İstediğim arabayı alabilecek kazanca sahibim fakat zamanlama konusunda oldukça yeteneksizim.. Hırsla fazla çalışarak, ek iş yaparak , aynı anda biseyler alıp satarak (online) , Herkes biseyler alabilir.. gel gelelim o hırsın 1000 de biri bile yok bende..
Bu olaya Şöyle Cevap Vericem Eğer Türkiye de Olsaydım Hayalim deki araba Mercedes E 200 dü şu an 1. milyon 300 bin civarında olmuş bu imkansız gibi resmen güneşe dokunmaktan gibi bir şey oldu ama yurtdışında yaşıyorum burada 1 yılda direk alırsın 15 bin den 25 bin Euro ya kadar modeline göre değişir ama aldığım tek aylıkla bile aşağı yukarı 2000 2150 Euro tek maaşla bile araba alıyorsun
Maaşla çalışmıyorum elimdekini satarak üstüne koyarak bir şekilde alabilirim. yalnız piyasa çok durgun şu sıralar araba alış satışı durma noktasında. Zaten maaşla sıfırdan başlayarak şuanda araba almak çok zor.
Ya bir bisikletim bile olsa razıyım ben. Sadece kaygı ve mutsuzluk istemiyorum hayatımda. Onlar olunca arabayı da düşünemiyorsun ama yakın zamanda araba alamayacağım kesin, ihtimalin ihtimali bile yok.
Maaşımdan her ay 2500 lira ayırırsam, 80 ay geçse bile sıfır km Hyundai i20 alamam. 2,5 ayda 5200 liralık elektrikli Scooter alabilirim. Bir markette 5199 liralık elektrikli Scooter gördüm de.
İstediğim arabaya ulaşacak maddi gücüm var ama o parayı verir misin dersen? Kesinlikle vermem.. Şu an zaten iyi bir arabaya biniyorum, normalde yenilerdim ama ciks yani, gereksiz bir harcama olur.
İnce bi hesap yapalım. Asgari ücret 1500 lira seviyelerinde iken 5 6 asgari ücretle güzel bi araba alabiliyorsun. Şimdi ise yüzüne bakabileceğin arabala ortalama asgari ücretin 15 katı.
Öldükten sonra beni gömmeyi unutur veya zombi gibi bir şey yaparlarsa, (burdan tüm tıp dünyasına sesleniyorum öyle bir şey yapmayın naletler) 174 sene daha çalışıp bi hybrid oto almam mümkün.