ya diyorlar ki eskiden siz görmediniz ben ne zorluklar çektim diyen şerefsiz yaşlılar anlatayım sene 1960 ihtilali darbesi oldu 55 70 arası 5 defa talat paşa tarafından darbe girişimi oldu 1950 lerden 1974 lere kadar kıbrısta bınlerce kıbrıslı turk kadın cocuk yaslı demeden öldürülüyordu kanları ıle duvarlara yazı yazılıyordu rahmetli ecevit baskılara ragmen ılkı 1960 ların sonu ıkıncısı de 1974 te kıbrıs barıs harekatı duzenledı ve adanın yuzde 36 sını temızledı neden daha fazla ılerı gıdemedı cunku ılerıde artık turk köylerı yok rumlar vardı neden OSMANLI DÖNEMINDE PESKES CEKILEN KIBRISA YUNANLARDAN GIRITLERDEN RUMLAR YERLSTIRILDI NE ETNIK NUFUSU BITIRMEYE YÖNELIK POLOITIKALAR UYGULANDI DIYE sonra ne mı oldu abd 11 yıl ambargo uyguladı hıcbır ulke turkıye ye bırsey satmadı el altından veya dogrudan destek veren 3 ulke lıbya ırak ve pakıstan baska ulke yardım etmedı 11 YIL AMBARGOYA RAGMEN ULKE BATMADI EVET GAZ KUYRUGU OLDU NEDEN ZOR BELA SATIN ALINTI EVET HERSEYN KUYRUGU OLDU LAKIN KIBRIS GIBI ONEMLI BIR VATAN TOPRAGI ALINDI ambargo devam ederken ne oldu 1980 DARBESI OLDU KÜRT TÜRK FARKETMEZ TUTUKLANDI OLDURULDU
1960 DARBESİNDE KÜRTÇE YASAKLANDI ANAYASAYA İŞLENDİ 1980 DARBESİNDE DAHA DA KATILASTI PKK NIN KURULUMUNA ÖN AYAK OLUNDU ĞLKE SAG OL CIKMAZINDAN TÜRK KÜRT ALEVİ SÜNNİ ÇATIŞMASINA GİRDİ SONRA NE OLDU 90 LAR MAFYALARIN YUKSELISI TANSU CILLER GIBI SAHTE PIYON BASBAKANLAR EL KAIDE YE TURKIYEDE OFIS ACTIRDI ASIRI SERIATCILAR KURT IS ADAMLARINI KACIRIP CIN ISKENCESI ILE OLDURUYORDU NE OLDU 99 YILINDA DEPREM OLDU ULKE BITIK DURUMA GELDI KOLAY DEGIL 7 IL HARAP OLDU VE ULKENIN TANINAN ILI İstanbul'da HARAP OLDU KOLAY MI BU 2001 KRIZI PATLAK VVERDI BUTUN DUNYA BATTI SADECE TURKIYE DEGIL SONRA 2002 DE ERDOGAN BASA GELDI 2004VE 2007 DE KIBRIS RUM KESIMI YUNANISTAN MISIR VE B. ARAP EMIRLIKLERI ANLASMA YAPTI KITA SAHANLIGI TAYYIP NEDEN O ZAMAN SES CIKARMADI 21 TANE ADA YUNANLASTI SILAH CIKARILMASI YASAK ADALAR SILAHLASIRKEN NEDEN SES CIKARMADILAR?
Bu fiyat artışı hakikaten fazla ama ülkemizin yeterli üretim ve ihracat geliri olmadığından, gelirlerimizin ağırlıklı çoğunluğunu vergi ve harçlar oluşturduğundan artık bu aşırı artışlara alıştık. Bari sabit ücretlilerin maaşları da dolara endekslensin ya da bu harç artışmorsnlarının üzerinde olsun.
Ehliyeti olmayan gençler, haftaya aile hekimlerinden sağlık raporunu alıp, 2021 Aralık ayı içerisinde ehliyet için kursa kayıt yaptırsalar, 2022 Ocak Şubat Mart aylarında girecekleri sınav sonrası alacakları ehliyet zamlı tarifeden mi olacak? Yani artık son çırpınışlarımız çare olmaz mı, iş işten geçti mi? 😎
Fazla olsa ne olur, ses çıkaran yok bu yaşananlara müstahak, ehliyet, ekonomi bile o sandığa bağlandı ya bize oh olsun. Hak ediyoruz. Sesiz durmakla ne olacak onu izliyoruz, her geçen gün eriyoruz. Ama devlete söz yok söylenmez, kutsalımız derler ya hani bizi o kutsallar mafetti şimdi de pişman olanlar var. Bunlar daha iyi günler. Alır birini vurur ötekini. Büyük üstad Kemal Sunalın dediği gibi a*p*t*a*l*a malüm olur. Onun filimlerini yaşıyoruz gerçek hayatta artık. Hepsi bir bir çıkıyor. Hal vaziyet iyi değil. 😏😔
Ya matematikte iyi değiliz ama bu kadar kötü olduğumuzu bilmiyordum. Bu kadar zam geliyor her şeye ama maaşlar neden hala aynı? Afrika’ya yaptığımız yardımlara muhtaç hale geleceğiz ya bu ne? Bu gidişata kim dur diyecek? Yazık değil mi güzel ülkeme ya?
Dünya'da kötü de olsa gerçek demokrasi ile yönetilen bir ülkeden tek adam yönetimine geçmeyi kabul etmiş tek ulkeyiz maalesef. Sonuçlarına da katlanacagiz. Bu bugünün değil 2016 referandumunda evet vermenin sonuçları. Ondan önceki beton ekonomisine hiç girmeyelim zaten.
