Tek elle araba sürmek marifet midir?

Marifet denilenilir, çok kullandım. Resimdeki gibi olmaz ama, virajlarda dönüşlerde dönemez yoldan çıkarsın. Avuç içi kullanman gerek, dönüşler bilhassa sert dönüşler oldukça zevklidir, hem dönmesi hem toplaması, park da aynı şekile. Son olarak eklemek isterim ki doğrusu ve en güvenlisi iki el kullanmaktır. Yeni tek el kullanmaya başladığında zorlama sıkıştığında hemen iki ele geç, zamanla oturur.
Yüksek hızda tek el olmuyor bence. düşük hızda da acemi bile tek elle kullanır marifet değil yani. ama iki elle en güvenli zımba gibi yapışmadıktan sonra 👍🏻
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!O resim de ki gibi elini direksiyona o şekilde koyarsan sen amatörün kralısın demektir.
Tek elle süreceksen. Avuç içi açık korna ve sola yatkın durmalıdır ki en ufak bir tehlike anında bile saniye de tek elle manevra yapasın.
Profesyonel sürücü lisansım var. Tek elle manevra yapan araçlarla milimetrik mesafelerden yüzlerce kilometre hızla dönüş yapıyorum. Tek elle sürülecek bir çok aracı motoruyla piste kaldırdım. :)
Ama pistte iki el mecburi tabi. <3
Marifet değil.
Lisans kaç yaşında alınıyor?
18 yaş altı veya üstü fark etmez.
Marifet değildir fakat çok virajlı yollarda devir kaybetmemek ve daha iyi ivmelenmek için bir elin sürekli viteste olmak zorunda olduğu için mecburidir. Direksiyonu sol tarafta simidin içinde kalacak şekilde tutarsanız, daha iyi kontrol sağlarsınız.
Ancak ralli sporlarında bile iki el tuttuklarını görüyoruz. O kadar profesyonel bir seviyede araç kullanıyorsanız zaten bunun marifet olmadığını bilirsiniz. Genelde bunu havalı olduğunu düşünen insanlar yapıyor ama iyi bir şoför direksiyonu tutuşundan ve manevralarından kendini belli eder. Tek elle kullanmalık tek araç sporu drifttir, onda da eldiven öneririm. Driftte direksiyon hakimiyeti için avuç içi simit üzerinde kullanılır.
İki kere omzumu sakatladım. Sayısını bilmediğim kadar avuç içimi az yaktım bu yüzden... 😅
Ben motosikletide tek elle kullanıyorum bazen kolumu dinlendirmek için. Mesela bisikletle spor yapiyordum, uzun inisler ya da düz yolda iki elimi bırakıp çok gittim, üstüne ayağa kalkıp öyle gidiyordum. 😅 Bence pek marifet sayılmaz, direksiyon hakimiyetini kaybettiğimiz an toparlayamazsak piyuvvv 😅
İleri sürüş tekniği sertifikam var 9-15 tutarım genelde.
Ben o biraz aşağılık paikolojisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Arabam var bak,
Usta söförüm bak,
Saatimi kes.
Ne diyim kim nasıl isterse öyle yaşasın 🤷🏻♂️
Tek elle sürüyorum ama marifet değil bence alışkanlık. Özellikle vites değiştirirken daha rahat oluyor. Ama gerekli yerlerde tabi ki çift el kullanıyorum. Özellikle arabada bebek, çocuk varsa çok dikkat ederim 🧿
Hayır marifet değil. Asıl marifet hiç elini kullanmadan araba kullanmak. Bunu yapabilen kimse yok. Çünkü Yapabilenler ortadan kayboluyor.
Marifet arabayı adam gibi kullanmak, hanzoluk yapmak değil
Direksiyon deseydin ya bende düşünüyorum tek elle nasi kullancak diye💨
Ben hep tek el sürüyorum ancak 130 falan olucak ki çift ele geçeyim
Hiz yapmadiğin zaman özellikle şehir için tek el olmali zaten
Bencede diyebiliriz.
Çünkü ben tek elle kullanamıyorum
Tek elle toros sürmek marifet bence 😃 araba hidrolik olunca rahat kullanılır 😃
vites attıktan sonra diğer el niye viteste reis onu da at direksiyona
Ne marifeti bildiğin ahmaklık bu😅özellikle detaydaki foto gibi😆
Marifet sayılmaz bence bu. Tek elle kullanıyorum bende diğer elimde viteste duruyor
Kaza yapınca da marifet mi olacak yoksa budalalık mı xD
Normal bence ya marifetten ziyade biraz da daha rahat oluyor ben iki elle kullanamıyorum mesela yapamıyorum yani :)
Istersen arka ayaklarinlada sürebilirsin, eger marifet olsa sürücü kursunda tek elle sürmesini ögretirlerdi.
Magandalik marifet degil
Yeri geldiğinde olması gereken bir durumdur bilmem nasıl değerlendirilir, öyle marifet mıdır değilmidir bilmem ama benn tek elle kullanmaya oldukça alisigim
Genellikle ben de öyleyim ama sürüş güvenliğine tersmiş diye yoldayken onu hatırlayınca geri iki elle sürüyorum.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş