TOGG şu an Twitter'da gündem olmuş durumda. İnsanlar resmen 2'ye ayrılmış.
- Bazıları TOGG için aşırı şekilde övünüp gururlanıyor, yerli araba olacağı için.
- Bazıları da asla insanların alım gücü olmayacağına, çok pahalı satılacağına falan inanıyor.

TOGG şu an Twitter'da gündem olmuş durumda. İnsanlar resmen 2'ye ayrılmış.

Yerli arabamız olmasını sonuna kadar destekliyorum ama 20 asgari ücretle alınacak bir araba da yapmaları lazım Avrupa dan 40 bin euro ya gelen arabayı burada vergilerle 120 bin euroya satacaklarına halkın rahatlıkla alacağı bir araba yapsınlar. Şimdi yapılan arabayı asgari ücretli hatta çoğu memur bile alamaz
Bence yerli araba birazcık daha ucuz olmalı ki cazibe oluştursun markan bir değer kazansın sonra fiyatları yükselt. Bizimkinlerin fiyatı diğer markalarla yarışıyor. Sahsen yerki arabaya o kadar psra vermektense diğerini alırım en azından marka değeri var kendini ispatlamış markalar. Aracın tipi güzel ama siradan vatandaşa fiyatı hitap etmiyor
Bu kaçıncı termin uzatma? 2018'de de 2021'de satışta deniyordu.
bu gidişle togg piyasaya çıkana kadar ışınlanma yaygınlaşıp otomobiller tarih olacak.
artık 3 milyona mı 4 milyona mı fiyat koyarlar bilemem. sonra da kimse alamayınca da bir süre devlet desteğiyle ayakta durur devamında da kapatırlar...
Kardeşim evet fiyat konusunda bir çok söylenti var ama özellikle de bende bir husus var herkeste olması gereken husus da bu Muasır medeniyetler seviyesine çıkmamız ve hatta onların tepesinde de olabilmemiz için İsterse çamurdan olsun Türk malı olsun
Cevap
33Cevap
Olumlu yönde
Millet bu pahalilikta bile sifir araba aliyor. 600 bin liralik araba alan gördüm. Turk milleti rahatina ve lüksüne düşkündür. Almanlar hollandalilar hemen sokaga cikip eylem yaparken bizim insanımız buna gerek bile duymaz. Hala cok araba satılıyor. Bu mu satilmayacak?
Hatta ben olsam param olsa gider bunu alırım. Benim normalde de arabam yok. Audi, mercedes, vw, toyota falan alinca başımız göğe mi eriyor? Parcalari disardan gelmiş diye elestiriliyor ama disardan gelmişte olsa milli arabamiz. Destek olmak gerek. Guvenmek gerek. Eksikleri elbette olabilir, sorunlar cikabilir. Diger buyuk markalarin arabalari ilk ciktiklarinda cok mu kusursuzdu?
Fiyati ne olur bilmem ama param olsa alirdim. Hyundai, renault gibi markalara para bayılıyor insanlar paramiz yok deselerde. Sifir aliyorlar. 2. El arabaya 300 bin veriyorlar. O arabalara bu paralari veripte kendi arabamiza vermemek olmaz bence. Insallah satar, alan olur da trafikte görürüm. Cok merak ediyorum canli canlı. Fotolarda guzel, estetik duruyor. Yurtdisinda da satışı olursa cok iyi olur. Insanlarimiz sahip cikar insallah.
Yalniz marka ismini begenmiyorum ben. Daha guzel havalı bir marka ismi belirlenebilirdi. Togg ismi havada kalıyor sanki. Şöyle diger markalar gibi guzel, kulaga hoş gelen bir marka ismi olabilirdi
Herkesin alabileceğini mi zannediyorsunuz :) Taban fiyatı hiç yoksa 1.5-2 M civarı olur. Neyine güveneceksin birde? Parca arıza olsa nasıl değişeceksin? Güvenip para verilecek araba değil. O paraya Aslan gibi Alman arabaları alırım konforuma bakarım.. Herseyde milliyetçilik duygusu kasmayın. Milletin aklıyla da dalga geçmeyin. Şu arabayı orta ve düşük bütçeli sınıfın alması imkansız benim diyen adam alamaz.
