1 haftalık memleketime gitmiştim.. Köyde 6-7 ev var, insan yok zaten.. Maksat kafa dinlemekti :D Dönüşte köy yolundan aşırı toz olduğu için ilçede arabayı yıkamaya verdim. İçeride otururken birden gelip arabayı vurduklarını söylediler.Hale bakar mısınız? :DO anlık şokla baya bağırıp kavga ettim falan.. Yıkamadan sonra temizlemek için geri çekerken başka müşterinin arabasına vurmuşlar.. Orada serviste yaptırmak istediler de kabul etmedim. İstanbul'daki servisten fiyat aldım, hem servis fiyatını hem de değer kaybı parasını da nakit alıp döndüm. Hasar kaydı olmasın diye tutanak da tutmadım ama bir yanım şikayet etsem mi diye kaldı..
Ben ilk vurduk dediklerinde 1-2 çizik sandım da, arabadaki hale bak.. Herhalde ralli yarışına çıkıp gömmüşler :D
Yıkamaya verdiğiniz arabayla kaza yapsalar ne yapardınız?
Reis cidden çok geçmiş olsun bu sektörün içinde olan birisi olarak söylüyorum elimden geldiği kadar çok dikkatli oluyoruz bu iş çok önemli emanet sonuç da
Yani bu işlerden pek anlamam ama temizlemek için geri çekerken başkasının arabasına vurmuşlar hikayesi çok inandırıcı gelmedi açıkçası. Büyük ihtimalle olay daha fazla büyümesin diye size öyle demişler. Bence yıkama sırasında orada çalışan kendini bilmez veletlerden biri geçmiş direksiyona ve kaldırıma vurmuş. Yani dediğim gibi çok anlamam bu vuruk kırık işlerinden, sadece fikrimi söylüyorum..
Ehliyetsiz çocuk vurmuş zaten.. Etraftaki esnaflardan öğrendim de, çocuğu korumak için başkası vurdum diyor. Ilımlı yaklaştıkları için zararımı karşılatıp büyütmedim :)
Çok geçmiş olsun aksiliğe bak ya. Herhalde ben de baya sinirlenip hesap sorardım insan öyle anlarda kendini kontrol edemeyebilir haklı tepki göstermişsin. Değerini alıp oradan ayrılman da biraz içini soğutmuştur genelde ben kendim köpük ve su makineleriyle yıkıyorum sanırım en doğrusu bu 🙂
Genelde ben de benzinlikte kendim yıkarım da araba aşırı tozdu.. Köy yolunda camlar açık falan içi de fenaydı.. Tertemiz temizlesinler dedim de olacağı varmış :D
Öncelikle geçmiş olsun. Anlamadığım için soruyorum aracınızı satacaksınız ve hasar kaydı oluşmasın istiyorsunuz ama araç hasarlı. Yani hasarlı aracı hasarsızmış gibi satabilir misiniz? Araca yapılan işlemler öyle ya da böyle işlenmiyor mu? En kötü ekspertizde çıkmaz mı?
Tutanak tutulursa hasar kaydı olarak çıkar. Örneğin bir araç alacaksanız ve hasarlarını sorguluyorsunuz. KZ1 2.500 TL gibi. Eksperde de her türlü çıkar. Tutanak tutmayıp kendiniz yaptırdığınız zaman da ekspertizde yapılan işlem çıkar, boyanırsa boyalı gibi ama ancak kazalı olarak hasar gözükmez.
Değer kaybına kadar vereceklerse daha ne yapsınlar bırakın şikayet falan. Ayrıca boyalı değişenli arabalar piyasadan uygun olduğu için daha hızlı satılıyor artık piyasa çok yüksek olduğu için, canınızı sıkmayın.
