AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
166Cevap
Türkiye'nin hangi imkanından Türk olanlar yaralanıyor ki arabadan Türkler nasiplensin? Biz yerli araç yaptık diye seviniriz Araplar bununla gezer.
O arapların kokunu s
Ya da onlar araç alınca bakın bunlara kızmayın ülke ekonomisine katkıları oluyor diye alkış yaparız, öyle bir kesim de var. Halbuki bir ev bir araba aldıktan sonra ülke ekonomisine tek katkıları bizler gibi ayda ya da haftada bir marketten alışveriş yapmaları oluyor.
O kesim zaten dolu
Neyse bu konuda doluyum, sığınmacılar yüzünden şehre yakın bir köye taşındım su an için köye yabancı oturmacı kabul edilmiyor kafam rahat 😃
Oh ne güzel 😞🥺 bizim bura suri arap dolu
Merkezde burada da çok var, hatta o kadar çok ki yeni yerleşimciye kapalıyız ama bazı köy ve mahallelerde hiç kabul edilmiyor.
Elektirikli araç için baya uygundur muhtemelen ama alım gücü kalmadı kimsenin
Öyle bir ülke düşünün ki kendi arabasını bile pahalı diye alamıyor
Türk lirası erimeye devam ediyor. Satış başlayınca 1 milyon TL yi geçer
araba vip durumunda en az 1 000 000 u var niye dersen parçalar yerli üretim değil
Gayet normal fiyatı hatta çok iyi yani bu fiyata bu araba
Sadece aküsünün beş yüz k olduğu düşünülürse sudan ucuz
Yanlış bilgi vermişsin bunun fiyatı 2 ile 4 arasında olacak.
Bu iddialara inanmayın amac nedir burada anlamıyorum ki
1 milyonun altında olmasın. Ucuz olan her şeye karşıyım.
F suv dışındaki araçlarla asla ilgilenmem. Fiyatıyla da.
dolar düşecek 3 liranın altına 30-50 bin tl olacak yani
Bu arabanın çıkacağına hala inancım yok benim
O senin iktidar düşmanlığınla alakalı. CHP yapsaydı kredi çekip alcam derdin. Fabrikası ortada yeri orada daha neyine inanmıyorsun anlamıyorum
@psicoach herhangi bir parti tarftarı değilim.
Haini dışarda aramamak lazım şimdiden karalama kampanyasına başladılar yorumlara bak yazıklar olsun.
Evet şekilde görüldüğü uzere hain içeride.
Almayacagim icin beni pek alakadar etmiyor ki zaten cikacagini sanmiyorum
Test sürüşü yapılıyor fabrikası Bizim olduğumuz yerde görüyoruz hergün
Hayal urunu hayal hayal
Cidden komiksiniz. Hayal ettiğimiz herşeyi başarıyoruz gözünüzün önünde. Hazımsızlığınızı biraz gizlemeyi öğrenin. Cidden çok aciz durumdasınız
Hahaha sen oyle diyorsan oyledir
Yine Ölüsüne Tecavüz Vergisi, KDV ve ÖTV'nin KDV'sini yağlamadan sokmuşlar
Vergilerden muaf Togg
Türkiye'de ben ömrümde vergiden muaf bir şey duymadım. Gözümle görmeden devletin hiçbir söylediğine inanmam
Bizim dememizle olur mu😒750 iyimiş bu arada ben daha yüksek rakam bekliyordum
Klasık yurdum insanı gibi empati kurmak istedim 1 milyon olsun alan almayan belli olsun
hani asgari ücretli kolayca alıyordu reeeis klsdfgg
Bence mumkun değil ama keske 750 olsa benim beklentim 1.5 civari
Ya güldürme. 98 model Tofaş 150 bin TL hiç inanmıyorum buna
5 bin liraya alınabilmeli ki bizde bu araçla gurur duyalım alınamayacağına göre
Daha pahalı olur 2023 te çıkar 1 milyon 2 milyon diye gider
eeee adamlar para kazansın dimi yani fiyat iyi bence
Egea bile bu banklarda ise bunun olması çok normal ama sanmıyorum başlangıcı 1.5 milyon olucak bence
Yani Global olarak güzel fiyat ama tabi yerli alım gücüyle zor
Yerli araba diye üretilip, alt kesimin ulaşamadığı araba olarak tarihe geçsinler bunu. Yalan zaten. Seçimden sonra adını bile duyamayacaksiniz
Kardeşim bu yerli değil mi?
