Bizim buralar da araba anlamayanlara (Motor bölümünü falan ) sadece binip gezenlere denir genelde bu cümle direksiyon şoförü diye :) araba dan tamamen anlıyor musunuz?
Evet evet tamamen öyleyim😂😂😂 geçen sene araba bakıyordum eşime ne göstersem yok bunun jantı şöyle yok bunun motoru böyle diyip duruyordu🤭 hiçbir şey anlamıyordum. Ben arabanın güzel görünüp görünmediğiyle ve otomatik vites olmasıyla ilgileniyorum😂
Yok ben değilim direksiyon şoförü ehliyet alırken de mesela en çok kitapta motor bilgisine çalışmıştım arabanın baştan aşşağı herşeyine kulak veririm dinlerim bir şey olduğunda merak salarım öğrenirim arabanın içini dışını komple yalayıp yutmak isterim çünkü merakım sağolsun bu tamamen içten gelen bir şey tamamen istek ehliyeti alalı 2 sene oldu ama hala kursun verdiği kitaba arada göz gezdiririm bilgileri tazelemek adına.
O zaman ben direksiyon şoförü oluyorum. Yani öyle detaylı motor bilgim teknik bilgim yok sadece acil işimi görecek kadar biliyorum. Ama araba kullanma arabada eğlenme konusunda iyiyimdir Yani sorun çıksa sağ çeker yardım çağırırım😂
Bence böyle denilmesi çok saçma zaten yeni nesşk araçların hepsi kendi bayiilikleri olan yerlerde tamir ediliyor ve hatta bazılarının kaputu yetkili bayii kilidi olmadan açılmıyor bile yani sadece binip gezin ama burnunuzu motora sokmayın anlamında yapmışlar
Yağ, antifriz ekleme ve yağ seviye kontrolleri haricinde motordan hiç anlamam. Araba arızalanırsa, soluğu direkt sanayide alıyorum. Sadece direksiyon şoförüyüm.