Ben tamamen sırf hava için böyle kullandıklarını düşünüyorum ve saçma buluyorum. Direksiyon hakimiyeti 2 el ile sağlanır, tek el ile değil. Ani bir durumda hakimiyet sağlanmaz.
Bazıları sırf hava için bir eli direksiyonda, bir eli camda..
Tek elle araba sürmek havalı mı, böylelerine ne demek lazım?
İki el direksiyon hakimiyetini sağlamaz. Sürücü kurslarında acemiler için veya böyle denilmiş ama söyleyeninde iki elle kullandığını görmedim duymadım ben ağır vasıta sürücüsüydüm iki el sadece manevra yaparken U dönüşü yaparken kullanılır tek elle direksiyonu tutarken diğer elle vites değişimi sigara içimi alkol şişesi tutulur. Şaka bir tarafa tâbi bazen ani durumlarda el freni çekmek gerekiyor üstün araç sürme kabiliyeti olan kişiler vites düşürerek aracın hızını düşürmek için kullanıyor ben dahil. Hava için kullanan kişi beni ilgilendirmez. 😀
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ağabeyim, direksiyon tek elle tutulur, tek elle tutamayan acemiliğini atamamıştır. İyi sürücü değildir. İyi sürücü olabilmek için tek elle direksiyon tutmak şart diyor. Tek elle direksiyon tutamayanlar diğer eliyle vites değiştirirken veya başka bir iş yaparken yol hakimiyetlerini kaybediyorlarmış. Gerçekten de ağabeyim güzel araba kullanır. Sağdan soldan arabanın çıktığı, karşıda yayanın olduğu pozisyonda kaza yapmaktan kurtulmuş da yanında oturup önceleri her şeyine karışan babam, sen artık usta olmuşsun demiş.
3 günde 2500 km yol yaptığım oluyor. Kime neyin havasını atacağım. Zaten arabada da yalnızım. Hem alışkanlık hem rahatlık icin tek elle kullanırım. Gerçek şoför tek elle değil tek parmağı bile ile hakim olur direksiyona. Neticede artık kazık direksiyonlu Tofaş kullanmıyoruz değil mi?
Tek elle araba sürenlerin çoğu genelde rahatlığa alıştığı için ve kolay olduğu için sürüyorlar. Bazıları ise sırf hava atmak için gösteriş olsun diye tek elle sürüyor. Direksiyon hakimiyeti kaybettiğinde kaza olması kaçınılmazdır.
Hava ile alakası yok bence ya.. Ben de hep tek elle kullanırım çünkü alışkanlık haline gelmiş.. Sadece çok hız yaparsam direksiyona iki elle sarılırım o kadar.
Bunu cogunlukla erkekler yapiyor. Kadin suruculer genelde iki elle tutuyor girdugum kadariyla. Yine tek el kullanan kadinlar var ama iki el görüyorum cogunlukla. En azindan benim burda. Erkekler biraz tek elle cevirmenin avuc içiyle cevirme olaylarini yapiyorlar havali geliyor sanirim, marifetmis gibi. Ha gerektiginde bende yapiyorum. Elin ayasinin devreye girmesi gereken yerlerde evet. Ama surekli elin ayasiyla sürmek, tek elle surmek hakimiyeti azaltir. ya da bazi erkek suruculer goruyorum direksiyonu bile tutmuyor. Parmaginin ucuyla yon veriyor. Tamam arabalar artik cok gelişti bir suru ozellik var direksiyonda falan ama o ozellikleri sen parmaginin ucuyla sür diye yapılmadı.
araba otomatik değilse viteste olması gerekiyor hava ne alaka dostum adam 2 el mi tutacak direksiyonu?
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Vites değişimlerinden bahsetmiyorum hocam ben. Sürekli tek elle araba sürerek story atanlar falan var ya, o tiplerden.. Ya da bir elini camdan dışarı sarkıtmış, diğer tek eli direksiyonda araba süren artistlerden :D
Ne alakası var kardeşim ağır vasıta degilki iki elle kullanasin illa... ki ağır vasitayida tek el kullanan insanlar var uzun yolda... benim bı elim hep viteste el freninin orda olur.. tam hakimiyet budur.. arabanın yururu sadece direksiyon değildir.. ben yıllardır bu şekilde kullanıyorum. herkes rahat ettiği şekilde kullanır...
Sol elim direksiyonda sağ elim viteste duruyor genellikle. İki elle araba sürerken ani bir fren durumunda sanki ellerim direksiyona dolanacakmış gibi hissediyorum. Tabi virajlarda iki elle kullanıyorum.
