Erkeklere kurallar öğretilmeli. Ana yolda gitmeme ragmen sirf kadin şoför olarak gordugu icin dursun yavaslasin bir zahmet diyerek önüme atlayan kac tane erkek sürücü oluyor. Bir kere bile kadin sürücünün önüme atladigini görmedim.
Sinyal vermeden serit degistirenler erkekler oluyor. Pat diye benim seridime giriyorlar ve arkadan carpsam ben suçlu olacağım. Sinyal kolu g*tunuze mi giriyor anlamiyorum. Sag şeritte kenara cekil ben gececegim diye selektor yakan erkek sürücü gördüm ben. Baska bir uyari mi veriyor diye düşündüm ama ben hafif saga cekilince hizla basti gitti. Tum yollar kendinizinmis gibi davraniyorsunuz.
Bazilariniz kadin surucuyle rekabet ediyorsunuz. Kac tane solladigim erkek sürücü inatla önüme gecmeye çalıştığı oldu. Illa kazaya davetiye cikariyorsunuz yani. Kaza yapsam kadin şoför diyeceksiniz sizin hic suçunuz yok çünkü.
Bir kere de bir kaza atlattim. Adada isiklarda beklerken karsiya gececektik. Sol tarafimda hicbir araba yoktu. Ben kendi seridimdeyim karsiya gececegim, sag tarafimda arabalar var. Soldan hizli ve ani bir şekilde hafif ticari bir arac önüme gecti, surucu erkekti. Hemen sonra da yaya gecidinde yayalar olunca pat diye durdu. Bende ani fren yapabildim neyseki. Ramak kalmıştı yani. Ne var ne, aceleniz ne? Niye acile hasta götürür gibi davraniyorsunuz? Önume gecince ne oluyor? Pat diye ordan burdan cikinca ne oluyor?
Adalarda da bu sıkıntısı var erkeklerin. Adada beklemesi gerek ama önce kendileri geçiyor. Bu yuzden adaya yaklasacaksam ayagim frende tetikte bekliyorum hep. Her an biri atlar diye, ana yolda olmama rağmen, kendisi adada beklemesi gerekirken bu kurali yapmadigi icin.
Bizim insanimiz genel olarak iyi araba kullanmiyor. Kurallar yok cunku. Kadin olarak kurallara uydugunuzda da iyi surucu kategorisine giremiyorsunuz. Sayacli trafik lambalarinda 2 saniye kala kornoya asilmaya baslayanlarin ulkesi burasi. Acemi oldugum sıralar habire yanlis bir sey mi yapiyorum hissine kapiliyordum. Sari yanarken daat dat daattt basip duruyorsunuz. orada 2 saniye beklememeniz sizi öteki tarafa yollar. Sunu anlayabilsek keske. Bu ulkede insanlari trafikte Allah koruyor gercekten.
Bu kadar kuralsizligin, kural cignemenin havali oldugunu zanneden insan toplulugunda gercekten sadece Allah'a emanetiz. Hele biraz genc erkek sürücüler. Kafalarini cama sıkıştırmak, ehliyetlerine el koymak istiyorum. Adrenalin yasayacagim diye o kadar insanin canini tehlikeye atan genc erkekler var ki. Belki bazilarinin ehliyeti bile yok daha. Makas atmalar, hiz yapmalar. Yahu bir insanin cani bu kadar mi degersiz bunlarin gozunde? O arabalarda cocuklar var, bebekler var. Dogru duzgun hiz sinirlarina uyarak git işte nereye gidiyorsan. Ne diye trafigi tehlikeye atıyorsun?
Bizim ulkemiz insanlarinin en buyuk sorunu önce sorunu kendinde aramayip baskasinda aramasi. Ben mukemmel sürücü oldugumu iddia etmiyorum, etmemde. Hicbir konuda etmem sadece trafikte degil. Ne zaman mukemmel oldugunuzu dusunurseniz asil o zaman berbatsınızdır çünkü.
Bu ulkede iyi araba kullanmak zaten zor. Kurallara uyan yok. Sınırdan gecen turk gurbetcilere bakarsaniz dedigimi anlarsiniz.
Kendi ulkesinde sıkıyorsa yukarida bahsettigim kuralsizliklari yapsınlar bakalim. Ama sinirdan gecip ulkeye gelince kural mural yok. Nasil olsa turkiye burasi. Herkesin kendi kendine koydugu kurallar ulkesi. Kurallar disina cikinca kendini havali zanneden ez*klerin ulkesi. Gurbetten gelenler bile bu ulkeye gelince dogru duzgun araba kullanmıyorlar, bizim burada yasayan insanlar mi kullanacak?
