Bakan, "C-SUV sınıfı araç, aynı sınıftaki içten yanmalı araçlarla aynı fiyata sahip olacak" demiş. Bu yüzden başlangıç fiyatı en az 750 bin TL bekleniyor.

Bakan, "C-SUV sınıfı araç, aynı sınıftaki içten yanmalı araçlarla aynı fiyata sahip olacak" demiş. Bu yüzden başlangıç fiyatı en az 750 bin TL bekleniyor.

Muadil içten yanmalı motorlu araçlarla aynı fiyat olacak demek ucuz olmayacak demenin başka bir söyleyiş şeklidir. Ben şahsen togg çıksa bile ilk 6-7 sene almam ama gözlemlerim bu arabayı. Servis ağı, yedek parçası, arabanın kalitesi, kronik arızaları gibi konuları görmeden de paramı riske atmam. Kaldı ki ucuz olmayacaksa neden alayım?
Dünyada ülkeler elektrik araç alan vatandaşlarına vergi indirimi elektrik ücreti indirimi araçlarda fiyat indirimi yapıyorlar ki emisyon olmayan havayı kirletmeyen araçlar satılsın halk o araçlara yonlensin diye. Bizde tam aksine KDV ÖTV elektrige zam derken bu aracı alınmaz hale getirirler. 700 bin çok iyimser bir rakam belki aracın fiyatı olabilir ama KDV ÖTV ekleyince 1.2-1.3 milyon lira hatta daha da üstü olabilir.
Bu araca 750 vermem. Hatta alt yapı sebebiyle ülkemizde henüz elektrikli araba almam. Uzun yolda 7 saat onun şarjını mı beklicem? 40 dakika hadi 1 saat diyelim kabul ederim o arada yemek falan yerim oyalanırım bi şekilde. O yüzden elektrikli arabalar bence emekleme aşamasında bir teknoloji. Doğayı kirletiyorum ama elektrikli araçlar daha verimli olana kadar petrole devam edicem
Hatırlarsanız evvelki sene 40.00 Euro dan fiyat açıklamıştı Bakan. Güncel Kur ile hesaplarsanız fiyat doğru. Yerli ama Fiyatı Dışarıya endeksli.
Şua anda Koç Grubunun bu yedek parçaları karşılayacak iş gücü yok. şu an sıkıntılı bir durum. Üretim için geniş bir sahaya gerek var ama bu şu an da yapılmıyor maalesef. Şu aşamada sadece belirli sayıda Araç üretilebilir.
Cevap
162Cevap
Pahalı olmuş 500 bin olmalı
Öyle bir memleket düşünün ki; Önde gelen fındık üreticilerinden, vatandaşı fındık yiyemiyor. Önde gelen fıstık üreticilerinden, vatandaşı fıstık yiyemiyor. Önde gelen çay üreticilerinden, vatandaş çay içerken 40 kere düşünüyor. Bir çok ülkeye ürettiği meyvenin, sebzenin iyisini gönderiyor. Ülkelerin kabul etmediği 2. 3. kalite ürünler vatandaşa sunuluyor. Araç üretiyor, vatandaşı alamıyor. Yani bu söylediğim şeyleri başka hiçbir ülkede göremezsiniz. Bir ürün en ucuz üretim yerinde olmalı, ama biz bir çok şeyin üretiminin merkezinde yer alsak da bu imkanlardan faydalanamıyoruz.
Bütün gelişmemiş ülkeler aynı durumda. Olayı sdece türkiyeye mal etmeye gerek yok. Adamlar kendi para birimleriyle seni ezmişler bir kere
Neden ezmişler? Türkiye’ye mal etmeyeceğiz de kime edeceğiz? Dünya üzerinde hangi ülke vatandaşından bu kadar vergi almasına rağmen bu kadar geri kalmış? İstanbul kadar nüfusu olan adamlar, 10/15 milyon insandan aldığı senden alınan verginin yarısından yarısı ile ne atılımlar yapıyor, biz neden yapmıyoruz? Konya kadar yüzölçümü olmayan ülkeler tarımda, hayvancılıkta senden fazla üretim yapıyorlar. İstanbul kadar nüfusu olmayan adamlar senden ileri teknoloji üretiyorlar. Hem de vatandaştan senden çok çok daha az vergi alarak. Sen 80 milyon insandan dünya yüküyle vergi alıyorsun. Neden bu vergilerle hastane yapılmıyor, teknoloji kentleri kurulmuyor, hayvancılığa yatırım yapılmıyor? Köprüler, yap işlet devret. Hastaneler, yap işlet devret. Bütün kurumlar özelleştirildi. Peki ben verdiğim bu eşek yükü vergi ile ne hizmet alıyorum. Sayıları örnek olsun diye yazıyorum. 15 milyon insandan 5 birim vergi almayı ve verilen hizmeti hesapla. 80 milyon insandan 25 birim vergi almayı ve verilen hizmeti hesapla sonra bana cevap yaz.
Gelişmiş ülkelere özeniyorsunuz ama hala devlet niye yol yapmıyor, neden fabrika yapmıyor, neden özelleştirme var deyip duruyorsunuz. Bunlar hep çelişki. Gelişmiş ülkelerde devlet fabrika mı yapıyor ya da şirket mi yönetiyor?