Ekonomi madem iyi madem uçuyoruz fiyatı 100 bin olacak olmalı , sizi alistirmislar 750 10000 liraya öyle ilerliyorsunuz bunu yapmayın buna bu parayı vereceğime bir Mercedes alirim
İlk togg haberi çıktığında 200 bin diye iddia ediliyordu, şu an 750 bin. Fabrikası bile olmayıp seri üretimde olmayan bu toplama arabanın fiyatı şimdiden böyleyse, fabrika kurulduktan sonra 7.5 trilyon altında satılırsa asla kabul edemem
1.5 milyondan asagiya bosa beklemeyin.
Ve bu 55kwh lik pil olacak yani menzili cok kisa olan modeli.
Hatchback modeli olabilir resimdeki suv iki katı olur
evet hatchback istiyoruz , seninle aynı görüşteyim , dikkat et kendine
Şimdi oğlumla konuşuyorum 11 yaşına girmedi daha. Avrupada kazanıp turkiyede bozduracagim paramı zengin olacağım diyor. Çocuk bile farkında pahaliligin
:) zeki bir evlat yetiştiriyorsun , umarım ülkemize de faydası olur bu düşüncelerinden sonra :) türkiyede yasayanlar ne yapsın bir sorarmısın :)
Şu anda para kazandıran tarım ürünleri üretmek ve sizin satmaniz lazım gıda darboğazı yaklaşıyor kuru fasulyeye %100 zam geldi
tohumlarımızı bile yurtdısından alıyoruz , ülkemizde artık gıda ürünleri üretemez hala geldik ama savunma sanayimiz ucuyor :) ve bazı kesimler cidden yiyecek ekmek bulamıyor , 11 yasındaki kücük bir cocugun düşündüğüne bakınca ne yapıcaz bilemiyorum , umarım güzel ülkemiz tüm güzellikleri ile kalkınır
8 Ağustos günü yazdıgına da cevap veremedim :) oo konudada cok cook cook haklısınn , kadınlarımıza lütfen yardımcı olmaya devam ett
1 ay geçmiş
evett gecti ama sana o konuda görüş bildirememim sebebini biliyorsun
Olabilir beni ilgilendirir bu herkesin yaşam tarzı farklı.
aaa kötü bir şey demedim :) yanlıs anladın sen beni
Modellik yapıyorum genelde iç giyim eskisi gibi aktif değil çünkü evlendim. İsmim Klara. Kızmadım
hayır sen bana attıgın mesajı unuttmusun :) boyle bir görüşmemiz olmadı , memnun oldumm Klara
Abimin düğünü oldu unutmuşum by
bye bye
750 mi hahah radyosuz hav yastıksız kapak jantlar
Yerli arabanın fiyatı buysa diğer arabaların fiyatı uçuk olması normal
1 trilyona ne kalmış ki 1 trilyon yapsınlar 750.000 de neyin nesi 😏
peynir tenekesinden mamul Reno'lar 500-600 bin olmuş.
Olması gerekeni sorarsak 500 -560 …şimdi gelip demeyin bana yok hyundai kona şu fiyat yok tesla bu fiyat diye bi araba yerli üretim maliyetinin çok az bi kârina satılıp öok daha az vergi alınmalı
Hepsi yalan dolan. Bunlar 750 bine de satamazlar. Seçimden önce zararına reklam için sübvanse ederler, ama millet araba alamaz. Üretim yetişmiyor talep çok yalanıyla seçime kadar gider o iş…
750 Bin TL olsa yine iyi
ÖTV + KDV + GÜMRÜK VERGİSİ bunlar alınmaz ise o fiyatlara çıkmaz
hüloooğğğğğ açın doğal gazı açın elektriği uçuyoruz
Alamiyacagim için fiyatı beni ilgilendirmiyor.
Muadili bazı farklı markaların modelleri 2 milyon civarında, zararına satış yapmayacaklarını düşünürsek bu rakam çok düşük.
Bu fiyatlara kaç kişi alabilecek ki. bende yüksek fiyat. milli aracı millet kullanabilmeli
Adı milli bak bakalım içinde kaç ülke var :)
@Django_ oraya hiç girmiyorum bile. haklısın
@Django_ cahil adam dünyada yüzde yüz yerli bi tane arac söle bana ozaman konus
@mehmetsercan ama seviyeyi düşürmeye ne gerek var şimdi.