@martinez10 haklı yönleriniz var ama bu biraz tecrubeli eleman arayan duruma benziyor. Nasil ki yeni mezun öğrenciler iş bulamiyor iş verenler tecrübe dedikleri icin. Ama bu öğrenciler ise baslamadan nasil tecrube kazanacaklar? Şans vermezlerse o ogrenciler tecrube kazanamazlar. Bu araba da öyle.
Evet ilk başta belki sıkıntıları olur ama sans vermek gerek. Arabanin ve ureticilerin tecrube kazanmasini saglamamiz gerek ki eksikler giderilsin, ulkemizde bir dahaki sefere daha iyisi yapılsın. Diger ulkelerde boyle baslamadi mi? Almanlar zırt diye araba mı ürettiler sanki? Evet almanlar bu konuda iyiler ama iyi olmak icinde cabaladilar, şans verildi, tecrube edindiler, denediler o yuzden bugun araba sektorunun en iyilerinden biri. Bunlar denemeden, tecrube edinmeden olmaz ki.
Ve boyle işlerde de insana ihtiyac var, kullanıcıya ihtiyaç var ki gelistirilebilsin, destek görsün. Yoksa bu defter kapanır gider. Neden bizde ilerde dunyaya araba satan ülkelerden olmayalim? Bu gelismeleri desteklemek gerek. Evet belki pahali olur muhtemelen, dediginiz endiselerde de haklısınız bir sey demiyorum bunlara. Ama dedigim gibi almanlarda annelerinin karnında öğrenmediler bu işi. Denediler, gorduler, destek gorduler, geliştirdiler. Bizimde buna ihtiyacımız var.
Insanlarimiz bizim hicbir noktada kendi urettigimiz bir sey yok diye hayiflanip duruyorlar, uretildigi zamanda sırtlarını ceviriyorlar. Ben bunu kullanmam, almam, binmem deyip duruyorlar. Halk boyle derse, firsat vermezse, destek olmazsa, yabanci mallara ragbet göstermeye devam ederse elbette üreten degil tüketen olmaya devam ederiz. Bu açıdan da bakmak lazım.
Almanlar araba urettiginde ben buna binmem, almam gider baska ulkenin malını kullanırım mı dediler? Destek oldular, sahip ciktilar o yuzden bugun bu noktadalar. Biz sırtımızı donersek boyle islerin arkası kesilir, devami gelmez. Boyle yaparsak ne kendi arabamiz olur, ne kendi teknoloji sirketimiz olur. Hicbir seyimiz olmaz. Elin gavuru yapar bizde onlar yapmış işte abi, al kullan gitsin dersek olmaz ki. En azindan alabilenler, parasi olanlar alsin, ünlüler falan alip kullansa reklamini yapsa cokta guzel olur, dizilerde kullanılsa guzel olur. Dizilerimiz yabancilara cok satiliyor. Unlulerimizin yabanci hayranlari var. Bu isler boyle yürüyor yani. Destek olmak gerektigini dusunuyorum. Ama sizinde yorumunuza saygım var. Belirttiginiz bazi noktalarda haklısınız. Ama her sey hemen en mukemmel sekilde, dort dortluk olmuyor. Süreç lazim, gelismek lazim.
Öyle ama devlet bir arabadan %60 a yakın vergi aliyor. Nerdeyse yarim araba fiyatı kadar da vergi ödüyorsun nasıl devlete güvenip araç alacaksın? Devlet üzerine düşeni yapacak ki önce arkadaşından halk gelsin. O fiyata araba almak hayal ötesi olur sadece. Sanıyor musun ki 500 bine felan o arabayi alayım. En boş paketi bile 1.5 M civarı olur. Ki daha henüz şarj istasyonları bile kurulmadı bunun sıkıntısı da var. Yani alınacak en son araba Togg denen saçma araba
Adamların ekonomisi ilk 5 te yer alıyordur. Halkının sahip çıkmasına gerek yok ki. Bize bak bide halk enflasyon altında eziliyor. Dua gücüyle mi destek cikicaz devlete 😅😂🤦♂️
Uzun lafın kısası ben Devleti kötü görmek istemiyorum ama devletin de halkı ezmeyi bırakması lazım ondan sonra anca düzeliriz. Günümüzde o arabayı almak hayal. Kredi borcuna girip alınacak araba değil işin özü.
