyin, ayda bir hafta araba sahibi olmak için değmez. Ayda bir git kirala daha iyi, en azından sorumluluğu az.
Berbat bi fikir. Biri kaza yapsa ne olacak. Araba * olcak. Hasari da ortak odetir kazayi yapan. Ben aileme ortak aldirtmaya calisiyorum. Onlar benim adima alsinlar ben soforluklerini yapiyim diye ama oy cogunluguyla (hepsi) reddedildi xhxhdjdj
Fikir berbat evet ama yazdığın ile alakasi yok. Kasko denen bir olay var kazaları karsilayan.
@anonimbirsey yine de arkadaslarla ortak araba alinmaz bence. Ayrica 2 ortak da degil 4 kisisiniz. Sıkıntı cikar cok net
Alinmaz orasi kesin de yazdigin sebeple alakasi yok.
Hiç bulaşma aynı evde kalan arkadaşlar bile bulaşık yemek sende bende diye geçiştirirken araba işi hiç olmaz. Bir laf varya ortaklık iyi olsa iki kişi bir kadınla evlenirdi diye buda onun gibi bir şey
Kadın mal mı ki iki kişi bir kadınla evlenir falan
@Shiningdiamond bu mecazi anlamda söylenmiş bir kelime hanımlara cinsel obje köle veyahut başka yakıştırmalar yapmıyorum.
Bir kişiyle ortak almak bile baş belasıyken dört kişiyle ortak mal almak akıl işi değil. İlerde mutlaka çok başlılıktan ayrı sesler sorunlar çıkar. Arabayı ortak sadece şahsi kullanım için mi alacaksınız?
Şimdi şöyle bişey var arkadaşın alır gezer arabanın bi tarafını bozar kimseye söylemez amaan yaptırırlar der bu sefer sen binersin araba yolda kalır sen bozdun yaptır meselesi olur
ortak araba almak çok kötü birşeydir çünkü sen o arabayla yarın öbür gün aileni gezdirmek isteyeceksin ama senin ortakların af edersin ama arabada binbir türlü boklar giyyecekler
ve bu ailene karşı saygısızlık olur
Ortak araba alınmaz. Acil bir durum çıktı diyelim iki kişide, araba kimde kalacak? Her hafta birisinde kalsın düşüncesi bence sorun yaratır. Oyuncak değil ki bu her hafta birisinde kalsın.
Kendi şeyini beğenmedin bir de ebeyinkini mi görmek istiyorsun buyur görebilirsin ama sende de aynı ebeyinkide de aynı farklı bir yanı yok yani çok merak etme o kadar
Knk bence olmaz ya ama yine de sen bilirsin ben şahsen eşyamı paylaşamıyorum ne de birilerine güvenemiyorum napcan arabyı, zaten 100de 90 senin olmayacak 5 yıl çalış kendine al
Çok zor. Anlaşmalı olsa bile kim kullanacak kavgası çıkar. Sıra bende sen kullanamazsın derler.
Yapmayın öyle bişi bence 😀 biz lisedeyken 4 arkadaş bi araba almıştık öyle, sonr arkadaş pert oldu falan. O zamanlar araba ucuzdu tabii
Cok samimi 4 arkadaş değil de çok kavga eden 4 arkadaş olmak istiyorsanız alabilirsiniz. 2 kisi bi nebze belki de kurbana girer gibi 4 arkadaş ne
2 kişi bile riskliyken sen 4 kişi ortak diyorsun. Böyle bir düşünceyi hemen aklından silmelisin bence. Yoksa arkadaşlığınız da biter.
Yürütülmese imkansız. Suda yürümeyi becerirsiniz de 4 arkadaş kavgasız bu işi halletmeyi beceremezsiniz.
4 kişi ortak olacak ruhsat tek kişi adına çıkacak yarın birgün araba benim dese hiçbir şey kanıtlayamazsınız
Harbi ya insanlar birbirlerine nasıl bu kadar güveniyorlar anlamıyorum
İnsanlar çiğ süt emmiş bugün iyisindir bir sorun olmaz ama yarın birgün Aran açılsa araba benim der kimsede bir şey yapamaz tehlikeli işler bunlar
ya da Allah korusun ölümlü bir kazaya karıştı ruhsat sahibi kimse yanacak diğerleri bizim araba demez tanımazlar bile
Sakınnn ama sakın ortaklada bir şeye girme. Emin ol sonu kusluklerle biter bunun garantisini veriyorum sana.
