Lüks araç alıp da hız yapmamak mantıklı mıdır, lüks araçtan alınan keyif hız sınırlarına uymakla daha fazla mı yaşanır?

Bir otobüs şoförü ile muhabbet ederken hız yapma bahsi açıldı. Şoför dedi ki hız yapmak gençlik hevesi ile gelen bir şeydir, hız çok tehlikeli ve boştur. Bunun üzerine şu soruyu sordum; abi lüks araçlar güvenli olmuyor mu hız yapsan da fren mesafesi vs. ona göre ayarlanmış değil mi? Dedi ki: Kardeşim ben 320 Km hız yapmış biri olarak söylüyorum kaza dediğin olay anlıktır ve hiç basit bir şey değildir. Eskiden ben de hız yapan biri olarak yaşadığım bir kaza nedeniyle hız yapmayı bıraktım. 220 Km ile giderken yolda bir anda çukur olduğunu fark ettim, önümde tır sağ şeritte tır sol şeritte araç vardı, ani bir makas ile kurtardım. Lüks araçların zevki normal süratle daha fazla oluyor, hız yapmaya gerek yok. Sizin bu konuda düşünceleriniz neler? Lüks araçtan kastım audi a6, bmw 5.20 filan.
Lüks araç alıp da hız yapmamak mantıklı mıdır, lüks araçtan alınan keyif hız sınırlarına uymakla daha fazla mı yaşanır?