Selam benim kız kardeşim almanya düsseldorfta erasmus yapıyor. Bu bahaneyle Almanyaya yanına gittim. Aynı evde kalıyoruz.
Aynı sokakta polonyalı bir komşusu var sınavları haftaya cuma günü bitiyor ve arabasi 2008 model passat onu satmak istiyor. Sordurdum 4000€ para istiyormuş. Pazarlık yaptık 3800€ya indi.
(1 ay önce ise 70000tlye çeyrek asırlık çürümeye yüz tutmuş tipo almistim 😟 Neyse daha fazla icerlenmek istemiyorum...)
Ben bu arabayı alsam Türkiye'ye getirebilir miyim? Amacım turkiyeye getirip arabayı parca parca satmak. Böyle bisey yaparsam en az 150.000tl kâr ederim ve bu mümkün mü?
Almanya'dan araba alsam Türkiye'ye getirebilir miyim?
Yabancı plakalı arabaların Türkiye'de kalabilmesi için kara yolları denetleme müdürlüğünün belirlemiş olduğu prosedürlere uyma şartı aranır. Bu şartları yerine getiren yabancı plakalı arabalar Türkiye'de belirli bir süre kalabilirler. Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı.
SADECE YURTDIŞINDA İKAMET EDEN KİŞİLER ARAÇ GETİREBİLİR
Yurt dışından yabancı plakalı araçların ülkemize giresi için o ülkede bir yılın en az 185 gününü ikamet ediyor olması şartı aranır. Bunu resmi belgeler ile birlikte ilgili yerlere sunmanız istenecektir. Yurt dışından yabancı plakalı araçları Türkiye'ye yalnızca yurt dışında ikamet eden kişiler getirebilir. Daha önce yurt dışına çıkmamış ya da yurt dışında ikamet etmeyen kişiler yabancı plakalı araçlar ile ülkede bulunamazlar. Getirilen yabancı plakalı araçların sürücüsü de pasaporta işleneceğinden dolayı 24 ay boyunca aracı 3. şahıslar kullanamaz. Aracı 3. şahısların kullanabilmesi için mutlaka araç pasaport sahibinin arabanın içinde bulunuyor olması gerekiyor.
Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye'ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir. Ülkemizde ki çifte vatandaşlar da yine yurt dışından araç getirebilir. Bunun için herhangi bir kısıtlama veya başka bir prosedür söz konusu değildir.
Sınırda vergi var bu birinci sorun eğer tatili bahane edip getirip çalıntı ihbarı verip parçalara ayırırsan uzmanlık gerektirir ve %99 yakalanırsın bedelini de çok ağır ödersin hem Alman hükümeti tarafından bir daha girişin yasaklanması olabilir hem de Türk hükümeti tarafından az biraz hapis cezası ve yüksek miktarlarda para cezası yersin ayrıca kardeşin de sınır dışı edilir bilgin olsun kardeşinin hayatını karartma sonuçta onun yanına gittin ve onun misafiriydin senin kadar o da suçlu oluyor
Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye'ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir.
Sen mal satın alamazsın bence turist vizen varsa. Diyelim ki aldın gümrük vergisiyle yine Türkiye’deki fiyata denk geliyor belki çok küçük bir karın olabilir ama 100 150 bin değil
perte ayrılmış arabayı sigorta olmadan trafiğe çıkaramazsın almanın üzerine olan aracı kullanma şansın olucak mı bak iyi değerlendir bu kadar kolay olsa binlercesi yapmazmıydı bunu