Vergi her ülkede var hem de fazlasıyla. 10-15 milyonluk ülkeler ne gibi yatırımlar yapmış mesela türkiyeden fazla? Ab ülkesi olduğu halde yolunda araba süremezsin birçoğunun. 15 milyondan 5 birim vergi alan ülkeyi bana göster ondan sonra yaz bence. Amerikada bile %22-%25 civarı vergi kesilir maaşlardan. Avrupada bu durumda. Mülkiyet vergisinden bahsetmiyorum. Bu ülkenin sorunları olabilir ama nijerya muamelesi yapmayın.
@AmagitmeLavinia_ Ya arkadaş sen A Haber'den başka bir şey izlemiyor musun? Ben Lojistik Yönetimi mezunuyum, senenin yarısını İtalya'da geçiriyorum, sürekli yurt dışı ile çalışıyoruz. Ne anlatıyorsun sen Allah aşkına? Miletin kendi maaşından 1K birim ödeyerek aldığı telefonu burada 40 bin vererek alıyorsun, milletin 10 birime et yediği yerde et yemek için kurbandan kurbanı bekliyorsun, Türkiye'de üretilen Fiat Egea'ya bile ihraç edildiği yurt dışındakilerin ödediği bedelden daha fazla bedel ödüyorsun hala gelip burada saçmalıyorsun.
Ne a haberi ya ben yurtdışında yaşıyorum. Tipik chpli muhalifsin işte. Senin gibiler yüzünden akp yönetiyor türkiyeyi 20 yıldır. Birim muhabbetini de nerden öğrenmişlerse kendilerini akıllı sanıyorlar. Ama yurtdışındaki 2000 alır bunlar türkiyede 10000 maaş alır. Ama hesabı 1 birim üzerindne yaparlar. Bunu söyleyince de chp kibirleri tutup saldırırlar. Milletin türbanıyla uğraşmak yerine iş yapsaydınız akpyi seçmezlerdi. Biraz beyninizle hareket edin
@AmagitmeLavinia_ Birazcık matematik hesabı yapabilecek kadar zeka düzeyin olsaydı € 2,000 maaş alıp €80'ya aracının deposunu dolduran adamın farkı ile, 10.000 TL maaş alıp 1,300 liraya aracın deposunu dolduran bireyin farkını anlardın. -Ki yurt dışındaki baz maaşı, Türkiye'de şef / sorumlu maaşını kıyasladık yine sonuç ortada. Ama sizin gibilerin bunu anlayabileceğini düşünmüyorum.
Herhalde 2000 euro alıp ete 10 euro veren, 10000 bin lira alıp 150 lira verenden daha iyi durumdadır ama birim hesabı yaparken kendinizi çok zeki sanıp birini 10 diğerini 150 birim olarak hesap ediyorsunuz bir de buna rağmen başkasını çomarlıkla suçluyorsunuz ya ona vurgu yaptım. Diğeri a haber izliyorsa sen de akşama kadar halk tv izliyorsun ne farkınız var sanki
Benzin fiyatlarının dolar-euro cinsinden ölçülmesi bambaşka bir siyasettir. Sen bir tarafını da yırtsan bir avrupalı, amerikalı gibi benzin alamazsın. Doların rezerv para olmasıyla alakalı bir mevzu o ama sizin işiniz olmaz o tarz eleştirel bakışlarla. Eti nasıl yerim, arabaya nasıl binerim, ralıyı nasıl daha çok içerim kafası o kadar derin düşünemez.
@AmagitmeLavinia_ Güzel kardeşim senin gibi cehaletin ağına düşmüş, eğitim seviyesi şahsıma göre aşağıda kalmış ve doğruyu görmemek için direten birilerine laf anlatılamadığını biz sokak röportajlarından da biliyoruz zaten. Avrupa'da yaşıyorsun (gerçekse) ama o kadar imkana rağmen köy kahvesi ayarında cevap veriyorsun. Kendini bu denli geliştirmiş ve vizyonunu bu denli genişletmiş olmanı taktir ile karışıyorum. Almanya bizi kıskanıyor.
Yerli olduğu iddia edilen ve hemen hemen her şeyi yurt dışında, yabancılar tarafından yapılan yerli-milli aracımız mı? :)))
Yerli olsa ithal olmadığı için üzerine yabancı arabalar gibi vergi koyulmaz ve daha ucuz olması gerekirdi.
Konuya dönecek olursak bu araca bu parayı vermem.
Gerçekten yerli olmuş olsa, mesela "Devrim Arabaları" gibi, destek vermek için kesinlikle satın alırdım. Ama yerli diye yutturulmaya çalışılan yabancı aracı almak hem kendimi enayi yerine koydurmak olur, hem de birilerinin siyasi çıkarlarına alet olmak olur.
