Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa mutlu olurum nelere bakim arabada
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Arabalar konusunda 573 cevap paylaştı. *Önce ihtiyacınızı tam olarak karşılayacak doğru marka ve model seçmelisiniz
*Sonra piyasasını iyi araştırıp gerçek değerini tespit etmelisiniz.
*Tecrübesiz iseniz konu hakkında tecrübe ve bilgi birikimi olan size gerçekten vakit ayırıp iyi bir alışveriş yapmanızı sağlayacak birini bulmanız size fayda sağlar.
*Alacağınız aracın eksi yanlarını anlamanız için "İYİ BİR" oto expertiz firmasından destek almanızı tavsiye ederim. Zira piyasadaki ustalar gerçekten detaylı nitelikli bir inceleme yapmıyorlar. Aldanırsınız yani. Yani Araç almak öyle kolay değil almadan da evvel para ve enerji harcamanız gerekir.
* Alacağınız aracın kaza raporu için (tramer) düşük bir ücretle bilgi sağlayan firmalardan bilgi alın. Zira sözle ifade edilen şeyler genelde eksik ve aldatıcı oluyor...
İyi alışverişler dilerim.00 Yorumla
664 e plakayı veya şase numarasını gönderip hasar kaydına bakmalısın. Muayene kayıtlarına bakıp km de oynama var mı yok mu ona da bakmalısın. Aracın boyasına dikkatli bakıp renk farkı var mı yok mu anlamaya çalışabilirsin, güvendiğin ve işten anlayan birisiyle aracın yanına gidip baktırabilirsin ve çok iyi bir expertize göstermelisin
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Tamamdır çok teşekkür ederim dostum
Ekspertiz muhakkak girilmesi. Sonrasında ise arabanın iç aksamların da ya da özelliklerinde bozukluk var mı ona bakılmalı. Mesela açılmıyan cam, kapı var mı, hız sabitleyici, çeşitli sensörler, yedek anahtarı VS. Ufak detay gibi gözüksede onarımına fiyat okadar ufak olmuyor
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Aynen knk teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
14Cevap
- 1 yıl
Türkiye nin en bilinen Exper firmalarina göster mutlaka. Onlar sana a dan Z ye herseyini söyler. Alacağın araba sahibi ile anlas. Dediklerinden farklı ciddi bir sorun çıkarsa Exper parasını sen ödersin de.
00 Yorumla İkinci el araba alırken alacağınız araba 2010 model ve altıysa onda boya aramayın kazada aramayın burada önemli olan araba ağır hasar kayıtlımı ona bakın kaput ve tavanda bir problem yoksa boyalı değilse alınabilir diğer yerleri boya olsada olur çünkü alacağın araba eski model sıfır almıyorsun bütçeni yazsaydın size daha çok yardımcı olabilirdim
00 Yorumla- +1 yıl
tövbeee bida ikincel araba almam 2 tane araba conta yaktım daha biri dün yandı 4000tl masraf var kafayı yiyecem arabayı alalı daha 8bin km oldu onca bakım yaptım yani ortalama 5bin harcadım şimdi 4bin daha harcıcam o yüzden ikincel almam bunu satıp sıfır egea dizel alacam en azından 5 sene kafam rahat olur
00 Yorumla Bu zamanda herkes uyanık sanayide tanıdıgın ustaya götürcen aracı eger kendin arabadan anlamıyorsan işin sıkıntılı demektir
06 Yorumla- Soran+1 yıl
knk arabadan anlıyorum az çokta işte asıl bakmam gereken yerler nereler
- Soran+1 yıl
knk çalıştırıp altınamı girim arabanın :D
- Soran+1 yıl
tamamdır dostum teşekkür ederim
Arabalar konusunda 1,6b cevap paylaştı. En başta direklerin şaselerin ve motorun hasar almamasına sonra km ve hasar kaydı özetle detaylı bir ekspertiz yaptırman gerek.
05 Yorumla- Soran+1 yıl
knk zaten motorda ya da direklerde işlem olsa belli olur zaten demi
- Soran+1 yıl
knk eksper işine gelince bayi eksperi ya da iyi bir ekspere baktırırsak sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
- Soran+1 yıl
Tamam knk olmazssa 2 yere götürürüm
- +1 yıl
Boya değişen hasar kaydı km sorgusu ve mutlaka mekanik ustasına götür aracın randımanına baksın
03 Yorumla- Soran+1 yıl
tamamdır knk ama eksertiz zaten bakmıyor mu onlara
- +1 yıl
Bakar ama mekanik ustası arabanın çalışmasından çekişinden sorun olup olmadığını anlar
- Soran+1 yıl
tamamdır teşekkür ederim
hasar kaydı 5-6 bini geçmesin.
ön kaput değişen olmasın.
1 den fazla değişeni olan aracı alma
motoruna şanzımanına iyi baktır.
şase, direk , podye işlemsiz ve boyasız olmalı.
şimdiden hayırlı olsun :)11 Yorumla- Soran+1 yıl
teşekkürler
- +1 yıl
Hasar kaydına aldanmayacaksın götüreceksin tarcanlara civatasından puluna kadar bakacaklar
06 Yorumla- Soran+1 yıl
full oto eksperler var knk illaki anlarlar
- +1 yıl
Hepsi bakmıyor işte arabalara yalandan bakıp gönderiyorlar
- +1 yıl
@ibrahimmrs dirençle kandırılmış 😄
- +1 yıl
Bu arkadaşı da kandırırlar herhalde dirençle😂
- +1 yıl
Her şey olabilir😂
- Soran+1 yıl
@YavuzCakır :D
Guvenilir express cogu kafadan uydurma yapıyor galericiyim biliyorum km sorgulama hasar kaydı sorgulama.