@martinez10 ben ekonomik boyutunu söylemedim. Yoksa bende yillardir para biriktiriyorum araba icin. Habire yukseldigi icin hep benim butcemin ustunde oluyordu bir 30 bin lira kadar. Sonra zaten uctu gitti. Hic alamadım. Ben sadece destek olmak ve firsat verme kismindan bahsettim. Bu araba elbette ucuz olmaz. Parçaları sanirim bizden üretilmiyor. Disardan getirilme durumu varsa yine dovizden dolayi yapilan masrafin çıkarılması gerek. Almanya dunya savasindan sonra iyi durumda degildi. Ama ne yaptı etti toparladi kendini. Guclu ekonomilerden ve üreten devletlerden oldu. Ben sadece boyle gelismelere olabildiginde gucumuz oldugunca destek olmamiz gerektigini belirttim. Almanlar bu konuda hangi noktadalar bir de bize bak. Daha 2022 de araba cikarmaya ugrasiyoruz yeni yeni. Boyle adımlar atmaya gec bile kaldik. Hayırlısı olsun. Belli olmaz bizim insanimizin işi. Almayacagim der gider alır. Bana da cevremdeki akrabalar param yok deyip deyip yazlık, son model araba, kizina daire falan aliyorlar. Bunlar memur, ogretmen aileler. Simdi elestirirler ama bir bakmisiz trafikte görmeye başlamışız. Ben bizim insanimizin sagini solunu cok tahmin edemiyorum. Zor bir milletiz, ne yapacagi belli olmayan bir milletiz. Belki de sizin dediginiz sebeplerden dolayi hic destekte gormeyebilir, hic satilmayabilir. Ama belki yabancilar alir cok daha ucuza. Biz 1 milyona ya da 800 bin tl ye alamayiz ama yabancilar icin cok ucuz oluyor.
Öyle zaten. Soruyu cevaplamışsın zaten kendin. Parçalar bile dışarda uretilitorken nasıl yerli araba oluyor anlamadim ona bakılırsa yıllardır fiat grubu da türkiye de üretiliyor ama italyan arabası. O yüzden kendi acımdan dicek olursam ben togg mogg almam bunlar bi ara yerli traktör de çıkarıyorlar di noldu eseri yok 😅😂🤦♂️ O yüzden yaş yani
Benim de sinir olduğum tofas arabalara yerli değil diyenler togg için yüzde yüz yerli ve milli diyor sanki ilk yerli arabamizmis gibi
Bu arada kimse endiselenmesin fiyat hakkında reyiz son noktayı koymuş zamanında kim onun lafı üstüne laf söyleyebilir ki 😉😉
Zaten Türkiye dünyada tek ülke laaaa birsey de biz üretelim dışarı satalım bu bayraktar olayı gibi bu arabayı istemeyenlerin gerçekten zihniyetleri belli sanki sıfır Audi ya da BMW ya da başka bir araba alabiliyorlar da bur arabayı alamayız diye dusunuyorlar hayatımda hic sıfır araba almadım alacağımıza düşünmüyorum ne yani öyle die bmw Mercdes araba üretmesinmi nekadar cahil bir kafa yapisi
Genel olarak olumlu ama tasarımını da biz yapabilirdik. Gittiler pininfarinaya yaptırdılar. Tama dünyanın en iyi otomobil tasarımcılarından olabilirler ama hazır tasarıma ufak rötuşlar atıp yaslamışlar bize. Şahsen ben solidworks de mayada daha iyisini tasarlardım.
Benim bildiğim her marka öyle yapıyor 😄
@Kirmizizevk senin bildiğin her marka yedek parçalarını kendisi üretiyor 😉 farklı ülkelerde birleştiriyor 😉
Ben şöyle biliyordum A markası parçalarını farklı ülkelerde ürettiriyor ve alıp birleştiriyor tabi kendiside üretiyordur diğer parçalarını yani hiç bir marka aslında kendi ülkesinin tamamen yerli aracı değil yanlışmıyım
@Kirmizizevk ürettiriyor diyorsun ! Üretmek ayrı satın almak ayrı , ilk tanıtımda ortada fabrika olmadan bi tane araba çıkardılar Türk malı diye iyide o arabayı nerede yaptınız 😂 TOGG yanlış hatırlamıyorsam Kore marka bi arabanın güncellenmiş hali tam emşn değilim hangi ülke olduğuna ama araba tıpkısının aynısı 😂 sadece amblem değişiyor 😉
Evet ürettirmekle halihazırda üretileni alıp birleştirmek farklı tabi :D O dediğini bende gördüm %95 oranında nerdeyse aynı, sadece bir kaç parça dediğin gibi güncellenmiş ve yapay zekası herhalde türk yazılımcılar tarafından geliştirilmiş, aslında onu geçtim herşeyi geçtim yerli veya değil herkes bunu kaç para olacağını merak ediyor vergisini merak ediyor bakalım nasıl olacak
@Kirmizizevk 700.000 alt limit diye düşünüyorum belki de daha fazla 😂
700 binden çıksa bile seneye 900 bin diğer sene 1m diye gider zaten
Parçaları farklı ülkeden olunca yerli olmuyor ismi bile Türkçe değil. Fiyatı da pahalı olacaktır yani bir anlamı yok.