Kurallara uyarsan bu ulkede s*lak, kotu sürücü muamelesi görüyorsun zaten. Makas atarsan en kral sürücü sensin. Hiz yaparsan, kirmizi isikta gecersen, kornaya habire basarsan, kufrederek araba sürersen, kadinlari da aşağılarsan senden, ondan iyi şoför yok bu ulkede. Magandalikta üstüne yok bu ülkenin.
Hayır ama bence ehliyeti aldıktan sonra kadın erkek fark etmeden şoförlerin düzenli denetlenmesi lazım. Tanıdığım kadınlar ehliyet sınavından tekte bazen 2. girişte geçtiler, şerit ihlali, park etme, motor bilgisi vs hiçbir sıkıntı yaşamadılar. Genel olarak erkeler kuralsız araba kullanıyorlar kaç kere sinyal vermedikleri için yaya olan bana çarpıyorlardı :) Gerçi kadını erkeği yok bunun bilinçli araba kullanan çok az ama benim gözlemlediğim kadarıyla durum bu. Yakın zamanda ben de ehliyet aldım ve sınavda sağdan sınırı aşmadan gitmeme rağmen erkek şoförler tarafından trafikte sıkıştırılarak taciz edildim...
Ne alaka şimdi bu? Manuel ehliyeti tekte aldım, sınavlardan da hep +90 aldım. Komşunun oğlu 3. de aldı, erkek kuzenim 2. de aldı. Cinsiyet ile ilgisi yok. Sınava girdiğim alanda 30 yaşında adam direksiyonda kaldı, kaç tane erkek geçemedi. Cinsiyet üzerine genelleme yapmayı akla muhalif buluyorum..
Bunun cinsiyetle ilgisi yok. Çevremde rezalet boyutunda araba kullanan bir çok erkek biliyorum Öğretmenimde erkekti mesela bana 1 tane bilgiyi yanlış öğretti sınavda 2 tane kadın vardı yanlış yaptığımı söylediler bende nasıl yanlış demiştim hatayı söylediler, bende böyle gösterildi bana dedim hoca burada bana böyle gösterdi yanlış gösterdiyse o benim hatam değil demiştim. Kötü araba kullanan kadınlar var mı? Elbette var ama kötü araba kullanan erkeklerde var.
Bana kalırsa cinsiyet farketmeksizin daha da zorlaştırılmalı. Kanadada ki gibi eğitim yapılabilir zorluğu. Ayrıca geçmişte ehliyet alanlar ise trafikte hata yaptıysa ehliyeti dondurulup tekrar eğitime gitmeli. Millette ehliyet var ama hikaye çoğu ne kuralları ne araba kullanmayı biliyor. En basiti kırmızı ışık diyelim dibe girmeye ne gerek var? Kural gereği 1 araç boşluğu yer bırakılmalı. Önde ki araç aniden durabilir vitesi geri atmış olabilir dibindeysen direk kaza zaten. Bana kalırsa ilk şu ışıklarda mesafe bırakmayanlardan başlanmalı ceza kesmeye.
Ben kadınım ve çoğu erkekten daha iyi araba kullanıyorum. Erkekler kuralları daha çok ihlal ediyor, bu sebepten dolayı da kasap gibi kıllanan siz erkekler oluyorsunuz açıkçası. Tabi bu işler pratiğe bağlı da olabiliyor o yüzden kadın veya erkek olsun her zaman dikkatli olmak gerekiyor.
herkes eşit eğitim görmeli sadece sürüşü değil yoldaki terbiyede önemli onların eğitimide sorumluluğda öğretilmeli. bi erkek olarak söylüyorum bunun erkeklerin daha çok ihtiyacı var. kadınlar erkekler öyle sürdüğü için strese giriyorlar ama rahat kullanilir biyerde olsa daha güzel kullanırlar. trafik hayattır. yarış kapalı pistte olur.
Kadınlar kötü araba kullanmıyor siz erkekler kural dinlemeden çok hızlı araba kullaniyorsunz ondan da kurallara uyan kadinlarn sürmesini begenmiyorsunz
Yani şimdi 10 tane kadından 9'u pek sağlıklı araba kullanmıyor kusura bakmayın da bir genelleme yapmak lazım Ayrıca bir bayanın kullandığı arabaya da ben binmemYolda bulmadım canımı