03 Yorumla- Soran+1 yıl
kendim bakarım olmaz ise bi ustaya götürmeyi düşünüyorum
- Soran+1 yıl
tamam
- +1 yıl
Kazasız olmasına dikkat et ve eğer kapalıysa kaputta değişen var mı ona göre al. Bunu öğrenmek için de internetten iyi bir Expertiz bul.
00 Yorumla Alacağın arabaya göre değişir 20 yaşın üzerindeyse ustalarına götürüp baktırabilirsin bazı expertizlerden iyi anlıyorlar
00 YorumlaKaput kapı bagaj daki vidalar bak renkleri atmış ise sökülmüştür yani işlem görmüş kaza görmüş
00 Yorumla- +1 yıl
iyi bir ekspere göster
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Tamamdır
- +1 yıl
Hasar kaydı önemlidir
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Tamamdır knk teşekkür edeirm
- +1 yıl
E bakmadan mı alsın illaki bakacak
- +1 yıl
Km ve kazası var mı dikkat et
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
ben hiç anlamam uzman bir kişiye danışırım
01 Yorumla- Soran+1 yıl
:D
- +1 yıl
İyi biri ezber göster cen kazası var mı
01 Yorumla- Soran+1 yıl
tamam knk göstercem
- +1 yıl
İçinde sigara icilmismi önemli
00 Yorumla - +1 yıl
Sorunsuz olmasına
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
expere baktirip alın
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Koltuklarda seks yapılıp yapılmadığına
04 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Yapılmamışsa bence
Direksiyon var mı
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Öncelikle; piyasada kazasız, hatasız, boyasız, değişensiz vesaire bilgilerle satışa sunulmuş, aslında pertten (ağır hasarlı/kullanılamaz duruma gelmiş) toparlanmış çok fazla otomobil var. Normal bir binicinin gözle ayırt edemeyeceği, hatta birçok eksperin dahi gözden kaçırabileceği nitelikte oyunlarla bu otomobilleri satabiliyorlar.
Eminim görmüşsünüzdür; "sigorta şişirmesi sebebiyle ağır hasar kayıtlı, ama aslında hiçbir şeyi yok" gibi ilanlar da fazlasıyla karşımıza çıkıyor. Şunu belirtmek isterim ki; sigortalar bu ücretleri kendileri karşılar, en az maliyetle ve en güvenli şekilde otomobili tamir ettirmek isterler, hiçbir sigorta hasarı ya da kazayı "şişirmez". 5664'e atacağınız mesaj ile edineceğiniz tramer bilgisi yardımcı olmakla birlikte, ilgili hasarlar sigortadan FAYDALANILMADAN, cepten ödenerek tamir ettirildiyse bu raporlara yansımayacağını da unutmayın.
Ne aldığınızı bilmekle ilgili bir şüphe yaşamamanız için ilgili markanın yetkili bir satış noktasının satışa sunduğu 2. el otomobilleri tercih etmeniz, tüm bu belirsizlikleri ve riskleri ortadan kaldıracaktır ya da bu riskleri minimuma indirecektir. Bir kurumdan alacağınız 8 yaş ya da 160 bin km sınırının altında olan her otomobili 3 ay ya da 5.000 km (hangisi önce dolarsa) garantiyle satın aldığınızı da hatırlatmakta fayda var.
Sıfır bir cep telefonu, bilgisayar aldığımızda problem yaşayabildiğimiz gibi, teknolojik dev diyebileceğimiz otomobillerde de elbette sorunlarla karşılaşabiliriz. Bu olası sorunlarla ilgili riskleri en aza indirgemek ve gerektiğinde hızlıca çözüme ulaşabilmek için, yetkili satış ve satış sonrası noktalardan hizmet almanızı öneririm.
Özetle, bakımları ve onarımları sadece yetkili servisinde orjinal ürün ve parçalarla yapılmış otomobilleri, yine bahsettiğim yetkili satış noktalarından almanızı tavsiye ederim.
Son olarak; otomobilinizi satacağınız zaman da yine bir problem yaşamamak adına güvendiğiniz bir kurumdan destek alarak otomobilinizi ilgili kurum üzerinden satmanızı tavsiye ederim.
Şimdiden güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
Bayilerden alinan araçlarda test sürüşü yapılmıyor expertiz yapılmıyor eğer herhangi bir sorun çıkarsa expertizle papaz oluyorsun teknik arızada ise seni süründürüyorlar bence en iyi yöntem arabayı iyice kontrol ettikten sonra güzelce bir test sürüsüne çıkmak (wheeler&dealer'daki gibi bol gazlamalı). Test sürüşünde el freni çekili şekilde gaz verin, aracın şanzumanını test edin tüm viteslerde gezin, klima, farlar vesaire tüm mekanik ve elektronik özellikleri test edin sonra 2ayrı expertize götürün aracı ve experdeyken başında bekleyin yoksa kötü iş yapıyorlar.