Tek elle kullanmanın ötesinde bence fotoğraf veya video çekmek için böyle yapıyorlar. Tabi tek elle boş düz yolda kullanırsın ama ani manevra yapman gerektiğinde bittin.
Havalıdır. Çok nadiren ben de yaparım; ama görseldekileri genellikle ışıklarda belerken yaparım. Seyir halinde vites değiştirme haricinde uzun mesafe yapamıyorum. Seyir halinde sık olmasa da, sol elim saat 9 pozisyonunda kalır, sağ elim viteste olur. Uzun yolda her iki elim direksiyonda olur.
Şehir içinde bir eli camda diğeri direksiyonda etrafı süze süze giden boş beleşler havalı olduğunu sanıpta aslında çok ukalâca ve bi o kadar çirkin ve itici davrandıklarının farkında değiller. Kendilerince çok büyük bişey yapıyorlar en çok da buna gülüyorum ya. Zavallılar , sefiller 😅😅
Havalı değil de daha kolay. Bende tek elle kullanıyorum. Hatta sol elle hem vites hem direksiyonu idare ediyorum. Eğer tecrübeliysen iki elle kullanmayı zamanla bırakıyorsun 10 senedir falan araç kullanıyorum ara vermeden.
Araç kullanmaya alıştıkça, direksiyonu avuç içiylede döndürüyorsun, direksyon başında yemekte yiyorsun (zamanın kısıtlıysa özellikle) sıcakta kolunuda çıkartıyorsun. Neşeliysen müzik açıp dansta ediyorsun. Ya bunlar aşırıya kaçılmadıkça tatlı şeyler. Hanzolar var bide gerçekten gösteriş için yapanlar onlar belli ediyor zaten. Ben tofaşta kullanıyorum, dobloda kullanıyorum, spor arabada. Bu tamamen kişilik ile alakalı nasıl baktığınla alakalı bence. İstersen yanla çok eğlenceli bence, gülmeyi unutmamalı insan 🥰☺️
Yoluna göre değişir. Uzun yolda ya da şehir içi otoyolda genelde tek el kullanırım, diğer el de cam düğmesinde falan durur arada camı açar dışarıyı seyredirim. Ama yolda dönemeç ya da keskin viraj falan varsa o zaman 2 el kullanırım.
Genel bilinenin aksine tek elle kullanılması daha sağlıklı. Şöyle ki beynin tek eli koordine etmesi ile iki eli koordine etmesi arasında performans farkı vardır. Özetle arabayı tek elle kullanmak, büyük manevralar haricinde doğru olanıdır.
tek elle sürmek havalı mı bilmem ama tek elle kullanması daha kolay. özellikle vitesi ben çok fazla unutuyorum ve tek elle kullanıp, elimi vitesin üstüne koyduğumda daha rahat ediyorum
Alışkanlık diyelim buna yanlarken ya da elfrenine aşıldığında iki elle tutamazsın direksiyonu iki el tutup araba kullanamam bir el ya el freni de ya viteste olacak
Ben öyle alıştığım için genelde tek elle sürerim.. ama asla diğer elimi camdan sarkıtmadım 😂 Sol elle direksiyonu tutunca sağ tarafa elini uzatıp camdan sarkıtamıyorsun 😇😇
Gordugum butun taksi soforlerinin minubus soforlerinin tek kolu camda hava mi atiyo lar yani aksama kdr. Ama eger oleyse var ya aksama kadar havanin dibine iniyolardir:)
Bu arada rahat diyenler tutmayı ve kullanmayı bilmiyenler koltuğu tam. kendine göre ayarlayacaksın gör o zaman rahatlığı, tek elle sürenlerin çoğu kafaları "T" sütün orada ya da gerisinde.
Havası tek elle araba kullanmakta değil o biyandan arabasinin markasini ya da ergense araba kullanabildiğini göstermeye calisirken bi ellede bunu cekmeye calistigindan öyle helal be iyi b. k yiyolar👍👏
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende tek elle sürmeyi sewerim saat 8 yönünde bi oyuk war oraya elimi sokup öyle sürerim 😎ama dogrusu iki elle sürmektir
Şimdiki kızlarda şu var acaba arabam olduğunu nasıl belli etmeliyim ya da araba sürdüğünü nasıl belli ederim. A dur storye havalı bir snap atayım. Artık her şey gösteriş olmuş.