Ehliyeti aldım çok şükür. Ama cesaretimi toplayıp da evin yanındaki arabayı daha sürmedim. Ehliyetteki araç otomobildi ama bizdeki fiat doblo. Haliyle tomobile göre biraz ağır araç. Sınavı kazanmadan önce babamla kullanayım dedim, pek beceremedim sanki, moralim bozuldu. Zaten mahalledekiler beni hiç araba sürerken görmediler. Şimdi onların görmesinden de rahatsızım. 20 yaşındayım. Bu yaşına kadar sürmedi de şimdi sürüyor diyebilirler. Mahalleyi pek sevmiyorum. Hata yapsam belki gülebilirler. Siz cesaretinizi nasıl topladınız?
Hata yapmaktan korkma ufak tefek kazalar olabilir bunun senin cesaretini kırmasına izin verme acemesin arkadan çalınan kornalara kulak asma yenisin sonuçta pratik yaparak öğreneceksin denize dalmadan yüzmeyi öğrenemezsin herkes hatasız sürecek diye bir kaide yok. Çalınan kornaların seni panikletmesine izin verme sakın rahat ol
Her şeyden önce elalem ne der kaygınızı bir tarafa bırakmalısınız.. Kimse hiç bir konuda kusursuz ya da mükemmel olamaz.. İnsanları ne kadar az umursarsanız ve kendinize inanırsanız o derece başarılı olabilirsiniz.. Herkes aynı yollardan geçiyor bu bir süreç ve bir çok hata yapılıyor.. Kimseye bir şey ispat etmek zorunda gibi hissetmeyin kendinizi ve rahat olun.. Evet doblo tarzı araçlar daha ağır ve kullanımı daha zor ama başarıyorsunuz.. Yürümeden önce emeklemek gibi düşünün derim.. Zamana bırakın ve bol bol pratik yapın.. Keyifli günler..
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Off çok teşekkür ederim. Biraz rahatladım. Ama inşaallah pratiğe de geçerim.
Geçersiniz merak etmeyin.. :D Neler neler oluyor ya bu öğrenme süreçlerinde emin olun komedi gibi olaylar yaşadım ben de.. Fazla ciddiye almayın hiç bir olayı ya da kişiyi :D
20 yaş bence çok da küçük değil, 50-60 yaşındaki dedeler araba kullanmayı öğreniyor öğrenmenin yaşı olmaz.. ama dobloların kullanımı biraz zor evet. alıştırma yaparak halledersin bence
Öncelikle kimse için sürmüyorsunuz bu arabay ı kendiniz için sürüyorsunuz bunda bir anlaşalım hata yaparak öğreneceksiniz tabi bol bol pratik yaparak özgüveninizde cesaretinizide kazanacaksınız.