Araba sizce gerekli mi?

Benim babamın trafik korkusu vardı hiç arabamız olmadı bu yüzden. Babam emlak zenginiydi yani birsürü yerde kirada evleri dükkanları vardı ama arabamız yoktu. Araba nedense benim zihnime lüks bişey gibi kazındı.

Abilerim çalışmaya başlayınca kendilerine araba aldılar ben almadım. Küçük abim arabasını yenileyeceği zaman eskisini bana satmak istedi çok düşük taksitlerle, ama ben almadım arabası eski clio idi beğenmedim. O da acemiliğini böyle kötü arabalarla atman lazım dedi almadım. Hep araba alma işini erteledim. Bana gereksiz lüks göründü hep.

Erkek arkadaşım senin niye araban yok diyor. Abim yolda bana küçük arabalar gösteriyor şunun gibi bir araba al diyor. Ben hiç gerek duymuyorum otobüs metro falan ile işe gidip geliyorum. Bir kız arkadaşım da bana senin niye araban yok dedi. Ben arabayı sadece tatilde ihtiyaç olarak görüyorum. Yani tatil beldelerinde veya hafta sonu pikniğe gittiğinde turistik gezilerde falan çok ihtiyaç duyuyorum. Yoksa şehir içinde ihtiyaç duymuyorum. Park yeri sorunu ve park ücreti, yakıt giderleri vs de çok olur diye düşünüyorum. Bu arada yakın bir arkadaşım 3. arabasını aldı. Büyük abim de araba gereksiz diyor, heryere taksiyle gitsen arabadan ucuza gelir senin için diyor.

Aylık 500 TL civarı toplu taşımaya veriyorum. Sizce araba almalı mıyım?

Araba sizce gerekli mi?
Cevapla