Diyecek bir kelime yok tabi biz üretmedigimiz bir sey bu fiyatta olur tabi biz ürettik ÖTV KDV olmadan olmaz buna ek bir KDV daha eklenmeli TOGG KDV si diye senin askqri ucretin 5binn yaptigin ar ayi 750binden başlangıç fiyatı yaziliyor hangi bir ülke kendi yaptigi arabayi kendi ülkesi halkına böyle bir fiyatta satış yapar o da turkiye helal olsun zenginler sefasini sursrun biri de demis fabrikada kac insan calisacak ya ne alakasi var arkdas senin arban sen üretiyorusn ya sen bu siyaset degil arkdaş parti degil turkiyenin otomobili türk alamadikdan sonra ne anlami var ya
Ww golf un en düşük aracının 650 bin olduğu şu günlerde (dizel araç , tabi herkes biliyordur hatcback ) böyle elektrikli bir suv aracın 750 bin olması çok makul bir değer. Bu araç için 100 bin olması lazım yok 200 bin yok 500 bin diyen insanlar , bu aracın fabrikasında çalışacak binlerce insanı , onların binlerce kişiden oluşan ailesini , fabrikanın sarf giderlerini vs düşünmeden mantiksizca , kısacası bir koyun edasıyla ( hani hep karşıya söylenen) konuşup duruyorlar. Bakıyorsunuz ki hepsi aynı konuşuyor. Bu araç minimum 1000000 bandında olmalı. Ben Silivri'de normal bir sitede oturuyorum , tüm komşularının aracı son model hepsi de en az 650 700 Luk araçlar. Çoğu da son 1 sene içinde yeniledi aracını. Burada konuşanların da hepsi aynı. 750 de olsa alamam 1000000 hiç alamam ama boş ya yapamam. Sırf muhalif olucam diye g zekali konuşmalara fikirlere de girmem.
Yılların dünya markası ww si ile daha ilk üretim bir arabayı karşılaştırmak başkıca hata. İlk üretim bir sürü hata demek zaten.
Güzel kardeşim , Renault Zoe tam elektrikli olan aracı (minnacık) yılların markası ama ne farkeder , aracın statüsü belli , 900 bin lira. Bak muadil ile kıyaslamadim bile. muadil ile kıyaslasak 1 olsun dediğime 1.5 derim 😂birşeyin hakkını vermek lazım Mayk. Alırım anahtarını 😂
Türkiyede ilk traktör üretildiginde de ilk arac üretilmek istenildiginde de hem fikren hem fiziken hemde madden engel olmak isteyenler olmuştur.. bundan sonrada olur.. dünya pazarinda ayni kulvardaki araba fiyatlarini baz alacak olsak gayet hesapli.. sonucta yerlide olsa uretim asamalari malzemeleri vs derken bir maliyeti var.. bizim milletimize yerlestirlis algı.. Türkler birsey üretemez.. bunun sebebide insanlarin kendi milletine devletine olan guvensizligi.. Biraz Milliyetci olsaydik bugunki teknolojiye yıllar once ulasirdik..
Türkiye seri üretime geçtiğinde ne kadar yabancı araç varsa fiyatları bugünkü fiyatından çok çok daha ucuz olur. Üretim çarkının devami için al_sat dengeli bi sekilde devam etmezsse buda devrim gibi ilk traktor gibi tozlu raflarda kalir..
Ulan cahil gerici, ülkenin el frenleri, , italya Ferari, Lamborghini üretiyor diye normal gelirli vatandaslari ucuz Ferariye, Lamborghiniyemi biniyor, ulan cahiller Almanya Porsche, Audi, Mercedes üretiyor diye, her alman bu arabayami sahip, biniyor?
Biz millet olarak yerli arabayi hak etmiyoruz, okadar cahil bir milletiz ki, yerli araba olacak ama ucuz olacak herkes alabilecek, olmadi yakitinida devlet karsilayacak, neden 100 yildir gelismedigimiz cahil, egitimsiz yorumlardan belli. Bu el frenleri oldugu sürece, gelisen herseyi yikarlar, kaygisiz olur..
Seeeerefsiz yorumcunun bir tanesi yazmis, almazmis ki, Secim icin yapilan birseymi, ulan sefrsssiz senin gibi alacak parasi olanlar zaten yerli mal almiyr, gidiyor AMerikan, Alman mali aliyor sonrada Dolar , Euro niye cikiyor diye agliyor, ama diger taraftan dolara Euroya para yatiriyor, ulan bunlar gibi hainleri Ülkeden atacaksin.
@everkeğii keske sizler topeykün ölsenizde, sizin gibi ise yaramaz parazitlerde ülke bir krutulsa, temizlense, önümüz acila. Ülkeye bir katkiniz yok, emeginiz yok, devlet size baksin, sizin yeyin icin ülkenin icine sicin zihniyeti.
@everkeğii Artik bikmadiniz mi cirkeflik algilardan, malmisiniz, oazmanlar yapilan ac kalmis fakire verilen kömür, makarna yardiminin dahi icine ettiniz, sizin soygunuc partiside yapsaydi, fakire sosyal yardim yapmak kötü birseymi? . Ama istanbulu beles süte satttiniz, ha unutmadan balonoglu sütünüzü veriyormu?