bak cahil adama tahammülüm yok sırf hükümet becerdi diye karalamanında bi mantıgı yok bilmeden konusan cahile anlatmaya kalksak kırk laf söler bos konusur napayım
@mehmetsercan Hepimiz aynı gemideyiz. herkes kendine göre haklı. Olacak o kadar :)
arkadas olmasın mümkünse cahille muhtap olmayalım birileri elestirmek icin elstirmesin dogruyu arastırsın bulsun biz nasıl arastırıyosak yanlıs cümle kuruyosak bedelini ödüyosak böyle adı sanı ne oldugu belli olmayan kimseye prim vermemek lazım
@mehmetsercan herkeste aynı vizyon ve aynı imkanlar olmuyor işte. Elbette haklısın. lakin, dediğim gibi. Vizyon ayın olmuyor :)
nese takılsın bakalım
@mehmetsercan ainesi iştir kişinin ve kişi ağzından çıkan sözün temsilidir. Hakaret ederek konuştun ben senin gibi terbiyesiz davranmicam. Hakaret edeceğime ringe karşıma alırım seni konu kökünden çözülür. Şimdi gelelim ana konuya. Avrupa bir araç yaparken ana bileşeni kendi yapar ara bilesenleri ucuz olduğu için yurt dışından ithal eder. O ithal malzemeyi aldığı ülkeler satmayi biraksa bile kendisi üretebilir ve üretim devam eder. Biz ise ana olan tüm bileşenleri dışarıdan aliyoruz. Yani bizim değil. Adamlar satmayı biraksa proje bitecek ve başka ülkeyle anlaşmaya calisacağiz. Tam bagimsiz ülkeler ana bileşeni kendisi üretir ve üretmek zorundadir. Bak atak helikopter projesine. Amerika motoru satmayinca atak1 projesi bitti. Gidip ukrayna ile anlastik ve atak2 helikopter yapmaya basladik. Ana bileşen yine dışarıya ait. Umarim anlamissindir. Ayrica cahil derken iki kez düşün karşında 2 yabanci dil 3 de diplomaya sahip bir adam var.
@Django_ bide söle bakayım ana bilesen nedir hangi parcalar dısardan alınıyo ve diger firmalar üretebilcegi parcayı neden dısardan alıyo imal etmesi ucuz olmadıgı icinmi peki türkiye zamanla üretemezmi örnegin siha parcaları zeki sanıyosun kendini bos arastırmalarınla milleti karıstırma degil 3 dil 10 dilde anlatsak zavallısın
@mehmetsercan sanırım burada @django_ biraz daha haklı gibi.
dikkat edersen 70 yıllık arac üreticilerin tesarigini savunuyo üstelik yabancıyı savunarak bizim yapılmıs olan yerli üretiminin üstüne camur atıyo 70 yıl önce biz gelıstırsek simdi yüzde yüz yerli olurdu ona ragmen adamlar hala yüzde yüz kendileri üretmemis neyi haklı burada direk hedef alınıyo yapılanlar farkındamısın haklılık nedir burada zeka nerde 70 yıl önce üreten firma yüzde yüz yerlilige ulasamamıs madem neyin aklı bu neyin haklılıgı
@mehmetsercan peki... Bu arada bu togg un motoru ve aküleri nerde yapılıyor... Biraz bakındım ama bulamadım
arkadasım Şu an dünyada motor üreten pil üreten cok az sirket var bu dünya hep onlardan almak zorunda ha bunun icin devlet pil icin araba ıcın özel ögrencileri yurt dısına yolladı egitim alsın diye ve is basvurusu actı mühendis alımları icin baska araba firmalarından gelsınler diye yüksek maasla ha bunuda gectim motor yapılacakmı Şu an ucak motoru yapılıyo helıkopter motoru yapılıyo tai yapıyo ilerde bunuda yapar biz daha yolun basındayız sen yerlimi degilmi diye sorgulayacagına 70 yıl önce adamlar yapmıs biz niye yapmadık yazık onca yöneticiye diycegine simdiki yapmak isteyenleri elestiriyosun bırak yapsınlar parcalarını bi sekilde temin ederiz ora vermese bi baska yerden olmazsa biz yaparız neticede otomobil bizim
@mehmetsercan yapsınlar tabi. Türkiye çook araba yapılıyor. Mercedes kamyonlar otobüsler toyatalsr fordlar. Onlarda yapılıyor. Toggunda onlarsdan farkı yok. Yapılsın tabi
@mehmetsercan seviyene yeterince indim
@Django_ sen aslında seviyeni kıskanarak birilerini elestircem diye yapılanlara iyide olsa kötüde olsa elestirerek yabancıların yaptıgına alkıs tutarak onları överek seviyeni yerden yere vurdugun gibi olmasın cok sükür ben vatanımın devletimin yaptıgı iyi seylerıde kötü seyleride söleyebilcek zekada dogrulukta ve seviyedeyim sen seviyeyi bastan yitirdin bana seviye anlatma
@mehmetsercan arkadaşım bu arabanın girişiminde bulunulması bile büyük başarı. Gerçekten alkışı hakediyor. Ama bu araba en azından şu an için yerli olmaktan uzak. Proje şahane. Ama zamana ihtiyacı var. Arge ye ihtiyacı var. Projenin arkasındayız. Ama en azından şu an için yerli olmaktan uzak. Zamanla elbette olacak.
