Arkadaşlar yeni araç aldım. Seat leon 2014 model. 923 tl trafik sigortası tuttu. 2000 tl de kaskosu tuttu. Sizce bu fiyatlar normal mi? Bakımı vergisi filan ne kadar tutar?
Cevabın nedir?
+1 yılİlk arabanız mı? İlk araba ve yaşınız kriterdir; sonraki kriter arabanın motor gücü vs...
Sigortası 1700 lira tutan araç gördüm geçenlerde akrabada; ilk kullanımda ve genç kullanıcıda böyle oluyor malesef; sonraki araçlarda düşecektir mebla. Ama keşke böyle olmasaydı ayrı bir durum.04 Yorumla
Soran+1 yılİlk arabam yaş 26. Sigortam yine az tuttu 923 tl. Kasko 2000 tuttu
- +1 yıl
Kasko böyle malesef ama sigorta dediğim üzre ilk araba olması ve yaşınızdan dolayı bu şekilde :) 2 bin liraya yakın sigorta bile gördüm hele ki son zamlardan sonra :))) bu yıl %73 geldi...
Güzel günlerde kullanın.
Soran+1 yılOff ne kadar çok zam ya. Nolcak halimiz ne biçim bir ülkedeyiz
- +1 yıl
Malesef sıkıntı var evet
En İyi Cevaplar
daha dur bakalım. Mtv si var benzini var park sorunu var kaza yaparsan masrafı var hgs si var otoyol parası var. Var oğlu var. Bende Golf 7 var. yemin ederi araba aldığıma bin pişmanım. Türkiye de araç sahibi olmak kadar zor bişey yoktur
013 Yorumla
Soran+1 yılPark sorunu var. Park edemiyorum :/ hgs kullanmıycam çok sanırım. Golf te güzel araba. Mtv dediğin nedir
Soran+1 yılHımm tamam biliyorum. Evet o da var bakımı da var. Senelik 4000 gibi bişey yapıor
Soran+1 yılDoğrudur. bir de çok km yapıyosanız zor
Soran+1 yılBen günlük 20-30 ancak yaparım. Hatta bazı günler daha da az olacak. Sadece bir iki ayda bir şehir dışına gitmeyi planlıyorum. 350 km lik bir yere.
Soran+1 yılÇok yahu. Benimde 5,5 ayım var bakıma daha var neyseki
Soran+1 yılEvet temmuzda da vergisi var. Ona da bir 400 filan vericem galiba. Ver oğlu ver bu araba işi zor :))
Soran+1 yılVardım bile:))
araba almak akıl işi değil bence. iflahımı kuruttu vallahi bitmiyor masraf bitmiyor :D
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
33Cevap
+1 yılaraç kasko sigortası ile zorunlu trafik sigortası arasında fark var , sen zorunlu olanı yaptırmışındır. kasko daha pahalı oluyuor
03 Yorumla
Soran+1 yılZorunlu olan 900. Kasko 2000 tl
- +1 yıl
kasko xzorunlu değildi ama aracın modeli yüksek olduğu için şart nbenvcr
Soran+1 yılEvet nolur nolmaz diye bir de acemi olunca mecburum
araba almak ölü yatırımdır, sürekli masraf yakıtıydı, parçasıydı, temizliğiydi vergisiydi akıl işi değil , keşkee eskisi gibi atlarla gezilse
15 Yorumla
Soran+1 yılKeşkee :)) araba yatırım bile değil.. Lüks bişey
Soran+1 yılO da doğru. Herkeste var. Yalnız ben aylık 5,5 alıyorum yine de gözüm korkuyor nasıl ödiycem diye ki başka masrafım yok kredim var şu an. İnsanlar nasıl hallediyor şaşırıryorum
Soran+1 yılİnşallah. Çok teşekkür ederim
bakımlar 550 den asagı gelmez ılk arabansa ya da kaza geçmişin varsa zaten kasko normal sıgorta fıyatları zaten devlet babamız sagolsun uçtu yanı abzurt birşey yok araba sahıbı olmak bıldıgın evlat sahıbı olmakla aynı şey full masraf :)
012 Yorumla
Soran+1 yılİlk araban kaza geçmişim yok. Kasko sonraki yıllar düşücek mi kaza yapmazsam
Soran+1 yılHemen hemen aynı. Bana sigorta az çıktı neyseki. Kuzenlerim şaşırdı iyi az çıktı sigorta diye
Soran+1 yılSeninde kasko az. Benim kasko 2000 tuttu. Eşitlenmiş oldu
Soran+1 yılDoğrudur. Sen ne zaman almıştın
Soran+1 yılAnladım bende geçen hafta aldım. Fiyatlar düşecek diyolar. Kasko ve sigorta üzerine çalışma yapıyomuş devlet
Soran+1 yılAynen benimde hiç umudum yok
Kibar bayan motosikletleri var onlardan niye almadan boşuna fuzuli birsuru masrafı var hem yakittanda kâr ederdin :/
02 Yorumla
Soran+1 yılYa motosiklete nasıl bineyim :)))
- Diğer konusunda 968 cevap paylaştı.