@everkeğii Akdenizde dogalgaz aramalarina engel olmaya calisanlara onun icin mi destek olyuorsunuz, dogalgazi ruslarda satin alalim dahada pahallansin diyemi? Dünyadan haberini yok, ya da isinize öyle geliyor? Dogalgaz Devletin önlemleri, dogru politikasi sayesinde en ucuz en güvencede olan ÜLke Türkiye su an, Avrupa kisi nasil gecirecegini bilemiyor, almanyada ayliklara 2 yilda bir en fazla %2 zam gelir, ama dogalgaz 1 sene icerisinde %400 zam gördü ve kisin yakacak dogalgazlari yok. Bunlari size kimse anlatmiyormu?
Size dünyada neler oluyor bitiyor dönüyor haber yasagimi var?
Birazda cikin hava alin dünyada neler dönüyor ögrenin
www1.wdr.de/.../...l-bir-ks-bizi-bekliyor-100.html
@everkeğii fikriniz yok, bilginiz yok, cahil cahil bos kafalariniz yanlis algilarla doldurulmus, ancak böyle slogan atar gibi camur atabiliyorsunuz.
Almanya bu durumdaysa, Avrupa bu durumdaysa, Türkiyenin bitmis, batmis, iflas etmis olmasi gerekirdi, cünkü onlarin atalari zamaninda Audi, BMW, Mercedes, AEG, Porsche, VW, Siemens, Opel, Ford, Miele ve bircok farbrikalar kurup dünyanin en zengin ülkeleri yaparken, sizinkiler heykle dikmis bol bol. Ama simdi nihayet silah yapan, yerli araba yapan, her türlü atilimi yapan Türkiyeyi sizin gibi kuklalar engel oluyor, yerli arabanin üzerinde toz ariyor, tozu elestiriyorsunuz.
ULan birazda hainlige calismasin su kafaniz, yerli arabamiz cikiyor diye bir ucundanda siz tutun siz destek verin, destek vermiyorsunuz, BARI susuuuuuuun.
Yine hirsiz parti koyunları çıkmış ortaya.. Akli yok, fikri var. Bi tanesi bir videoda hayat pahaliligi için Ekrem Imamoglunu suçluyordu. Yavv olum bi bitmediniz.
Bu milletin çoğu 5200 lira asgari ucret alıyor. Arabanın maliyeti belli, vergisi belli, fiyati belli. Size giren cikan ne, neye seviniyorsunuz alooovvv?
Şu millete anlatamadık gitti... Yok bakan onu dedi bunu dedi, yok herkes alabilecek mi... Falan da filanda... Ya ablam TOGG u özel sektör üretiyor... Kimse bedava ya da ucuza alamayacak... Hatta pahalı olsun.. Bizim millet için kalitenin anlamı fiyatının yüksek oluşudur.. TOGG ne kadar yüksek fiyatlı olursa o kadar kıymetli olur... 1,5 Milyondan aşağı olmamalı. Almayın... Aval aval galeri vitrinlerine bakıp, iç geçirin :D Ahhh ahhh. :D
600.000 TL kredi çıksa, 4 yılda toplam geri ödemesi 1.200.000 TL, aylık taksit 25.000 TL olur. Aylık geliri 50.000 TL olan ve enflasyon nedeniyle sürekli alım gücü kaybına maruz kalan bir vatandaşın bile alabileceğini sanmıyorum. Ülkede sıfır araba alabilen yüzde 10 azınlığa hitap eder. Devlet bir araba alandan iki araba bedeli kadar ÖTV almaya, geri kalan mallar da yerli ve milli arabamız oldu diye sevinerek makarnaya bulgura kaşık sallamaya devam eder.
https://www.donanimhaber.com/turkiye-de-satilan-elektrikli-otomobiller-ve-guncel-fiyatlari--150560 fiyatlar bu seviyede için 750 cidden cok talep görür
Yerli otomobilde beni düşündüren konu şu birleşen firmaların bazıları piyasalarındaki en kazıkçı firmalar her fırsatta silkmeye çalışıyorlar bu beni tereddütte bırakıyor. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında üretilen bir aracın Türkiye cumhuriyeti halkının bütçesine uygun olmasını beklerim Avrupa otomobilleri ile aynı fiyatlarda olacak ise Türkiyede üretilmesinin yerli olmasının hiç bir avantajı kalmıyor.
türk yapımı olduğu için 10 bin tl bile çok en fazla 1k eder türkler teknoloji konusunda başarısız %100 türk yapım telefon bile yok arabamı olucak yerli telefonda ingilizce yazılar yazıyo çinliler bile daha güzel çakma telefon yapıyo yerli alıcama çakmasını bile alırım ondan daha iyidir
@Ytbfn çakmada olsa para eder en azından türklerinki etmez teknolojiden anlamıyo türkler ticaret falan yapsınlar bari
@Ytbfn türkler teknoloide kötü başka neyde kötü bilemem ama elin çinlisi bile sağlam çakma telefon yapıyo türkler onu bile beceremiyo bide çin malı kötü diyolar togg markasının bile %51i türk oda lastikdir boyadır falan türkler beceremez
Bu fiyata elektrikli otomobil, sudan ucuz..
Emsalleriyle kıyaslandığında yarı fiyatlarından bile az..
