Golf VI 1.4 TSI DSG Katalizör ve EPC ışığı yanıyor. Motoru çalıştırdıktan sonra sorun yok yani ışıkları görmüyorum. Araba sürerken uyarı vermiyor yani. Sadece anahtarı ilk soktuğumda.
Babamla da küsüm gururumdan soramıyorum🙄 tamirhaneye mi götürmek gerekir? Motora falan zarar gelmesin de bilemedim hemen halledilir bir şey mi bu? Yoksa sürer mi?Biraz tozluymuş kusura bakmayın🙄
Arabada motoru çalıştırmadan önce bu 3 sembol gözüküyor. Tamirhaneye mi götürmek gerekir?
Sarı olan katalizör ışığı değil genel motor arıza lambası. Oksijen sensörü, akışmetre, turbo basınç vs vs bir çok arızada bu ışık yanar. Sizin durumunuzda problem yok kontağı açtığınızda ecu bunları kontrol ederken ışık yanık olur eğer problem varsa marştan sonra sönmez yanık kalır. Yani o motor ikazı önceden de yanıyordu fark etmemişsiniz.
Ya araç hakkında bilgilerin bulunduğu kitapta öyle yazıyor. Belkide google translate yanlış çeviri yaptı Almanca yazıyordu. Sorun yok sanırım kullanirken bir şey gözükmüyor
Katalizör dediğin ışın hangisi ekranda elektronik power contor (epc) , akü ve motor arıza ışığı var görselde bunlarda kontagı açtığın zaman yanar zatrn motor çalıştıgı zaman söner epc aracın kontogını actıgınız zaman. Aracın elktronik aksamını kontrol eder ve moror calısdıgında bir sorun yoksa söner sönmez ise acil olarak baktırman gerekir aracda elktroniksel bir sorun vardır. Akü ışığı motor çalışdıgı zaman yanmaya devam ediyor ise akü ile ilgili bir sorun oldugunuşarh etmedigini veya akünün artı bitmiş oldugunu gibi bir sorun oldugunu gösterir motor arıza ise kontak acıldıgı esnada aracın kendi kendini kontrol eder ve motor çalışdıgı zaman bir sorun yoksa söner sönmez ise bir servise götürüp pc ye baglatman ve aracın ne sorunu oldugunu öğrenip tamir etitmen gerekir bu 3 lambada kontogı actıgın esnada yanar ve gerek li kontrolleri yapar motor çalıstıgı zaman da ise bir sorun algılanmadı ise aracında sönerler veya hangi ısık yanık kaldıysa o nun la ilgili sorun vardır hatta bu ısıklara ilave olarak ilk basda yağ ışıgıda yanar
Kitapta sag alttaki katalizör diye gösteriyor ama bencede sorun olsa uyari verirdi sanirim. Çok teşekkür ederim zaman alip cevap verdigin için ayrintili şekilde
Yani çalıştırdıktan sonra uyari vermiyorsa sorun yok demek? Daha önce hiç dikkat etmemiştim uzun süredir okul tatil diye ye pek kullanmayınca uzun yola cikmadan sorayim dedim siz daha cok anlarsiniz diye Teşekkürler 🙏🏼
Google'da ingilizce EPC işığının sorununa gelen cevap şöyle
Elektronik Güç Kontrolü uyarı ışığı olarak da bilinen EPC Volkswagen uyarı ışığınız, Volkswagen'inizin gaz kelebeği sistemiyle ilgili sorunları gösteren bir göstergedir. Bu, gaz pedalına, gaz kelebeği gövdesine, çekiş kontrolüne veya hız sabitleyiciye dikkat edilmesi gerektiği anlamına gelebilir.
Işte önceden de gösteriyor muydu emin olamadim ama yorum yapan arkadaşlar çaliştirdiktan sonra göstermedigi sürece sorun olmaz demiş benim VWde calişan bir arkadaş vardi ya en kötü bir de ona sorayim ben hiç anlamiyorum bu işlerden Sagol yinede yardimci olmaya caliştiğin için 😊🙏🏼