+1 yılBen ağustos ayında Leon aldim 0 model. Kasko 1.200TL, sigortada 800TL'ye yaptirdim. Biraz fazla para odemissin sen...
020 Yorumla
Soran+1 yılBenim sigorta 923 bu normal yinede. Kasko 1900 küsür niye bu kadar tuttu bilmiyorum
- +1 yıl
Ailenle birlikte yasiyorsan eger 1 ay sonra kadar annenin uzerine satis yap, kaskoyu tekrardan yenilet. Fiyati dusurebilirsin bu sekilde.
Soran+1 yılAnnemin ehliyeti yokki. Satabilir miyim. Aldığım kişininde annesinin üzerineydi o yüzden mi acaba
- +1 yıl
Benim de annemin ehliyeti yok :D Ben de annemin uzerine yaptim arabayi. Normal de benim aracin kasko degeri 1.850TL'ydi. 1.200TL'ye dusurdum bu sekilde. Yazik verme o kadar parayi :)
Ehliyet sart degil. Uzerine baska bir araba kaydi olmasin yeter.
Sadece noterde 110TL'lik bir devir masrafi yapacaksin o kadar..
Soran+1 yılAa keşke bilseydim öyle yapardım. Neden kasko daha ucuz oluyor? Bu seferde sigorta artıyo diyen oldu. Hangisi mantıklı bilemedim. Anneme devredince tekrar kasko sigorta yaptırmam gerekmez mi? Sene ye devretmek daha mantıklı gibi
- +1 yıl
Annen sana gore yasli ve kaza yapma ihtimali sana gore daha az. Bunları goz onunde bulundurup kasko degerlerini daha az yapiyorlar. Sigorta artmiyor. Benim sigortam 1.080TL'ydi Şu an 800TL.
Zaten kasko yaptirdigin sigorta firmasina gidip bunu ilet, arabayi annemin uzerine devredicem diye. Devrettigin zaman kasko sirketi 2.000TL icerisinde 150TL gibi bir parayi senden kesicek sadece. O da 1 ay boyunca araba kaskolu oldu diye. Daha sonrasinda senin hesabina 1.850TL para yatiricak.
Sen arabayi annene sattigin icin yeniden kasko yaptiracaksin.
Olay basit ama biraz karmasik gozukuyor :)
Ben bunlarla ugrasamam diyorsan tabiki senin bilecegin bir sey. Fazladan 800TL senede odemek biraz abes ama...
Soran+1 yılBu senellik yaptırdım nasılsa. 150 de kesilecekmiş pek bişey kalmıyor geriye. Seneye devretmek daha mantıklı sanki. Kasko süresi dolunca devretsem daha iyi olmaz mı
- +1 yıl
Neden pek bir şey kalmasın arkadaşım:) Nereden baksan 650TL'lik bir kâr yapmış oluyorsun. 11 Ay içerisinde.
Her sene de 800TL kâr yapıyorsun.
Bir de kaza yapmadığını varsayarsak primler her sene düşecek.