bende bunu diyorum yapılsın hersey yapılsın yüzde yüz yerli olmasının bi mantıgı yok zamanla hersey olur ama baslamadan nasıl yapılcak avrupa o teknolojıyı 70 yıl önce yakalamıs biz Şu an cok hızlı adapte olmus en teknolojık ürün yapıyoruz üstelik yüzde yüz elektirikli cevre dostu ve son 50 yılın araclarını üreticez ileriye dönük benzinli cıkarsaydık ya da gazlı haklı olabilirdi elestiriler ama biz avrupanın bıraktıgı yerden onların ileride yapacaklarını yaptıklarını biz yapıyoruz bu zeka degilde nedir arkadas avurpayı övmekten türkiyenin yaptıklarını kücümseyip karalamaktan baska napıyo söle bana bu gibi insanlar avrupanın kapsında onlar iyi bilir onlar en iyisini yapar diye elını acar beklerler ben öyle degilim onlar yaptıysa biz daha iyisini yaparız bizim mühendislerimiz dahada iyisini yapar diyorum
nasıl bi arge arkadasım sasırdınmı dünyada bütün araclar elektirikli araca dönüyo dizel aracları kaldırma derdindler türkiyede o teknolojıyı yakalamıs bu yılın aracı degil gelecegin aracını üretti üstelik üst düzey teknolojıyle donatıldı ha eksigi var satılırmı endisesi olsa arkadasaın tamamdı ama direk karaladı bunlar ülkemizi geri götürür batı hayranlıgı bunu sarmış madem batıya bu kadar hayran siha dünyanın en gelısmıs en hızlı satılan insansız hava aracı oldu ona ne diycek demekki isteyince oluyo cahil deyincede sanıyokı bilgisi zayıf biz türkleri tanımıyo ondan cahil hemde büyük cahil
@mehmetsercan teknolojiyi yakaladı tabi. Ama üretimi kendisi yapmak için arge ye ihtiyacı var demek istedim. Ana parçaları üretmek için.
oda var cok hızlı gelısıyo sanayimiz güveniyorum ben bunca savunma sanayi bunca atılım bosa degil güveniyorum ülkeme
@mehmetsercan ülkemiz çok yaşasın. Milletimiz okusun gelişsin biline yönelsin. Yeter
merak etme yönelıyo teknofestlere 1 kez gıt bambaska fıkırle dönceksın
@mehmetsercan çoğuna gittim. Emin ol. Mükemmel fikirler var. Sahip çıkılmalı
oluyo oluyo cok yüksek oluyo meselemiz yetismis adam degil marka degeri olan sirketler olması dedigimiz olursa dünyada neler olcak görcez izlemekteyiz cok sükür
Bunun Türkiye de ayrı yurt dışına ayrı fiyatı olmalı
:) alsan nolcak yetkili servis sıkıntısı parça problemi süründürür
Az belli edin kıskandığınızı
Bu araç bu fiyat ise bedava. Normal arabalar olmuş beş yüz
Ulusal pazara gireceği için bu rakamlarla karşılaştık diye düşünüyorum. Çünkü bunun bir 150 bin altına inilebilir
En dolu paketi dahi 1 milyonu geçmese iyi olur herhalde. Gerçi şimdi piyasa nasıl onu da bilmiyorum ama
Sanmıyorum 1.5 m üzeri olur ha onuda galericiler alır 2m satılır piyasa bu😀
İnsanların alabilmesi için 200 bin TL civarında olması gerek.
Şu an 2. el piyasasında 200bine 20 yaşında temiz araba bulmak zor, nasıl 200 olsun ki?
İnsanlar bu piyasaya rağmen alıyor 500-600bine hiç düşünmeden araba..
200 çok komik bir fiyat, size katılmıyorum ben.
750k dışında bir fiyat bu ekonamide ancak 1 Milyon 500 bin türk lirası 1.5M
güzel olir. ben sipaeis verebilirim fiyat makul bu arada
tarikatlere katilmanizi oneririm
Resmi aciklama yapilmadi ama diger araclara gore daha ucuz olucak
Dur babama soylim de alsin
Aç togg un halinden ne anlar?
O fiyata Mercedes Audi BMW alırım
Patlar bu araba alınmaz
Asgari ücrete oranla çok pahalı
2 milyondan aşağısı bedeva
Alacak enayiye şimdiden hayırlı olsun