- Son günlerde sıkça gündeme gelen hemen hemen her gün kaza haberlerini duyuyoruz. Can kaybı sakatlanmalar ya da çok büyük maddi hasarlara yol açabiliyor.
Sizce trafikte nerde hata yapıyoruz ki bu kadar can ve mal kaybı oluyor?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Sizce trafikte nerde hata yapıyoruz ki bu kadar can ve mal kaybı oluyor?
sürekli yolda olan biri olarak bayramlarda uzun yola alışkın olmayan şoförlerin mola bile vermeden onlarca saat yok gitmesi. Ama ana sebepler 1 ) önünü net görmeden hatalı sollama yapmaları.
2 ) yoldan gözlerini ayırıp dikkatsiz olmaları.
3 ) altındaki şeyin mekanik bir cihaz olduğunu arıza yapabileceğini düşünmeden viraja hızlı girmesi ya da fren mesafesinin yetersiz olup duramaması
4 ) sollama yaparken karşıdan gelen durur çarpmaz demeleri yolda hızlı giderken önüne bir çukur bir hayran bir araç veya baskabirseyin cikabilecegini düşünmeden gaza basmak
Araç gereçlerin yani otomobillerin amaç uğruna değil de eğlence amaçlı story atma amaçlı kullanılması. Hız yaptım işte bana şu kadar ceza geldi biliyor musun? diyerek havalı olmaya çalışmaları. Çok cahil bir ülkeyiz gerçekten eğlendiğini sanıp milletin hayatını bitiren o kadar canım var ki şu ülkede anlatsan sayfalar almaz hafıza iflas eder.
Eve bir an önce varayım diye aceleyle gitmekten. 7 saatlik yolu 4,5-5 saatte kat etmektense, normal seyir süresinden yarım veya 1 saat geç eve gir. Biz Eskişehir'den Erdek'e 5,5 saatte gideriz. (Normal seyir süresi 4 saat) Hatta Tavşanlı'dan Eskişehir'e tam 2 saatte gittim (Normal seyir süresi 1 saat 20 dakika).
#selamgençlik 🍀🍀
Yorgun yola çıkmak ve emniyet kemeri takmamak diyebilirim. Fiziksel tedbirler mutlaka en başta alınmış olmalı.. 🍀🍀🧚🧚
#tubasueda 🍀🍀
Cevap
52Cevap
Bence aşırı hız ve dikkatsizlik
Bilmediğimiz çok şey var. Bu yüzden adam akıllı kimse araba , motor taşıt kullanmayı bilmiyor. Ordan burdan gördüğü kadar kullanıp kendini geliştirmeye çalışıyor. Kimsenin ileri şürüş eğitimi alıp sokağa çıktığı yok. Bu eğitimleri alıp çıkan kişi sayısı da aşırı azınlıkta bu yüzden kazalar oluyor. Ayrıca trafik kurallarından da bir haberiz 30 yıldır 15 yıldır direksiyon başında olan insanlara iki tane trafik işareti gösterin 3. sünü bilmez. Artık araçlar eskisi gibi değil. 200 km/h süratlere çok kolay ulaşabiliyor araçlar bu da bilinçsiz insanları bir nevi intihara sürüklüyor bence
Dikkatsizlik ve insanların yaptıkları çok fazla etken var 1. Hız daha geç git gideceğin yere şehir icinde 100 le gidilmez
2. En sol şerit en sol şerit tabi ki araç sollama şerididir ancak geliyo mercedes li pcn biri yakiyo sellktor sürekli onde araba olmasa gidicez böylelerinin yuzunden
3. Otobanda trafik lambasi var
Otoban da trafik lambasi ne alaka
Bunun gibi sayilamicak bisuru sey var
Sol şerit sevdası arabanın bakimsizligi yolların durumu ve şoför den kaynaklı daha çok
Kendine güven, dikakkatsizlik, hırs, hız gibi şeyler
Eveet
28 yıllık tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki kazaların en büyük nedeni sürat çünkü belli bir süratten sonra Allah'a emanet gidiyorsun senin kontrolün dışında oluyor her şey
Dikkatsizlik ve direksiyon basinda baska seylerle ugrasmak
Hız yapmak aşırı yorgunluk anlayışsızlık trafiğe çıkan kendisini kral benim diye addediyor
Ehliyeti bakkaldan alanlar IQ testi lazım ehliyet için
Dikkatsizlik ve araç kullanırken cep telefonu kullanmak en önemli neden bu sonrası hız gelir
Araba kullanmayı bilmem ama hız ve kurallara uymamak diye düşünüyorum.
Yolda gördüğüm Seksi kızların popona bakıp onları hadi ordan hayal etmem oh yeah
En temel nedeni hız ve araç sürerken sigara içmek radyo ile uğraşmak konsantrasyonunu başka yere vermek. Ben de hız yaparım lakin araç kullanırken öyle şeylerle uğraşmam
Ehliyet sınavlarında park etmeye önem verildiği kadar sürüşe önem verilmemesi nedenlerden biri. Gereksiz hız, kurallara uymama da işin içine girince kaçınılmaz oluyor neredeyse
Arabanin bakimini yaptirma yerine bir nazar boncugu takmamiz, yolda kendimizi yarsi arabasi pilotu sanmamiz, trafikte magnadalik yapmamiz.
Dikkatsizlik
Aşırı hız
Uykusuzluk
Araç bakımlarının zamanında yapılmaması… liste uzar gider
Aşırı hız, uykulu araç kullanma, dikkatsizlik en büyük etken de yol verme olayı
Dikkatsizlik ve kendine emin olma.
Alkolden kaynaklaniyor dünyadaki kazaların %80 i alkolden kaynaklanıyor
aşırı güven ya da acemilik , en büyük kazaları usta sürücülerde gördüm
Kadınlardır dikkatli bile kullansalar dikkatsizler ve panikler
Eğitimsizlik , bazı insanlara cidden IQ testiyle ehliyet şart
Acelecilik, kural tanımazlık, kararsızlık , ego , madde bağımlılığı
kesinlikle takip mesafesi ve dalginlik/dikkatsizlik
Geneli bundan olur zaten..
Bir yere hemen Yetişme düşüncesi, dalgın bir şekilde araç kullanmak ve story çekmek kazaya sebebiyet veren etkenler
Dikkatsizlik uykusuzluk aşırı hız kontrolsüz araç kullanımı
Bence 3 ana dalda anlaşılabilir
1. Kişinin Paniği
2. Toprilli Verilen Ehliyet
3. Dikkatsiz sürücüler
Kurallara uymamak en büyük sebebi bu
Uykusuzluk hiz ve simarma
Alkol, cep telefonu ve karşı tarafın hataları
Kazara olması en temel nedendir.
Çok nedenleri var acemilik sürat dıyom
Dikkatsizlik ve aşırı hız
Dikkatsizlik ve hız..
Dikkatsizlik Ve Maalesef Yüksek Sürat Hız
Sorumsuzluk, alkol, uykusuzluk, dikkatsizlik, öfke vb.
Cahillikten hava atmak falan
Emniyet kemeri takmamak
Hız dikkat dağınıklığı
Gurusun sorumu sen mi kaldırdın?
Aşırı özgüven ve kurallara uymamak.
Araç kullanmak
Qadın şöförler tabisi
Dikkatsizlik
Kesinlikle
Trafik
Trafik
Aşırı hız dikkatsizlik uykusuzluk kurallara uymama