Soran+1 yılYaptırdığım şirket şehir dışında bir de tanış. O yüzden tekrar ara düzelt filan sıkıntı. Birde anneme de düşük çıkacak mı bakalım bu kadar. Birde benim sigortam 900 tuttu zaten yüksek değil. Kaskom yüksek tuttu.
- +1 yıl
Ablacim beni cok yordun ya :) Sen bildiğin gibi yap boşver beni :)
Soran+1 yılYaşım senden küçük yorulduysan yazma
Soran+1 yılAbicim :)
- +1 yıl
Hayır yazmaktan yorulmam da hep aynı şeyleri yazıyoruz.
Sigortandan 150 TL, kaskodan da 800TL gibi bir indirimin olucak. işler bu kadar basitken sen sigorta şirketinin şehir dışında olduğuna kadar geldin :D
1000TL kadar kâr yapmak istiyorsan eğer dediklerimi uygulaman kâfi, 1000TL benim için önemli değil diyorsan bu şekilde de devam edebilirsin tabiki :)
Arkadaşım :)
Soran+1 yılİşte bu indirim kesin mi. Sana sigorta mesela fazla çıkmış. Bana zaten 900 çıktı. Anneme daha az çıkacağı kesin mi? Şehir dışında bir de tanış dedim bu alakalı sonuçta buraya kadar geldim diyosun çok alakasız birşey anlattığımı düşünmüyorum. 1000 tl karım olcağını da düşünmüyorum. Bilsem hemen yaptırırım. bir de notere 110 tl verilcek. Angaryası da var. Ve kesin düşüyomu herkese
- +1 yıl
Evettttttttttttttttttttt
Anne veya babana arabanı satarsan noter huzurunda ve üzerine kasko yaparsan yaklaşık olarak 900-1000TL gibi kâr yaparsın. :) Kesin kesin kesin :P
Sen yine de bir tanıdık sigortacı arkadasin ile gorus. O sana cok daha yardimci olacaktir. Ama isleyis benim dedigim gibi..
Ben eylul ayinda bunlari yaptim. 1000TL kâr yaptim, arkadasim :)
Soran+1 yılMantıklı gibi neden 1000 tl fazladan verelim dimi. bir sorayım ben daha geçen hafta yaptırdım bilseydim annemin üzerine alırdım:)
- +1 yıl
Arabayı kac paraya aldin sormasi ayiptir?
Soran+1 yıl59 bine aldım herkes pahalı diyor :p
- +1 yıl
En dolusunu aldıysan normaldir. :) Kazasız belasız kullanman dilegi ile...
Soran+1 yılEvet dolusunu aldım sunroflu ledli olanı. Teşekkür ederim çok sağol.
+1 yıl34 tl vergi kasko yok muska var 360 tl de sigorta 1000 motor değeri 10.000 lira sen nerye gidersen benim dearacım oraya kadar gider daha motora anahtar değmedi aradki farkı vermeye değermi sence :)
07 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım araban ne ki
- +1 yıl
hunadi atos
- +1 yıl
Soran+1 yılİlk deda duydum
- +1 yıl
+1 yıl4-5 bin lira gelirin yoksa bence gereksiz taksi ve arada sirada araba kiralamak daha uygun
05 Yorumla
Soran+1 yıl5,5 gelirim var. Ama 1 sene kredi ödiycem 3 bine düşecek
- +1 yıl
Sıkıntı yasamazsin ozaman bazi masraflarindan kisarak alabilirsin..
