Benim telefon dışarıda 500 dolar Ben 6.000 TL’ye aldım Aynı hesap hatta daha fazla ödemişim araba daha ucuza gelmiş 😂 500 dolar 500 bin Alıs 2 milyon Ben 6 bine telefpn aldım
Ortantılarsak 2 milyon tl araba çok ucuz 😂 😂. 6 bine telefpn alındığıma göre ulan kafaya yemek üzereyim vergi vergi vergi
Sadece araba değil. Marketteki her ürün, bilgisayar parçalarımaklına gelebilecek her şey. Vergi ülkeai olduk. Bu aslında ekonomimizin ne kadar poktan olduğunu, refahın yerlerde süründüğünü, hükümetin kontrolü kaybettiğini ve ülkenin çöktüğünü gösteren bir durum.
Maaşından bile vergi alınıyor bilmem biliyor muydun?
Maaşdan vergi bir cok ülkede alınıyor ancak sorun burada elimize kalan paranın değersiz olması alım gücümüz olsa bu kadar göze batmazdı bunlar hayırlısı😔
Bize keriz muamelesi yapıldığını düşündürüyor bizimde buna tepki vermiyor olmamizda ayrı bir olay tabi bunu da görmezden gelemem devleti tarafından resmen soyulup buna itiraz etmeyen tek milletiz
Satılmaması için yapılıyor ekonomiden anlamayanlar devlet kar ediyor zannediyor askine döviz çıktığı için bu arabanın döviz açığını 100 bin ton fındık satsak karşılayamayız sadece 1 arabanın
o arabaların belirli bir satın alan müşteri kitlesi var zaten. onlar fiyat ne olursa olsun alıyorlar. satılmaması içinle bir alakası yok. orta gelir ve altı bu arabayı 530 bin e de alamaz.
Evet arabalara verdiğimiz paralara yazık tenekeler olmuş 200bin tl bu ve iş kültürü, yetersiz vd uygulanmayan çevre temizliği kuralları, hayvan hakları, insan hakları yetersizliği durumlarindan dolayı amerikaya gitmek istiyorum
Ben araba uretici firma olsam biz niye cabaliyoruz calisiyoruz adamalr bizim yaptigimiz arabayi sifir emekle kat kat ustunde kar elde ediyorlar hem de vergi adi altinda derim... ve fabrikayi kapatirim...
Dunyanin hıc bir ulkesınde böyle kazık vergı sistemi yok dukkan satacaz adam tam fatura istedı sattığın fiyat uzerınedn %35 vergı biz kazmdıkkı okdar vergı sıstemi duzeltılmelı
Siz genç arkadaşlar neden böyle düşünüyorsunuz. Arabayı siz üretin daha ucuza alınsın. Kendi ülkende üretilmeyen bir ürüne dünya para ver fabrika baskasininin cari açık tavan yapmış. Az bile 10 kat vergi olmalı.
Iyi ya da kötü kendi ülkemde üretilmesi güzel. Yabancı fabrikaların üretip kazanmalarini izlemektense kendi işçi mühendislelerinin teneke dahi yapsa başım üstündedir. Saygialr 😊
Devletin bizi çok fena düdüklediğini, hiç bir emek harcamadan arabayı üretenin (üreten 100.000 kazanıyorsa, ki daha azdır eminim) 15 katı para kazandığını, Türk vatandaşının donanımsız boş paket tenekelere mahkum edildiğini düşündürüyor
Arabayı bilemem tabi de çok şükür yaşıyoruz bir şekilde umarım düzelir üzülüp kafa patlatıp duramam bunlara. Aldık iyi kötü bişey biniyoruz ne yapalım. Kötü ülkelerin haline bakıp buna da şükür demek daha rahat ettiriyor. Trenin üzerinde yığınlar halinde seyahat etmekten iyi. Lüks olarak görülen şeylerin vergi düzeni farklı olmalı. Yatlar villalar eğlence mekanları zenginleşir halk günü kurtarma derdinde. O arabalar bize lüks bu yüzden.
Onlara binsek onlardan da sıkılırdık bir süre sonra uzaya merak salardık. Maddiyat bir yere kadar hayatı idameden sonrası lüks geliyor. Huzuru pahalı şeylerde görmüyorum. Yeri geliyor 1 hoş sohbet 1 bardak çay mutlu ediyor insanı. Yurdumun ekonomisi kötü belki doğru. Ama insanının sıcaklığı yeter. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Türk milletiyle gurur duyuyorum bu kadar kazığa banamısın demiyoruz. Bu kadar haksızlığa susabiliyoruz. Hala dimdik ayakta durabiliyoruz. Bugün de doyduk çok şükür.
Paran varsa bin diyor. Ama devleti de gör bu arada demek. Bu arada avrupada bizi kıskanıyor. Biz niye bu paralara satmıyoruz zarar ediyoruz diye.🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Böyle Aşırı vergi alınan bir ülkede bu zamana kadar ekonominin düzelmesi lazımdı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
avrupada , en azindan benim bulundugum ulkede bir araba mesela 40bin tl. ye karsilik geliyorsa, turkiy3de o araba 250bin civari. ve dusunun bizim burdaki gelirleri ve turkiyedeki gelirleri. insanlar burada arabayi hava atma araci olarak gormezken, turkiyede luks araba pesindé millet.
Alıcısı varsa hakkı odur. Araba fetişisti, ama kendi üretimi olmayan bir toplumda, bir de arabayı ucuza getirip iyice dolar borcuna mı batalım. Bu şekliyle bile dolar harcamamızı dengeleyemiyorken, bu durum gayet normal
@Antierdoğanizm kabul etmesi zor belki… ama dolar harcamaları karşısında, yeterli ihracat yapamadığımız sürece, ithal olan her ürün bu şekilde olmak zorunda. Devlet sana diyor ki, ben bu arabadan onbinlerce adet alırsam dolar açığım oluyor. Madem bunu kullanacam diyorsun, o zaman benim maaliyetimi de karşılayacaksın demek oluyor. Yol yapıp, o yolun cevresine yeterli çiftlik, fabrika, sanayi ve madem ekleyemezsen, o kaymak gibi yollarda cilalı bir araba kullanmak biraz pahalıya patlar. Ekonomi dinamiklerine göre hiç saçma bir şey değil söylediklerim
@Antierdoğanizm bence sen bir şeylere anti olmaya kalkmadan önce kendini biraz daha geliştir. Okudugunu anla. Tek bir kelimeden anlam çıkarmaya çalışma. Yazım da seni 500 binlik arabaya 2 milyon ödemeye mahkum eden boomer babalrınızın kararlarına ironi var ;) baba o cilalı yollara kandın diye bence sen onlarla bir görüş
Bizim ülkede gösteriş meraklısı çok. Nasılsa alacak zengin enayiside çok. Yurtdışındaki icicekle Türkiye'de ki içeceğin bile arasında ciddi kalite farkı var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ülkeler vergiler ile ayakta duruyor alınan vergi ötv dir Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. İlk olarak Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yapılan kanun değişiklikleriyle gündeme gelmiş ve yine aynı amaçla 2002 yılında 4760 sayılı kanun ile kabul edilmiştir.