Ben 2018'de toplamda her şey dahil 2500 ödemiştim. Benden bir sene önce olan arkadaşım ise her şey dahil 650 ödemişti. Bir anda feci bir zam gelmişti. Çok koymuştu o dönem o parayı ödemek. Sonrasında daha artacağını biliyordum o yüzden hiç beklemeden aldım. Daha böyle çok yürür gider bu. Ülkede lüks olmayan şey kalmadı zaten.
Ee Yuh ya Bu kadari da Fazla Ehliyet de mi alamayacak İnsanlar artık Zaten Devletin Saçma Sapan Kuralı Ehliyetsiz Araç sürmek yasak olması ne kadar bk kural ya bu Önemli olan aracı kullanabiliyor mu Bu önemli eğer trafiği insanları riske atmadan kullanıyorsa ehliyet olmamasi sorun değil Ak Bu devlet yüzünden bunu da mecbur almak zorunda kalıyoruz Ben araba sürüyorum ama mecbur alcaz umarim geçerim Zaten Ben otomatik vites ehliyeti mi alsam diyorum onda hata yapmam çünkü
Napacaksınız ki ehliyeti sanki araba mı alabileceksiniz? Araba alabileceksiniz eğer zaten ehliyet alacak paranız var demektir. Diye düşündüler herhalde...
Adamlar açıkça bizi düşünüyor yahu araba alacak parası olmayan niye ehliyet için uğraşıp parasını çarçur etsin diye bi ön eleme yapmaya çalışıyorlar ayrıca bu yigilmanin da önüne geçecek bi önlem 🤣🤣🤣🤣
@linkerboy1991 elektriğin ve manyetik alanın keşfi Newton’a kadar gider. Tek bir isme atıf yapılmaz. Alternatif akımı kullanmayı akıl eden ( keşfeden) Tesladır. Bugünün dünyası onundur. Yoksa edisonun bulduğu tek şey ampuldür onu da tesla küçük bir numarayla pantentin dışına çıkardı zaten.
@Oldumolasiolamadim Haklısın, araştırdım, Humphry Davy keşfetmiş ilk, ama onun icad ettiği kısa ömürlü olmuş, Edison ve İngiliz bilim insanı Joseph Wilson Swan'ın geliştirdikleri uzun ömürlü olmuş.
Daha sonra Edison, 1880 yılında daha uzun süre dayanabilen ampulü yapmış.
Muhtemelen pratik olarak kullanılabilen ilk ampülü Edison yaptığı için ampülü icad etmiş gibi yanlış bir bilgi var.
Ama Edison'dan hemen sora Tesla'nın yaptığı ampüller ve florasanlar çok daha kullanışlı olmuştur.
Newton’u es geçmeyelim ilk ışık çalışmaları (doğal ışık ) nedeniyle onu da kapsıyor. Sonuçta ışığı şeffaf bir prizmadan geçirip farklı renklere ayırması sistemsel olarak farklı olsa da temel mantığı benzerdir.
Kapitalizmin edisonu kaktırma konusuna gelince aslında anlattığım bu fark güzel örnekliyor. Yapılan keşiflerin bir çoğu aslında tek bir kişiye ait değildir aslında inovatif bir gelişim veya birbirini teyitleyen yöntemler halinde ilerler. bizim bildiğimiz isimler zincirin son halkası. İlk halka her zaman bilinemiyor. Hatta hiç kayıtlara düşmeden aynı şeyi keşfetmiş olanlarda vardır.
Artık konuşmaktan yoruldum gerçekten savaşta olsaymışız keşke en azından bunların bir anlamı olurdu. Sırf birileri zamanında iyi yedi diye faturası bize kesiliyor
Ehliyet için normal eskiden ikamet belgesi için ne paralar verdik eskiden muhtar olan servet sahibi olurdu... Ne gereksiz evraklara ne paralar ödendi... ehliyet için gene iyi
Maaşlara da minicik zamcık yaparlar... O zamcıklarla insanlar bir şeylerin sahibi olmaya çalışır. Ehliyet gibi... Her gün daha kötüye gideceğimiz için bugün aldın aldın durumu söz konusu olacak hep...
Değil ucuz bile bence aldığımız nefes bile vergiyle olmalı.. Oksijen tüketim vergisi olmalı bunu niye yapmıyor ki reis aklına gelmemiştir sanırım gelsin yapar başkomutan hazretleri..
Geçen kurs mesaj atmış yeni dönem kayıt ücretleri 3200 olacak diye... 1700 kayıt olmuştum Mart ayında ehliyet filan 3100 tuttu hepsi. Şimdi 4500 tutar çok saçma 🤦🏻♂️
Valla arkadaşlar aralık 5 den sonrası sadece harç değil kurs ücreti işte 900 tl koyuyorlar size tavsiye ehliyet alacak arkadaşlar kayıt yaptırsin şimdiden 4 ay sonra sınav girsin ama kayıt olsu uygun fiyatta yaptır erken rezervasyon gibi..
Birde ilk sinavda hata payi 0 ilk hatada eliyorlar bilerek 3 kerede sinava girsen iyi para
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Geçenlerde yeni memur olmuş biri ile sohbet ederken, bildiğin karın tokluğuna çalışıyorum dedi... ne kadar maaş alıyorsun diye sordum, 6500 TL dedi.. seninki de bunun gibi, yaşamak zor ülkede...