Arkadaşlar sizce arsa mı alalım araba mı? Gezmeyi seven bir çiftiz. Araba kiralamak mı mantıklı almak mı
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Araba acil ve ciddi bir ihtiyaç değilse tabiki arsa alın.
İhtiyacımız var aslında. Ama arsa da ileride çok artacak diyorlar.
Bunun ilerisi gerisi yok. Bizim toplum herşeyi çok abartmayı sever. Arsa istediği kadar artsın. Senin alacağın arsanın değeri içinde yaşadığın ülkenin şartları derecesinde değerlidir. Ve bu durum her şey için geçerlidir. Senin elindeki herşeyin değerini piyasadaki mevcut duruma bağlıdır. Araba için acil ve ciddi ihtiyaç dememin sebebi de şu; bizim toplum boşu boşuna para çar çur etmeyi seven boş bir toplum olduğu için öyle söyledim. Seni tenzih ederim ama toplum olarak bazı şeylerden ders almak hepimize düşen bir görev.
Özetle demek istediğim arsa değeri istediği kadar artsın, o arsanın değeri piyasadaki mevcut ekonomiler, ucuzluk-pahalılık vesaire arasında sürekli iner çıkar. Ama arsa fiyatları sürekli artar bu da bir gerçek. Ancak araba ihtiyacı da hayati bir öneme sahipse sizin için artık kendi tercihinizi yapmalısınız. Size kalmış bir tercih. Kendi durumunuza göre karar vermelisiniz.
Ben arabayla işe gidip gelmek istiyorum. Arabayı kendi üzerime alcam. Ama eşimin ailesi araba konusunda rahat verir mi bilmiyorum. Daha önce ortak araba vardı. Inan her hafta akraba için falan araba istiyorlardı. Ya aynı şehirde evi daha da uzağa taşıyacağım. Ya da atanınca eşimi de alıp başka şehre gideceğim. Eger atanirsam geri buraya dönmek istersem 3 sene geçmesi gerek.3 sene iki eve kira ödeyeceğiz. Sen olsan ne yaparsın peki? Bu arada araba alınca ben vermezsem eşim ailesinin işleri için arkadaşından araba istermiş.
Sizin özeliniz bu. Kendi durumunuza göre karar vermelisiniz öyleyse. Tercih sizin.
şu an arabalar durgun bence alın
Ama eşimin ailesi zırt pırt araba istiyor. huzur vermiyor
Vermiyorum deyin. Vermeyin ya babamın ailesi de öyleydi sonunda kopardık
Ben vermem de. Eşim arkadaşımdan arabayı alıp işlerini hallederim diyor. Nasil kopardığım?
Çok saçmaymış ya. O zaman arabayı senin üzerine alın sen benim arabam de vermiyorum de
Yok zaten öyle yapcaz. Aldigimiz arabayı vermiycez. Ama diyelim bir işleri oldu gene ister mi bunlar. Eşim arkadaşımdan arabayı alırım hastahane işi olursa hallederim diyor. Ama arkadaşı sonuçta hep müsait olacak mı. birde bunlar sürekli akraba için araba istiyor
Yanlış anlama ama eşin de çok safmış ya. İnsan başkası için başkasından bir şry ister mi bir de araba. Bu devirde araba çok değerli şey ya. Bir de isteidiği kişiye gebe kalacak mahcup olacak.
Evet safın önde gideni. Ailesi de başkasının arabasını rica ederse pes derim. Eşim bekarken araba aldı, sıfır. Ailesi de destek oldu. Evlenince inan her hafta araba istediler. Şu akraba alınacak. Şu gelecek şu gidecek. Inan dayanamadım temelli verdim arabayı. Kaynim kullanıyor arabayı. Biz haftaya tatile gideceğiz, ailesinden arabayı almıyoruz. Çünku arabanin bakımını falan yaptirmadilar. Zaten artık gurur yaptım almıyorum araba. Kaynim arabayı satacakmiş. Gene bize dadanirlar mi acaba. Birde atanma durumum var. Atanirsam 3 sene buraya gelemeyeceğim. Acaba eşimi alıp temelli gitsem mi? 3 4ayda bir gelip herkes kendi ailesini mi ziyaret etse. Ama onlar uzun günler yatılı gelsin istemiyorum. Sen olsan ne yaparsın?
Hmm bence kocanı da al uzaklaş ordan ne güzel atanma durumun varmış. Kocan ailesin bağlı biri belli ki aşırı bağlı kullanıyorlar ama işte bu iyi niyetini. Onlar için eşinle aranı bozma uzaklaş ordan araba alın ikiniz kullanırsınız zaten. Bence uzak olursanız yatılı gelmezler
şu an zaten aynı şehirde gelmiyorlar. Öyle mi yapsam acaba. Buraya gelince herkes kendi annesinde kalır. Kaynım evlenince ona sararlar. Zaten otobüs falan pahalı sürekli git gel olmaz. Bu sene kiramızı ev sahibi 4 bin TL yaptı. Alt komşuya evin daha güzel 8 bin dedi. Seneye kiramiz 6 falan olur. Eşim asgari ücret alıyor. Aldığı gidecek zaten. Ekstra ben kira ödeyeceğim. Zaten yaşları da var. Uzun yol çekemezler. Bu daha mantıklı sanki.3 4 ayda bir geliriz, en azından herkes kendi annesine gitsin. Ben burdayken bayramdan bayrama gidiyorum. Başka da gitmiyorum.
En güzeli bak çoğu neden buna uygun zaten. orada da kiralar muhtemelen aynı olur. Ayrıca atanırsan maaşın da yüksek olur daha uygun olur
Haklısınız. tesekkur ediyorum
Rica ederim:)
Bu arada oturduğum semtte kiralara baktım.10 binden başlıyor. Sanirim arsa almak daha mantıklı. Ailesine 1 2 saatlik uzaklıkta arsa almayı düşünüyorum. Araba arada kiraliyoruz biz zaten. Arsa daha çok artıyor. Birde bu şehri seviyorum ben. Yilda 2 kez bayramda ailesini görüyorum. Uzaga taşınirsak arkadaşından da araba isteyemez. Herkese uzak olacağız 😀😀😀
Hmm peki hakkınızda hayırlısı olsun ama bu durum devam edecek bence 😄 yine de hayılrıs tabiki sen kocana doğrusunu gösterirsin inşallah
Yok öyle yerden arsa alacağım ki arabayla 1 buçuk 2 saat mesafe olacak aramızda. Yani o mesafeden de araba istemezler. Önceliğim arsa. Ve ailesine yılda 2 kez bayramda 1 saat gitmeye devam edeceğim. Ha arkadaşından istemeye kalksa ordan kalkıp arabasiz gelmesi imkansız 😅
Hmm öyleyse böylesi daha iyimiş bak😄 tam tül şeyler için uygun oluyor
arsa
Arsa
Almak