Selam ben dayımın yanına Almanyaya geldim. 2 gün önce bi araba mezarlığına gittik. Bi baktim 2013 model bmw 5 var 😢 valla için gitti. Araba çalışıyor çizik yok sadece motoru yemiş.Resim temsiliMotoru turkiyede 40000-50000 civarına turkiyede yaptirabilirim. Oradaki yetkili arabayı beğendiysen 1000€ ya alabilirsin dedi.
Şimdi ben bu arabayı turkiyeye getirsem kazalı bir bmwnin şase numarasını kazıtsam. Bu arabayı kullanabilir miyim?
Yabancı plakalı arabalar Türkiye'de belirli bir süre kalabilirler. Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu bilgi çok işime yarar teşekkürler 🙋♂️ 2 yıl içinde ben bu aracı türk aracı yaparım 😂🧐
Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur diye biliyorum be çünkü be amcam yurtdışından sürekli kendi aracıyla geliyor yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları türkiyeye getirebilir bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir
Bir tane soktum 2. si mi kaldi 😂😂 turkiyeye gotururken kuzenimi de goturucem. Arabayı onun adına alırsam problem olmaz 😃 rahat rahat içeri gireriz. Sonra ona pert ayrılmış bir aracin sase no + plakasini verdik mi iş tamamdir 😎
Zor iş en güzeli parçalattır yedek parça olarak sat.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Valla bu arabaya kiyamam 😶 ben kullanmak istiyorum. Arabada kaza çizik hiçbir şey yok. Arabayı 10 dk inceledim sadece motorda sorun var. Elime malzemeleri alsam idarelik yaparım. Yeter ki Turkiyeye getirebileyim 😂 ondan sonra bu beyaz at benim 😎
Ben bunu tahmini olarak 2500-3000€ masrafla turkiyeye sokarım. Adım gibi eminim sadece döşemelerini turkiyede satsam kâra geçerim ama benim amacım kâra geçmek değil bu cirlop gibi arabayı kullanmak...