#heartoffire

Önce çok korkarım hemen iner müdahale ederim eğer orada can verdiyse müsait bir yerde toprakla buluştururum. Ortalıkta bırakmam yani. Eğer kurtulma şansı varsa hemen veterinere götürürüm. İnsanlığı sadece insanlara değil bütün canlılara yapmak gerekir.
Kendime kızıp frene basarım hemen. Arabadan inip ilk yardım yaparım, ambulansı da ararım. Ambulans gelene kadar da yanından ayrılmam. Ama en çok korktuğum şeylerden biri, bir canlıya zarar vermek. O yüzden çok temkinli sürerim aracı. Böyle bir şey yaşamam umarım ☾
Bu olayı perşembe günü yaşadım. Memlekete gelirken eşimin kardeşi aracı kullanıyordu.
Tilki birden arabanın önüne atladı ve çarptık.
Arabayı kenara çekti indik baktık ama yapağımız bir şey yoktu maalesef 😔😔
Çok kötü bir anım var bununla ilgili. Vinçle geri geri giderken çarptım şirketin köpeğine. maalesef kurtulamadı.
Cevap
22Cevap
En yakın veterinere götürmeyi denerim
Panik yapıp anında sağa çekerdim, arabadan indiğim gibi çarptığım canlının yardımına koşardım. Arabamın hasarını umursamayıp, en yakın veterinere (il veya ilçe merkezinde yoldan geçene sora sora) giderdim. Hasarlı bölgeyi, canlının durumundan olumlu haber (durumu iyiyse) aldıktan sonra incelerdim. Hasarı en az 2 gün sonra tamire götürüp onarırdım. Olumsuz haber alırsam (durumu çok kritikse veya ölmüşse), arabamı günlerce yaptırmam, haftalarca o halde garajda bırakırdım.
çarpmamak için elimden geleni yaparım ancak kaçamadım kaçamadı çarpıştık bir hayvansa veterinere insansa hastaneye yetiştiririm
Arabama bindirip veterinere götürürüm. Sokağa bırakılacak durumda değilse evime alırım. Bir köpek sahibi olarak hayvanlar benim hassas noktamdır.
Durup kontrol ederim 2 sene önce bir canlıya çarptığımı düşünüp sağa çektim ama yolda hiç bir şey yoktu
Kediye çarpmıştım yani hafif çarptım tam duracaktım ki. Karşıdan gelen araba karşı şeritte ezmişti. Hala unutamıyorum
Allah korusun😔 ben araç kullanmayı bilmem ama benim olduğum araçta hemen veterinere götürürdük. Büyük bir hayvansa gerekli yerleri arardım.
Müdahale ederim daha doğrusu yetkili kurumları ararım, onu iyi edene kadar yanından ayrılmam ve çok üzülürüm
Ben kaçmam acilen hastaneye götürürüm şimdiki dönemlerde insanlarin 170 kaçmakla iş biter zannediyorlar ama öyle değil
Alır hemen vetirinere götürürüm sonrasında sahiplenirim, vicdanim rahat durmaz uzu nbir süre.
Valla ben çarptım hemde insana ambulans falan çağırdık ama maalesef yapçak bir şey yoktu
En korktuğum şey bakamam heralde bilmiyorum ne yapacağımı çok üzülürüm. Veterinere götürmek isterim.
Muhakkak ilgilenmek zorunda insan vicdanımı yolda bırakamam
Ay Allah korusun, yardım ederim tabi ki o da bir can, hemen bir veterinere götürürdüm.
Şuana kadar çarpmadım inşallah çarpmam da ki çarpsam onu kaldırıp direkt veterinere götürürüm
Eger yasiyirsa hemen veterinere gotururum olmusse cok vucdan azabi cekerdim
D̸u̸r̸m̸u̸s̸l̸u̸g̸u̸m̸ d̸a̸ o̸l̸d̸u̸ y̸a̸r̸d̸i̸m̸ e̸t̸t̸i̸g̸i̸m̸d̸e̸ a̸m̸a̸ t̸r̸a̸f̸i̸k̸ a̸k̸i̸s̸i̸n̸a̸ g̸o̸r̸e̸ m̸e̸c̸b̸u̸r̸i̸ d̸e̸v̸a̸m̸ e̸t̸t̸i̸g̸i̸m̸d̸e̸ ...
Başıma geldi maalesef, geyiğe çarptım. Müdahale edemedim kaçtı, ama büyük ihtimalle yaralanmıştı çok üzüldüm. Ama kacma imkanımda yoktu
veterinere götürürüm bişey olursa vijdan azabından bende ölurum
Veterner götürürüm aksi halde insanlığımı kaybederim
Sağmı ölümü kontrol eder o zaman ne gerekiyorsa onu yaparim
Çok vicdan azabı çekerim ne gerekiyorsa yaparım hiç düşünmeden
Allah korusun🥺 çok üzülürüm
köpeğe çarptım öldü araba yastık açtı
ayy vijdan azabı çekerim ya
Durup müdahale ederim
Durup müdahale ederim o da can
Yaşıyor ise beterine götürürüm
Veterinere götürürüm hemen
Durup müdahale ederim.