Öyle zaten ben kesinlikle ortaklık işlerinden uzak duruyorum babam gel beraber iş yapalım dedi babama bile olmaz dedim
Hiç girme. Ortaklık çok kötü bir şey, pişman olursun sonra.
Ortak araba ne la? Marketten 4 kişi Marlboro sigara mi alıyorsunuz 😁
1'inci ay dolmadan birbirinize girersiniz. Olmaz o iş.
:D:D:D. Yemin ederim şimdiye kadar gördüğüm saçma postlar arasında net ilk 3'e girer.
Ortaklik konusuna kesinlikle karşı değilim, ama arabada da ortaklık olmaz bee. O zor yani
Ortak şeyler genelde basit şeyler olmalı diğer türlü büyük şeylerde ortaklık sorunlar yaratıyor.
Girmeyin o işe
Olaki birinizde iken arıza verirse canınız sıkılır. Sonra sorun olur
4 kişi birleşin coin alın boşverin aracı. D
Sakın girme nerede çokluk orada bokluk duye boşa demiyorlar
Ortak araba alacağına ortak kadın alın daha rahat pay edersiniz? Açık ve net ortak araba olmaz
Ortak araba olmaz yaaa karı koca bile aynı arabayı kullanamıyor 🤦🏻♀️
Hayır yürümez aracın arızası vergisihep dsıkıntı olur ve ortak mak arkadaşlarının arasınıda acar
Ortaklık, hüsrandır bunu biliyorum. Ortak iş yapmak istedim hep kaybeden ben oldum.
Sürekli tartışınız 4 arkadaş araba alınır mı? Her gün birisi bana ver diyecek
2 de değil 4 ortak hem de😳
Kan dökülür bence...
Bazen birinizin haftasıyken öbürünüzün acil olarak araca ihtiyacı olacak, üstelik bu 1 kere de olmaz... Sonra gerilimler gerilimler 😂
Herkesin bir lastiği olur. Çok binen birine kızdığın zaman. Lastiği sökersin?
kaza, km, kullanima bagli deger kaybi olma ihtimalinden dolayi pek surdurulebilir degil.
Hayir bence girme bu ortakliğa iyi gibi görünmüyor mantikli gelmedi
Kimseye güvenerek risk alma bence, kendi paranı biriktirebiliyorsan kendin al
4 kişi bir arabaya ortak olursanız 4 arkadaş kanlı bıçaklı olursunuz.
Kesinlikle girme o ise. 1 tane tofaşa paran yetiyorsa onu al ama senin olsun.
ortak malı köpekler yemez diye bir söz var sadece onu bilirim
Ortak olan mal pek hayır getirmez. net yani :D
Danaya girer gibi, Cok Komigime gitti.
sartlar utansin yazik insanlarin geldigi duruma.
Ortak araba olmaz yavrum, hayal dünyasında yaşama
Hiç ortaklığı deneme bence can dostun bile olsa sonu kırgınlık dargınlık oluyor...
Sen sen ol ortak hiç bir işe girme sonra çok pişman olursun dost iken düşman olursun
Olmazz düşme bu hataya kesin ben bi gün daha fazla kullanayım yok şu yok bu yersiniz birbirinizi..
O iş yaş iş ortak mal olmaz ne kadar iyi anlaşırsan anlaş
Uzakdur.
Bu sene arkadaşımın başına geldi 😂
Asla yapma öyle bir şey maksimum 3 hafta sonra savaş çıkar
mümkün değil , yürümez o iş. hiç bulaşma derim
Ohaaa ben 2 kişi sandım 4 kişi danaya girer gibi arabaya mı girilir birinizin acil Bi işi çıkar diğeri vermez ya da bakımında masrafında ya da birbirinize verirken yakıtında söylenmeler başlar 😂
Çok büyük ihtimalle kanlı bıçaklı olursunuz dermisim
grup işleri sadece tek bir şeyde makbuldür gerisi hüsran..
Ortak alacağına Tofaş al senin olsun evinin önünde dursun
Ortak alma
Araba alamıyorsan motosiklet al onun da çok pratik yönleri var
Borca girin gerekirse kredi çekin ama ortak almayın galeri açmıyorsunuz araba alıyorsunuz şahsi sabredin zamanı gelince kendinize alırsınız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?