Soran+1 yılEvet biraz kısmam gerekicek :/
- +1 yıl
Uzerine alinma da genel olarak kizlar makyajdan kissa yeterli olur bence :p
Soran+1 yılAynen öyle kıyafetten takıdan kıssam alırım
- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılZorunlu tutuşan sigortadan zorunlu şekilde bize giydiriyorlar şeytan diyor git arabayı vur kaskodan parasını al
03 Yorumla
Soran+1 yılHahaha:)) Allah korusun deme öyle. Bende kasko yaptırmasam mı diye düşünüyodum ama yaptırmak gerekliymiş sanırım
- +1 yıl
Kasko zorunlu değilde arabayı garantiye almak lazım 😊 sen değil manyağın teki gelir arabaya vurur sonra uğraş dur ama kaskoda mecbur her şeyini yaptırmak zorunda
Soran+1 yılHaklısın kasko şart hepsi zorunlu
Seat leon candır yakıtı azdır gaza basınca düz duvara tırmanır o arabaya değer
15 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok güzel bayıldım bende. Işıkta yeşil yanınca gaza basıyosun fırlıyo resmen araç. bir de çok sessiz çalışıyor
Soran+1 yılChevrolenn servis sıkıntısı varmış hiç bakmadım o yüzden
azmis :) bana bir fiyat bictiler sigortasiz geziyorum
ne devlete para yedircem09 Yorumla
Soran+1 yılSana ne kadar verdiler ki? Ama yolda polis çevirirse napcan
Soran+1 yıl7000 çokmuş ya. Ama trafik sigortası zorunlu değilmi
Soran+1 yılBen yaptığını doğru bulmadım kardeşim
Soran+1 yılİyide biz enayimiz ödüyoruz? Günah değil mi yaptığın?
Soran+1 yılÖbür tarafta anlarsın ne kadar akıllıymışım dersin artık Allah bilir doğrusunu:)
Diğer konusunda 10,5b cevap paylaştı. Daha binemeden sırtına yük biniyor :) ama araba keyiftir hayırlı olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim sağolun.
Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Araba alıcaktım, baktım totoma yaklaşan ağaçtan yapılmış sivri bir cisim yaklaşıyor, canımı zor kurtardım. Atladım kenara, hemen vazgeçtim.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen aldım. Pişmanmıyım değilim. Daha yeni başladım borcunu ödemeye. Korkuyorum biraz. Bakalım pişman olursam satarım:))
Soran+1 yılAminnn çok sağolun:)
+1 yılülke ekonomimiz araç sahiplerinin sırtından döndüğü için çok normal..
00 Yorumla
+1 yılSanirim 472.5 tl vergi bakim icinde 500 ile 600 arasi tutar
05 Yorumla
Soran+1 yılAslında çok değil sadece 1,5 sene kredi borcum var o yüzden fazla geliyor
- +1 yıl
Bence gerek yok git daha dusuk modelli araclara bak
Soran+1 yılAnladım ama aldım bile
- +1 yıl
Hayirli olsun
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yıl800-900 TL vergisi var galiba yıllık.
İlk bakımı 500-600 TL gibi 15.000 Km de bir bakıma giriyor.05 Yorumla
Soran+1 yıl900 tl iki taksit gibi ödeniyo dimi
- +1 yıl
Evet. Öyle ödeniyor.
Soran+1 yılYine iyi ocak ayı geçti. Temmuzda ödiycem bu yıl sadece
- +1 yıl
Ocaktan önce arabayı sat:)
Sonra tekrar al. Tek taksit ödersin:)
Soran+1 yılHaha😄😄
Diğer konusunda 8,8b cevap paylaştı. akıl işi degıl tabıkı :) onlar bır yana yakıtta sıkıntı yıllardır benzın benı bitirdi :)
02 Yorumla
Soran+1 yılBende benzinli aldım:((
+1 yılŞu an 2. El de pahalı kasko sigorta da pahalı Şu an almak mantıklı değil
014 Yorumla
Soran+1 yılArtık çok geç aldım:p
- +1 yıl
Geçmiş olsun
Soran+1 yılSağol :) bekle dedi bir kısım ama ne olcağı belli olmaz bu ülkede
- +1 yıl
Sigorta kasko üzerine devlet çalışma yapıyor keşke bekleseydin