Benim 2008 model lpgli aracım bile 300 bin..
Arkadaki yaş farkı ve segment farkına bakılırsa normal şartlarda 1,5 milyon civarında olması gerekir..
Vallaa cok guzel bir fiyatt! Inşallahh en kisa zamanda cikar hayirlisiyla..
Bazi insanlar yorum yapmis ama Allah akil fikir versinn nedim.. Çok yazik!
Reisimize kurban olun❤️❤️❤️
Rabbim ona hayirli uzun omurler nasip etsinn inşallahhhh!! Kiskananlar catlasiiiinnnnn
@BuseDesuu HAHA Cok komiksin kizim😂😂 Valla yazik nedim kendine bi bak.. Ac gozluler nedim. Sizin gibileri varya neyseh boş ver agzimi bozmim degmez. Cunku siz anlamazsiniz zaten yani dil dokmeye hiiic gerekmez🤭❤️
Geberin acinizdan ozaman
@BuseDesuu cidden cahilin önde gidenisin. Eğitime yatırımı yapmadığını nerden biliyorsun. Teknofeste uğra da nelere yatırım yapıldığına bak. Asgari ücretli avrupada sıfır arabaya mı biniyor muş. Kıskançlığından geberiyorsun. Ama sizin bu halinizi gördükçe intikam almış gibi mutlu oluyorum. Siz çatladıkça biz iyi şeyler yaptığımızı anlıyoruz. Siz de iktidar olunca daha iyisini yaparsınız derdim ama siz heykelden başka yatırım bilmediğiniz için boşuna hayal kurmuş oluruz
@BuseDesuu boşuna uğraşma bunlara bişey anlatamazsın. En güzel olanı cahille muhatap olmamak
@psicoach Ayyyy agzina saglikk kardesimmm vallaaa :) Okadar guzel konustun kii..
Cahil diyorlarda kendilerine diyorlar anca, valla yazik bunlara.. Bunlar bu kafayla giderse ohooo.. Boylelerini varya Turkiyemizden atmalari gerek enazindan pisliklerden kurtulmus oluruz temizlenir canimm Turkiyeeeeem
Yok ben senin için dedim cahil diye @BuseDesuu belli kafayı çalıştırıyor. Seni atabiliriz ama istersen
@kırmızılego Nediyorsun sen?
@psicoach canım cahilcim evet asgari ücretliler araba alabiliyor oralarda araba ücretlerini biliyor musun ya alım gücünü okumadan bir yerden duyduğunuzla konuşuyorsunuz koyundan farkınız yok ve eğitime yatırım yapılmadığını nerden mi biliyorum okuyorum arkadaşım sınıflarımız 40 kişilikti bazı derslerin öğretmenleri yoktu okuldaki bazı sınıfların bazıları boştu üstelik ama devlet öğretmen atamıyor katıldığımız yarışmalarda saçma sapan projeler kazanıyordu okusan bilirsin ama yok siz hem cahilsiniz hemde farkında bile değilsiniz ne olduğunuzun
@BuseDesuu Sana sadece guluyorummm cnmm😂😂😂😂😂😂 Sizin gibi mallara birsey denmez. Ne dersek diyelim zaten gormezsiniz. Cahil gelmissiniz cahil gidiyorsunuz. Okumaktan bide bahsediyor😂😂 Guldurme beni Allah askina yaa.. Valla bende okudum, ama senin gibi cahil kalmadim kuzucukkk hadii simdi yuru git agla
@psicoach bu arada seninlede araba muhabbetine gelirsek şimdi sana küçük bir hesap yapicam ve gerçekten beynin varsa pardon haklıymışsın özür dilerim diyip cahillikten bir adım dışarı çıkacaksın şimdi senin ülkendeki 300.000tl lık bir arabayı ele alalım bu araba vergisiz 100.000tl ve doları 20den ele alırsak bu araba 5000 dolar vergileri %7 olduğu için 5350 oluyor adamlar fazla efor gerektirmeden 2 ayda alabilir bu arabayı ama sen bu arabayı yemeden içmeden 60 ayda alıyorsun umarım artık ülkenin alım gücünü ve vergilerin alım gücünü ne kadar daha da düşürdüğünü anlamışsındır 🤗
@BuseDesuu 😂😂😂😂
@BuseDesuu bu hesapla orada kazandığın para ile burada aldığın arabayı mı örnek gösterdin bana. Şakacı seni
@psicoach burada satılan araba oradada satılıyor ya hani nede olsa Türkiye'ye de dışarıdan geliyor?
Gerçi bizim buradaki 500.000 den aşağı arabalar onlar için külüstür oluyor 💁🏻 şaka olan tek şey sizsiniz size hesap yapıyorum hala cehalete sarılmış bırakmıyorsunuz Hz. Mevlânâ'nın bir sözünü bırakıp gideyim "1 delil ile 40 alimi yendim 40 delil ile 1 cahili yenemedim"
Yorumlardakiler bir ailede birden fazla araç olabilir mi sorusuna artık ihtiyaç her bireyde olmalı diyenler değil mi? Ortalama hepsinde iyi araç var. Bu yerli otomobil diye mi bu kadar konuşuyorlar. Biri de demiş yerli olduğu belli değil 😂😂 iPhone'un da bütün parçalarını Japonya Çin üretiyor ama bu aveller Amerikan malı, Amerika üretiyor diyor fjjfjf ne cahil adamlar ya üretimden haberleri yok.
iPhone amerikan menseili bir ürün. Çünkü o bir firma. Ayrıca kutusunda üretim yeri yazıyor. Ki Apple ın Amerika da da üretimi fabrikası var.
