bazıları gerçekten şaka gibi ya :D
adam 2 milyon TL'lik arabaya biniyor Belçika'da.. Türkiye'ye tatile gelmiş ve vatandaşlara diyor ki, araba pahalıysa binmeyeceksin kardeşim çalış :D o arabayı burada alabilir miydi acaba..
Şöyle düşünmek lazım.
Sevdiğiniz iki yemek var ama mide kapasiteniz belli. Bu yüzden ya antrikota yumulacaksınız, ya da kalkan tavaya.
birini alırsanız diğerini alamıyorsunuz.
Merak eden arkadaşların, Belçika'da ev fiyatları, kira fiyatlarını araştırmalarını öneriyorum. Ayrıca hastalanma gibi bir durumda sağlık masraflarının ne kadar olacağını da incelesinler.
Türkiye'de son 20-30 yılda yapılan o kadar çok küstahlığa göz yumuldu, karşılıksız bırakıldı ki, müdahale birliği oluşamadığından o kadar çok sineye çekildi ki küstahlıklar, bir süre sonra normalleşmeye başladı. Bu küstahlıkların iğrençlik seviyesi kat kat arttı. Gelinen noktada bu seviyeler yadırganmıyor. Türkiye kendini çok onursuz bir konuma düşürdü. Daha da düşürüyor. Bu kavrama artık önem vermeli. Sanmayın söylediklerine inandıklarını. Hepsi kaba tabirle teşekkür geçiyor.
Avrupalı Türkler görgüsüzlükte son noktayı koymuş. Avrupa'da yaşasaydım, en fazla 5 bin €'luk arabaya (en üst sınır VW Passat Variant B5 kasa) binerdim. Her sene aynı arabayla gidip dönerdim. Almanya'da yaşayan gurbetçi tanıdığım vardı, iki akraba 2011-2017 yılları arasında 1998-1999 model Renault Scenic ve 2000-2001 model Mercedes C200 sedan araçlarıyla gelip gittiler. Gözleri lükslerde değillerdi, mütevazı hayatları vardı. Araçlarını değiştirmeyi düşünmediler bile.
Çoğu kendini bilmez, yaptığı iş belli olmaz gurbetçi kesimi orada hurdalıktan dahi aldığı araba ile oraların para oranının buraya üstün gelmesi ile azda olsa havasını atıp gidiyor. İstisnai kendini bilmezlere diyorum. Gurbetçilerimiz bizimdir, başımızın tacıdır, ana baba memleketten uzakta elbet onlarda maddi manevi sıkıntılarını çilesini çekiyor. Rabbim gurbetçilerimizin de ülkemizdekilerinde maddi manevi yardımcısı olsun inşallah amin
Cevap
41Cevap
Videonun tamamını izlemedim ama samimi olmak lazım. Hakikaten şartlar çok ağırlaştı ve daha da ağırlaşıyor gibi… Bu ülke hepimizin, 84 milyonun tamamı mutlu ve huzurlu olmalı, işi ekmeği olmalı, net olarak yoksulluk sınırının üzerinde geliri olmalı. Olmuyorsa fakir daha fakir ve zengin daha zengin oluyorsa bir yerde bir sorun var denektir. Demokratik şekilde hukuğa uygun çözüm gerekir. 😎
Uyuz oluyorum böyle tiplere. Soba küreğiyle dişleri dökülene kadar ağzına ağzına vurasım geliyor. Ulan yvşk, senin Almanya'da 1 yıllık asgari ücretle (18.000 euro-200.000 TL) alabildiğin 0 km araba için burada 10-15 yıllık asgari ücret ödeniyor, belki daha da fazlası. Neden? Kendimize 1 araba alırken 1 veya 2 araba parası kadar da devlete vergi veriyoruz. Orada rahat yaşayıp burada yaşayanlara azla yetinmeyi öğütleyeni gördüğünüz yerde eşek sudan gelene kadar dövün, bir daha konuşamasın pç.
Yalan dünyanın malı yalan dünyada kalır. Şimdiye kadar dünyada malyarlarca insan canından olmuş. Kim götürmüş sahibi olduğu bir şeyi. Götürdüğün tek şey benliğindir. İyi olursan iyiliğini kötü olursan kötülüğünü götürürsün. O nun da götüreceği tek şey işe yaramaz benliği.
Ya bu mikrofoncular sadece ortalığı karıştırmaktan ibaret başka bir şeye yaramıyorlar.