Soran+1 yılBak ondan haberim yoktu. Ama kimbilir ne zaman olcak. Benim hemen almam gerekiyodu acemişym öğrenmem lazım bir an önce. Yoğun bir çalışma hayatım başlıycak tekrar zaman ayıramıycaktım. İnşallah düşer seneye işime yarasın bari:)
- +1 yıl
Acemiliği atmak için 2014 leon mu aldın
Soran+1 yılBiraz öyle oldu :p 40 binden başlayıp çıka çıka leona çıktım :p
- +1 yıl
Keşke fiat alsaydın
Soran+1 yılAlınca da iyi bişey olsun dedim. Sat tekrar al yapmak istemiyorum. İnşallah kaza bişey yaşamamda uzun süre kullanırım. Birde leon u bir arkadaşım çok tavsiye etti. O beni gaza getirdi. Polo alıcaktım yoksa
- +1 yıl
Polo da leon da iyi ben öyle düşünmüyorum alırım kolay elden çıkan bir araba acemilik bitince satarım
Soran+1 yılOnu da yapamadım hep iyilere gitti gözüm. Polo yı bile beenmedim. Bakalım 2. El aldım leon u. Umarım acemiliği atarken sıkıntı yaşamam
- +1 yıl
İnşallah kaza yapmazsın çünkü parçası pahalı diğerlerine göre mesela benim istedigim araba Peugeot rcz ama acemiliği atana kadar almam kıyamam çünkü rcz ye
Soran+1 yılİnşallah yapmam bakalım:)
- +1 yıl
Hayırlısı :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim mersonun yaninda çerez masraf bu akıl işi değil ama zevk işte
00 YorumlaDiğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Hayırlı olsun olması gereken de öyle
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılDur bakalım daha ne masraflar çıkacak :/
01 Yorumla
Soran+1 yılYaa daha ne çıkacak :/
+1 yılGayet normal araba bu zamanda lazım
00 YorumlaMasrafli ama araba gerekli
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet gerekli.
Normal.. 700-800 civarı da bakımı tutar
00 Yorumla
+1 yılBen olsam almazdım, bir çok vergi vs.
05 Yorumla
Soran+1 yılAlsan olmuyor almasan olmuyor. Büyük rahatlık ve ilerisi için kendini geliştirmek istedim bir an önce acemiliği atmam lazım
- +1 yıl
Ne is yapıyorsun?
Soran+1 yılDoktorum
- +1 yıl
Harika 😊
Soran+1 yılPekte değil. insanlar Doktorsun ve araban yok diye diye araba aldım:))
İstanbul trafiğine girceksen ahmaklık:))
01 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul'da değişim çok şükür:)
+1 yılBazen de gerekli oluyor. Kazasız belasız kullan
00 YorumlaDoktor hanim zenginsin senin icn sorun yok
09 Yorumla
Soran+1 yılZengin değilim kredi borcum var :/
Soran+1 yılİşte sıkamıyorum harcıyorum. Mecbur kredi çektim istemeye istemeye :/
Soran+1 yılOlur nedir?
Soran+1 yılSen söyle denerim en azından;)
Soran+1 yılEvet?
Gizli Üye(30-35)+1 yılTofaş alaydın sende. : ) : ) : )
00 YorumlaNe kadara aldın? ikinci el mi?
06 Yorumla
Soran+1 yıl2. El. 59 bine aldım
Soran+1 yılFiyatları epey araştırdım. Baktın mı bilmiyorum ama iyi bile aldım. Araba full cam tavanı ledi park sensörü hepsi var. Bunları ekleyince uyguna almış oluyorum. Otomatik vites
Soran+1 yılHepsini kullanıyorum kardeş. Sunroof olayı harika. Sunroof suz araba almam. Ledde aynı şekilde gece gündüz gibi aydınlatıyor. Özelliksiz araba şu an çok boş geliyor. 10 bin ver dolusunu al. Maliyeti beni ilgilendirmez çünkü araştırdım her araçta cam tavan 2,5-3 civarı. Ledler sensörler 4,5 bin.
Diğer konusunda 701 cevap paylaştı. araba demek masraf demek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende BMW x6 var yaa halimi düşün ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah yardımcın olsun:)
Cevap sahibi+1 yılAminin :)
Oha o ne öyle.
00 Yorumla
+1 yılGüzel normal ki
00 Yorumla
+1 yılYuh ohsaaa
02 Yorumla
SoranYaa :((
- +1 yıl
Saka yapıyom ya gayet normal : D