Togg ise toplama pc gibi. Yazılımı yerli desek bayraktar gibi oda değil. Sadece burada birleştirip montajı yapılıyor herşeyin. Bide üstüne Türkiyede üretildi deniliyor..
Verdiğin örnekler çok farklı iki şey.
Mercedes Alman markası ama hem Almanya da hem Güney Afrikada fabrikası var. Volvo İsveç Markası ama Çinde de fabrikası var. En basit örnek Renault fransiz markası ama Türkiyede fabrikası var. Şimdi Renault bizim mi olmuş oluyor. Bahsettiğim markaların araçlarının motorunu şanzımanını kaportasini vs markaların kendisi imal etmiş patentini almış geliştirmiş vs başka ülkelerde fabrika açıp satadabilir ama sen her parçayı yurt dışından ithal edip burada montajını yapıp arabayı ben yaptım diyorsun. Biz buna tepki gösteriyoruz üret bir motor sanziman bizde diyelim bak bizim de arabamız var.
@Ahmet-1992 aynen öyle.
Bu arada Mercedesin rusya da da fabrikası var. Bizzat yapımında yöneticiydim :)
@cheekystaff togg ta Türkiye menşeli yerli otomobil. iPhone da toplama pc gibi bir telefon iPhone Amerikan menşeli oluyorda togg niye türk malı olmuyor. Ayrıca iPhone'un tüm parçaları nereden geliyor araştır dediğim çıkacak bu hususta Amerika iPhone'un bütün parçalarını dışarıdan ithal edip Amerika da birleşitirip satıyor aynısını Türkiye togg a yapıyor. Sonuc olarak Amerika bu telefonu satıyor ve dünya bunu böyle biliyor ayrıca parasını da Amerika alıyor. Togg otomobilin de aynı şeyi yapmasında sıkıntı yok.
@AsabiÖküz 👍👏👏
Anlamamışsın ki.. Apple üretince Amerikan malı demiyor Çin üretimi diye yazıyor üstünde. Öte taraftan en önemli parçası olan biyonik işlemciyi kendi üretiyor..
Togg da ise egzozunu bile biz yapmıyoruz ama Türk malı oluyor 🤣
@cheekystaff yalnız hiçbir Amerikan vatandaşı iphini bizim digil, yirli iritim digil demiyor. Biyonik işlemcisini tscm Tayvanlı şirket yapıyor. Yalnış bilgi senin ki. Senin elindeki son iPhone yerli parça tezini de çürüttüğüme göre yerli otomobil togg'un da parçalarını dışarıdan alması gözüne çok gelmemeli. Ayrıca sen Amerikan milliyetçisi misin, şayet bu denli dışarıdan parça almış Amerikalı telefonu, Amerikalı yüceltiyorsun ancak Türkiye bir araç üretti diye o parçası burdan bu parçası şuradan diyorsun gören de türk düşmanı sanır. Kendi ulkenin emeklerine bu kadar düşman olmakta...
Kendi ülkemin emeklerimi :))
İşlemci Tayvan firmasına üretilebilir, ama patenti tasarımı teknolojisi yazılımı tamamen Apple a ait. Hamallığını onlara yaptırıyor.
Biz napıyoruz civata sıkıyoruz. Biz yaptık diyoruz..
Türk düşmanı değilim realistim.
Ütopyada yaşamana gerek yok kuuzm.
@cheekystaff abicim işlemci diğer arkadaşında dediği gibi herhangi bir fabrikada üretilebilir. İşlemcisi, tasarımı vs. Git googlden araştır hepsi yurt dışı, ithal parça. Amerikan vatandaşı kendi icadını böyle savunmuyor be. Realistliğin sadece aşalık kompleksi )) o araç tamamen Türkiyede de uretilse başka kılıf bulursun.
Yemin ederim 2 tane sinamps la yaşıyorsun. Anlatamıyorum hala 🤣 patenti bile Apple a bağlı diyorum adamlar geliştirdi o teknolojiyi diyorum hala başka yerde yapılır diyorsun :)
Kusura bakma bizden bi halt olmaz ister katıl ister katılma :)
@AsabiÖküz ben bu adama ayri bir şey diyorum bu hala kendi tezini savunuyor. Böyle dik kafalılık yok ya.
valla 750 bin tl ise bedava yüzde yüz elektirikli bide suv yani jip tarzı arac 750 bin ise bedava bunun bide sedanı olcak oda 500 bin civarı olucak cok ucuz bence en kötü sedan arac Şu an 700 bin tl üstelik elektirikli degil
su yorumlari okuyunca bu araba Turkiyeye cok fazla... fiyati onemli degil bu garip zihniyete ragmen bu arabayi uretenleri tebrik ederim...