Çok boş muhabbet ve hepsi aynı sonuca çıkıyor.
O arkadaş burada o arabayı illegal koşturmadan alamaz he bilinmez belkide Belçika’da illegal koşturuyor. 🤷♂️
Seni hiç alâkadar etmez.
Kolay para tabii, tatlı parayı bir kere alınca istemeden bile olsa bir üstünlük, haklılık buluyorsun.. Empati yok, o yok, şu yok. Binme o zaman, alma o zaman, yaşama o zaman
Ezbere konuşan gurbetçilerin bazılarına o yüzden derler ya!! Madem bu kadar seviyorsun neden gittin vatanından. orada yaşarken klavyeden siyaseti ülkemin durumunu eleştirmek sana mı kaldı yaşamadan bilmeden ezbere
Avrupa'da yaşayıp Türkiye'yi öven beyinsizler madem Türkiye bu kadar iyi niye oralarda rezil oluyorsunuz dönün ulkenizde mutlu mesut ve ferah içinde yasayin
Adam kendini kurtarmış, Türkiye'dekileri neden düşünüp kendine dert etsin ki. Geldigimiz şu nokta da artık vatan millet Sakarya klişesi mazi oldu maalesef.
Yalanını yiyeyim onun orada en vasıfsız işçi olarak çalışıyor bir mercedes çekmiştir altına buradakilere hava basıyor bilmesem yutacağım canım bak bindiğin araba orada lüks değil orta seviye
bence doğru soyluyor pahalıysa parası yoksa bınmeyecek binmek istiyorsa nerde olursa olun çlışck kazancak ole binecek
Turkiyede Belcika plakali arabam var burada 160bin euroya satin aldim. Şu an Turkiye'de 6 milyon tl.
kurtulus savasında cepheden kacan annesının etegını gıyen tavuk kumesıne saklananların torunları bunlar iktidar şakşakçısı . normal.
Boş yapmış alım gücünü bilmeyen cahilin tekine mikrofon uzatmışlar Türkiyeye niye tatile geliyorlar gelmesinler
Kendini beğenmiş insan bizleri küçük görmeye çalışıyor böyle dengesizlerle muhatap olmayın elinizde kalır !!!
onu diyen arkadaşlar neden gurbette sıla hasreti vatan hasreti çekiyorlar?
gelsin Türkiye'deki 30 milyon yurttaşları gibi 2.850 tl asgari ücret ile geçinsinler göreyim nazik mabadlarını?
Kesin A haber izleyip galaksi liderine oy veriyordur embesil
Zaten böyle canım oradan oy kullanıp burada yaşamaya geldimi kaçan embesiller
Ne diyeceğimi bilemiyorum. İç sesim çok kötü şeyler söylüyor😑
Bak ediyoruz her şeyi daha bu sarıklı şeytanlara kül oldukça daha çok alay ediliriz..
Videoyu çok izleyemedim sinirim zıpladı bir an. Bunlara diyecek bir laf bulamıyorum.
Cok gıtım gordum avrupada onlrıda gavurun b... Kunu temizlerler bura gelip hava atarlar
Allah ıslah etsin diyorum o embesili. Bıraksın gelsin burada yaşasın maçası yiyorsa
Bunları fazla takma kafayı yersin, çıldırırsın deli ederler insanı
Beddua etmeyi bıraktım...
Allah bildiği gibi yapsın
Bu gurbetçileri anlamak zor. Orada it gibi çalışırlar memlekete gelince ahkam keserler.
her ülkede fiyat farkı olması normaldir lakin bizim ülkede özel tüketim vergisinin bu kadar çok olması gerçekten anormal
Araba pahalıysa helikoptere binin.
Abi bencilik bence böyle düşünmek
Aktrol gurbetçiler yok mu ahh çok trajikomikler 😂
ALLAH BELALARINI VERSİN SIĞIR BUNLAR !!!
Sendemi erkeksin yoksa
Çiğköfte düşünüyorum off yanına da ayran
Gelsin burada araba alsın. 😏
Çağımızın hastalığı ego
Çomar, aktroll, geri zekâlı, döl israfı.
Açık ve net bir şekilde konuşmuş adam. Evet.
Allah sabır versin,
Bencillik
penise sürecek akıl yok konuşuyor işte
canım düşünmüs
Onların tuzu kuru
Hain bunlar
mal ondan
Bune ya 🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?