Bi Zamanların Türk Memur Dostu Olan Renault 19 Diğer Adıyla (Europa) Nasıl Bilirsiniz 1990 Larin Sonlarına Doğru Ülkemizde Özellikle Çok yaygın Sokaklarda Heryerde görülüyor du Döneminde Polis aracı taksici aracı olarak da tercih edilmişti Bu aracın tutulma Nedeni Mekaniğe dönük Az Sorun açıyor olmasıydı Vede konforu kalitesi bana göre rakipleri içerisinde Tofaş Doğan ile kıyaslayacak olursam Tofaşa verilene kadar Renault 19 almak çok daha doğru seçim olacaktır Aynı zamanda çelik barların kullanıldığı Otomobildir Renaul 19 Europa
Renault 19 En Çok Kullanılan Diğer Adıyla (Europa) Nasıl Bilirsiniz?
Küçüklüğümde amcamın kayınpederinin rengini tam hatırlayamadığım bir Renault 19'u vardı. Kaç sene kullandılar bilmiyorum, sonradan 2000'li yılların başlarında satıp, Ford Focus-1 sedan almışlardı. Şimdi 2012'den beridir Fiat Fiorino kullanmakta. Şimdi annemin yeğeni 4,5 senedir 96 model beyaz Europa sedan kullanıyor. Başka Renault 19 Europa kullanan tanıdığımız veya akrabamız yok.
Böyle Karizma Yakışıklı Araç Satılır mı? Ama ya 😅 Bizde de Vardı Resimde görmüş olduğunuz mavi renk tıpkısı aunisi birebir Rne Alizeydi Sürücü airbag olan ve klimalıydı Ama Babam Sattı Maalesef 2008 de Model yükseltmek için Daha üst düzey araca geçiş yaptık Renault 19 Europa gitti yerine Opel Vectra C Kasa 2004 model geldi Ve halen de hizmet ediyor Konfor güvenlik Europa ile aralarında dağlar kadar fark var tabi Ama serilik ataklık olarak Renault 19 kadar değil Vectra C 😅 Tabi 1.6 motorla böyle kasa biraz ağır geliyor motora Ama en az 1.8 Vectra C alsan o seri olur Pek tutulmadı 1.8 zaten 1.6 çok tutuluyor 1.6 motor Astra G lerde kullanılan Bi onceki Vectra B kullanılan motor c de ki Renault 19 Europa da en çok tutulan motor 1.6 Peki sizde ki Karbüratörlü mu enjeksiyon mu
Enjeksiyon 😊 bende Honda var yalvarıyorum gel alalım yok herhalde ölene kadar durur onda sürekli sanayiye gıdıyor şimdi bırakmış kapıları açmıyor arka taraflar. Arkadan çürümüş yok satmaz 😊😊 Ama iyi araba yinede. Citroën berlingo vardı bundan önce onda o basmazdı hızı sever babam bunla deli gibi gıdıyor 😊😊
Renault 19 Europa tam Kullanıcı dostu otomobil di benim bu arada Bi kaç eleştirim Otomatik Vites olmaması gözden kaybediyor keşke otomatik seçeneği de olsaydı hepsi manuel vites tabi mekanik araba Vites de mnauel olsun demislerdir belki 😅 Arka camları kollu çevirmeli açılıyor Önler elektrikli tabi şoför camı tam otomatik yolcu camı yarı otomatik di dikiz aynalar da manuel tabi birde ABS bulunmuyor çoğunda Varda az olanlar var bildiğim kadarıyla Renault 19 Ların 1.8 Rti olanlarında ABS vardı Onlar da çelik jant da geliyor dikiz aynası da elektrikli en dolu 19 onlardı yani en çılgına da 1.8 motor tabi çok seri Maşallah kaç motor kaç model aracınız sedan mi Hatchback mı
Evet ben Sedan Koyu Mavi Renk Renault 19 Çok Seviyorum ah ah şu an çok özledim onu 💖 2008 de satıldı kim bilir ne yapıyor dur hurdami oldu belli değil Kayseri de satıldı alan kişi sivasda yaşıyormus sivasa götürdü İlk aile aracımız di 1998 model 1.6 Rne Alize Enjeksiyonlu olanıydı Sedan tabiki de bizdeki de ama Hatchback olanları da karizma güzel spor Duruyor onlarda daha çok gençliğe hitap ediyor sürdün mü? Peki Renault 19 Europa
Tempra mı? Rahat değildi Doğru Tempra nin içinde kullanılan malzeme biraz Kalitesiz Renault 19 daha kaliteli Kıyasla Arabanın ön konsol tamamen yumuşak ya koltukları da öyle şimdiki araçlar güvenlik yalıtım arttı ama kalite çok düştü maalesef üst segment olmadığı sürece hep c Segment de sert plastik kullanıyor Tamam kaliteli sert plastik de var ama Gardaşım araçta yumuşak malzeme olur ya Eski arabalar candır
Conta yakmıştı bende Dünya para harcadım o zamanlar onun haricinde boğaz kelebeği tikanıyor hararet yapıyor LPG ayarı sürekli bozuluyordu 4 5 ay anca dayandım sonra hemen sattım