Çöpe 750bin lira verilmez. Teknolojiden ve yerli üretimden bahsediyorlar ama 2018 model Qashqai ile aynı değere sahip bir suv benim gözümde çöptür.
Yerli diyorlar ama neresi yerli? 😅
Diğer markalarla aynı fiyat olacaksa hem rekabet edemez hem de yerli ve milli oluşunun hiçbir anlamı kalmaz. Millet gider aynı fiyata Alman WW-Opel-Mercedes filan alır.
İyi işte yine her güzellik gibi bu da zenginlere nasip olur, biz sıradan vatandaşlar da izler dururuz. Daha kötüsü de bu arabayı alamayacak adamların ölümüne arabayı yapanları savunması, neyse...
Ne anladik o isten bmw kendi ulkesinde fabrikadan sifir full paket 100 bin euro. Tog neden turk mali guya tabi yuzde ellisi bunun yabancida. Turk iste ama gene de pahali vergisi susu busu gene bize giriyo giren
Ulasamadigin ciğere mundar diyen ibislerden birisin
Evet başını gomdun kuma götn açıkta kaldı rahat rahat oynayabilirsin tabi arkana biri geçmezse
Abisinin MK kimin abisi lan
750 bin olursa öpün tepenize koyun. Araç fiyatlarından habersizler sanırım.
C segmentinde elektrikli suv 750 bin fiyata vermelerinin mümkünatı yok
100.000. daha fazlasını zaten alt kesim karşılayamaz
Halkın çoğunun alt kesim olduğunu kabul edersek
Orta kesim için de 300k civarı
Rakipleri karsisinda satin alma karari saglamak icin herhangi bir unsur barindirmiyor.
Akparti orgutu mensuplari/koyunlari veya paramizi pul olarak kullanan fantezi sever gevur insanlari alacaktir.
Aslında bide hibrit motorlu yapsalar iyi olur elektrikli araçların altyapısı bide şarj sorunları dahaçözülmemişken Avrupa da 2035 e kadar üretim sonlandıracak benzin ve dizelleri şirketler buna itiraz etti bence hibrit motor daha mantıklı şu zamanlar elektriklinin yanında hibrit motorda üretseler güzel olur
Çok para ya. Bir de yerli olacak. Gerçi, parçaları ithal ama yine de bu kadar olmamalı. Bu kadar parası olan, üstüne biraz kredi çeker ve gider ev alır daha iyi..
Alım gücü ile bir askerî ücretli yurtdışında yaklaşık 10 ila 15 maaşında bir BMW alabiliyor şimdi siz hesap edin 5500 TL x 10 veya 15 yapın 82500 TL olmalı mantıksal fiyatı bu olması gerek ama biz parçalarını dışardan vs bazı şeyleri kendimiz. yapip topladığımız için ve tabi ÖTV KDV dahil edersek 750 bin TL az hocam 1milyon 750 bin TL bence mantık ve hak ediyoruz daha ne diyim...
Uygun olsa da hem elektriğe hem yerliye teşvik edilse, nerde o günler?
Elektrikli otomobiller yaygınlaşsa da içten yanmalılar ucuzlasa, biz de onlardan alsak.
yakıt fiyatı olarak içtenyanmalıyı aratmayacak. 600 km lik yolda hızlı şarz ile 600 TL yakıyor. hızlı şarzlar çok pahalı.
O kadar yakmaz bence.
kullanan bir tanıdığım var. net bilgidir. benzin istasyonlarındaki hızlı şarzlar bu şekilde. dorum süresi yarım saat. depo dolumu 300 - 350 tL. yüzde 100 şarz ile max 450 km. evinin bahçesine de bir şarz istasyonu kurdurdu. evde pirize takıyor 14 saatte %75 dolduruyor.
Miş ler muş lar ve söylentiler çok olur...
750 k ya veremezler hiç zannetmiyorum...
Daha dün baktım 500 k dan aşağı araba kalmamış neredeyse..
750 bin tl ye o araba kapış kapış satar. Egea'ya verene kadar üç beş fazla verip elektirikli ve kat kat daha iyi bir araba alır millet. Bu sayede ikinci el piyasası da biraz ucuzlar
O kadar ucuz olacağını sanmıyorum. Arabanın görünüşüne bakarsam, bir an önce seri üretimine başlanmış olarak kabul edersem, bugün en az 2 milyon 200 bin ₺'den başlardı.
Bana daha pahalı da olabilir gibi geldi. Her ihtimalde zaten pahalı olacaktı ama bu fiyatların ödenmesi o kadar kolay değil sıradan vatandaş için.
İki katı olur vergilerle beraber o kadar param olsa sahte arabaya vermem asla sağlam bilindik bir marka alırım.
750.000₺ normal gelirli kişiler için yüksek bir rakam. En fazla 100-200.000₺ olmalı ki dar gelirli kişiler de bir şekilde sahip olabilsin.
@TAPASYA_ Profil fotoğrafındaki yüz ifadesini sana hediye edip takıldığın şeye bak diyorum :D :D
%70 ithal olan bir araba nasıl yerli oluyor acaba.. Yolsuzluk ilepara kazanan dergah kulları alır elbette.