Yerli olması avantajlı; ama çok pahalı olması dezavantaj. Sahip olacaksam, üretildikten en az 10 yıl sonra sahip olurum.
Togg ülkemin aracıdır
Ezik ruhlu mankurtlarin işidir...
Bu arabayı eleştirip hakir görmek...
Tofaş da yerliydi. Bir şey değişmedi. Değişmeyecek. Yönetim ve ideoloji değişmedikçe bir şey değişmez. Boş gerisi.
evet millet ittifak geldiği zaman her şey güllük gülistanlık olacak 😂😂
ya öküzü ben birini savundum mu? Ya.. ak kafalı o.. spu çocuğu. Bu ülkede senin gibi * . ıklar olduğu sürece bir sik olmaz.
Gelin, yemediği sîkin hesabını yapmaz demişler.
Bir piyasaya çıksın bakalım, ondan sonra yorumlarız, henüz erken.
Türkiye tarihinin en gereksiz adımlarından bir tanesi.
Pahalıya satılır ve yeni çıkan yerli araba almaktansa başka model satın alır insanlar
Her dedikleri gibi buda milli falan değil herşeyi italyan
Hele lastikleri asfalta insin bakalım. Hee alır mıyım tabi ki hayır
Ne yerlisi ya çakma yerli buna kim inanır ve param da olsa kesinlikle almam
Güzel görünüyor. Almak isterim öyle bir arabam olsun isterim. Keşke benim olsa😬
tabi ki olumlu memleket hayrına olan bir şey hakkında olumsuz düşünmek de nebileyim
Gayet güzel ve donanımlı bir araç olacak Türkiye kazanacak
Yani full elektrikli olduğu için çok güzel ama muhtemelen alamayız çok pahalı olacak gibi duruyor.
Çok başarılı görünüyor Almanya’da yaşıyorum kaliteli olursa dünyaya açılabilir
Güzel araba
Adım atılması iyi. İhraç edilirse oda iyi ama kendi insanımız düşüncelerim olumsuz. Çünkü yetkiye teşvik olmalı ama BMW alsak daha ucuz
Çok pahalı ya bu ne böyle amaann
Bütün parçalar yabancı ama yerli olacak ne gülünç durum 😂
Arabayı alıcak katarlılar için hayırlı olsun. Sadece bataryası bile 100.000 tlden fazla.
Bütün parçalarını yurtdışından temin ettik, eminim güzel olmuştur
Diğer markalar da öyle hangi marka parçasını kendi üretiyor
Bence ilk kullanıcılar kobay olucak.
piyasaya çıksaydı düşünecektik
Passat in elektrikli versiyonu da çıkmak üzere
Yabanci araclardan pahali olursa şasırmam
Casper gibi olacak a.. q o yüzden alınmaz.
Olumlu , Allah Tayyiptan razı olsun
@lucky-luke ananı sikt*m diye mi bu kadar kızdın 😂😂
ben hala beklemedeyim..
konuşmak için erken..
Fabrikasında çalışan işçi alabilecek mi?
Neresi yerli bunun
Devrim içinde böyle dediler yok yapamayız yok beceremeyiz diye diye projeyi iptal ettirdiler o zmn devam edebilseydi otomobilin kralı bizde olurdu şimdide engel olmaya çalışılıyor şu an %51 yerlilik oranı ilerleyen yıllarda %100 olur bu Amerika'yı bu kadar övmeyin kendisi yapamadı işte büyük sorunları var istedikleri gibi olmadı beceremediler pandemide gördük hallerini hastane yetersizliğinden vatandaşına bakamadi hastane koridorunda hastaları naylon üstünde öldü bu kadar büyütmeyin Amerika'yı
Bi çıksında
Çok pahalı.
cikmayacak bu araba
Güzel araba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?