Mercedes'in %17 si Almanya da, kalanı tüm dünyadan farklı ülkelerde üretiliyor.. Şanzıman elemanları dahil, 30 a yakın parçası ise Türkiye de üretiliyor... Şimdi Mercedes hangi ülkenin malı?
Sonuç olarak TOGG yerli olmadığına göre kapatalım mı fabrikayı? Aynı Devrim gibi olsun sonu. Benzini yok diye Cemal Gürsel tüm emeği bir emirle çöpe attırmış, sonra da dağa taşa Devrim otomobillerini kapattırdığı için adı verilmişti..
Menderes idam edildi ama Cemal Gürsel edilmedi..
Ben Cemal Gürsel demiştim... :)
Ama kahraman ilan edildi.. Kimse Menderese edilen lafların %1 ini edemedi... Adı dağa taşa verildi.. Sizce hain değil miydi?
Cemal Gürsel için bir kelime edemedin?
Nakşibendiler de zavallı o halde..
Nakşibendiler için deyyus diyebiliyorsunuz ama benzini yok diye otomobil işini rafa kaldıran Gürsel için kullanıldı dediniz... Bu durumda Nakşibendiler kendi iddialarında haklı oluyor.. Çünkü kimse doğruyu aramıyor.. Kendi çıkarını arıyor.
Cemal Gürsel, Atatürk'ün izinde gittiği için mi Devrim otomobillerini rafa kaldırttı?
Saçma sapan şeyler sen kendi vatandaşına ucuza vermelisin yabancıya pahalıya satacaksın ki ülkene dolar euro girsin ki ihya olabilesin

Reyiz ne dediyse o 🤣🤣🤣
Yerli (!) üretim diye buna bu kadar para vermek... bilemiyorum Altan...
1 trilyon da olsa hakkı yeter ki günümüzde BMW Mercedes gibi ultra konforlu lüks araç piyasasına adını yazdırsın.
Suvları piyasada rakip olduğu suvlar ile aynı olacak denildi tucson gibi suvların emsali yani ordan yola çıkarak fiyat iddialarında bulunuyorlar.
Başını satarlar o fiyatla. Millet aptal mı yılların markalarıyla aynı fiyata bunu tercih edecek?
Gider ikinci el alman markası alırlar yine haklı olarak.
Taliant denen tenekeye 450 bin tl veren kişiler var bu memlekette. 750 Bin tl gayet güzel fiyat.
Babama söylerim biz gurbetçiler olarak alır yollarda gezeriz, halkta anca yolda sokakta gördüğü kadar işte.
750 olacağını yüksek fiyat değil benzine verdiğimiz parayı mutfak giderleri vermiyoruz arabaya çalışır olduk 😅
Sadece marka yerli. zamanla ucuzlar diye umuyorum. elektrikli araba olarak degerlendirilirse ucuz sayilir
Gayet normal şipariş verdim bekliyorumm. Para var huzur var pis fakirler. İki tane alıp birinide salona koyacam
100 bin TL yeter ki asgari ücretliler togga binsin. Hatta düzenli geliri olmayanlar, 65 yaş üstü aylığı ile geçinenler de. Binsin
3 4 tane alıp kapıya koyalım. Türkiye'den sürekli emlak alan araplar alır bizim aracımızı biz de seyrederiz
Almam ki 750 k olsun BMW Mercedes alırım ama yine almam. Vatan millet için yapılmış bir proje değil çünkü. Seçim için yapılan bir şey. ...
Togg açın halinden anlar mı göbüşüm aç kaldı aç😅
İlk defa üretilen, ne kusuru olup olmayacağı belli olmayan, yedek parçası servisi nasıl olacağı belli olmayan arabaya 750 bini sadece aptallar verir. Ha 750 bini de kaç kişi verebilecek o da ayrı.
Başlangıç fiyat diyorlar yani içi boş paket.
750'ye fotoğrafını bile çektirmezler... 750'ye araba mı kaldı?
Yürüyen her arabaya 250.000 fiyat koymuş yurdum insanı bu sıfır aracı 750.000 ₺ ye bedava almış olur
Bu yerli otomobil zırvalığı hala devam ediyormu😄
Reis der şimdi her aile alabilir diye Allah bunlari. Bildiği gibi yapsın
300k, 750K yerli otomobili ne yapayim? Yerliliğe bak, kızıldereli yerliliği (!)
Araç kıyaslamadım. Alım gücüne kinaye yaptım.
Kinaye üstü kapalı yapılır. Kızıldereli benzetmesi yapmadım olamadıklarına yine kinaye yaptım
Avrupa’da 0 araç en kralı 100 bin Euro Biz yerli yapıyoruz 750 bin TL nasıl yerli bu
Telefon da aynı 1 maaşla 14 pro max al.
500 bin bile olsa o paraya o arabayı alan olur mu volswagen toyota falan varken
Aynen togg otomobilimiz yerli ve milli direksiyonda dünya lideri
300.000 olsa yeter kim alacak o kadar fiyata mis gibi arabalar varken
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?