Caner'im nerelerdesin sen kardeşim ya.. Öncelikle çok geçmiş olsun.. Polis çağırıp tutanak tutturdun inş.. Şikayetçi olacaksın, akabinde yetkili serviste yapılmasını ve aracı hasar değer kaybına kadar talep etmelisin. :(
İzindeydim abi:) Sağ olasın. Tutanak tutmadım çünkü arabaya hasar kaydı işlenir.. Satacağım o yüzden gerek yok :D İstanbul'daki yetkili servisten fiyat aldım, hem o fiyatı hem de değer kaybımı da nakit aldım döndüm
Olur böyle şeyler bence agresif olmaya gerek yok bir anlık dalgınlık muhtemelen içeri sokarken dar açıdan manevra yapmışlar. Diplomasi ile herşey çözülür cana gelmesin yeter ki. Ama böyle bir kaza yapıp dik dik konuşulursa onların annelerini vaptiz ederim
Anlıyorum seni, benim aracım Azerbaycan'da geçen hafta hasar aldı. Burada araba üstlerinde eşya taşımayı seviyorlar adamın arabasının üzerinden çatıya dizilen tuğla alternatifi örtükler var ondan uçta arabamın yan tarafı uzunca delik açıldı önce şoka uğradım sonra adamla muhabbet ettik 3-5 manata ( 20 tl ye ) çalıştığını ifade etti bende canın sağolsun kiminin parası kiminin hayır duası dedim 800 tl ye yaptırdım ama içim rahat en azından bana ya da karşımdakine zarar gelmedi. Sana da geçmiş olsun kardeşim
Yani oldukça karışık bir durum. Ben yaz tatillerinde otoyıkamacılık yapmış biri olarak söylüyorum yani biz emanete gözümüz gibi bakardık. Hani olmuş bir kere. Çok geçmiş olsun. Seni haybiye uğraştırıp madur etmişler. Yani zaten yorulmuşsundur patron. Bilmiyorum bence çok da uzamasın. Sen bilirsin.😔
Sinirli halin geldi bir an gözümün önüne hshshsh Ama olan olmuş, sağlık olsun. Sen iyisin gerisi hallolur :) Neyse bu kadar fazla iyi anlaşamayız sjsjjsjs
Bu nasıl bir kaza böyle pess.. Hiç vermeyeceksin böyle yıkamaya falan başında bekleyeceksin.. Tutanak tutmaman en iyisi olmuş ta gerçi orada işlem yapıldığını satıcı müşteri her türlü anlar.. Geçmiş olsun..
Öncelikle geçmiş olsun. Arabaya fena çarpmışlar bir kamera falan olsaymış iyiymiş. Hiç olmazsa değer kaybını vermişler hatalarını kabul etmeleri sizin yararınıza. Tutanak tutmayarak da bence iyi yapmışsınız satarken zorluk çıkarmaz. Siz yine de iyi sakin kalmışsınız ben cinnet falan geçirirdim herhalde :D. Tekrar geçmiş olsun
Ilımlı yaklaşırlarsa sana olduğu gibi yetkili servise yaptırır faturayı ödetirim. Ama yokuş yapmaya kalkan olursa polisi çağırırım tutanak tutturup zorla yaptırırım yine. Ben uğraşmam hiç polisle uğraşsın zorluk çıkarırsa 😁
Çok geçmiş olsun. Arabamı bu halde görsem, şoktan sesim kısılıncaya kadar bağırır çağırırdım. Acil trafik polisi çağırtıp zararı zorla karşılamalarını isterdim. Firmadan şikayetçi olurdum. Çizik olsa önemsemezdim.
Kaza değil ama çizik, kaplamada bozulma ve defarmosyonla çok karşılaştım ama öyle bir durumda kendi araba sıgortasından otopark alanında kazalıdır raporu çıkartırdım sanırım
Asla sakin olamam bn.. şikayet et ki bir daha başkasının arabasına zarar vermesinler. Bu tiplere oldukça acımasız olmak lazım.. Ayy fenalık geldi ajshdhsj
Ben kesinn şikayet ederdim. Hiçte vurmuş gibi durmuyor. Geçmiş olsun ayrıca
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao Geçmiş olsun, hasar kaydı aracın değerini düşürüyor diye biliyorum. Tutturmamanız daha iyi. Hiç anlatılan şekil çarpma gibi durmuyor. Tahminimce ordaki çırak/küçük yaş biri veya keyfi alan biri bu hale getirmiş.
Skahdsknd tamirci çırağı gezintiye.. djsbd sonuçta paranı almışsın abartmaya gerek yok ben de hakkım olanı ister uzatmazdım hatalar olabilir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
burda hata sizin oto yikamaciya cok gitmem gittigimde yikancak alana ceker anahtari yanima alirim yikama işi bitince arabanin yanina gider iyi yikanmismi diye kontrol ederim ve aracimi alir cikarim artk bundan sonra sizde öyle yapin
Immm ama 2 gün önce olsa da yeni öğrendin sonuçtaa😭 neyse sakin olmak daha iyidir zatenn. Pekiii şimdi ne olacak, hasarı onlar karşılayacaktır umarımm😒
Hayır, anında öğrendim :D Yıkama yapılırken ben içeride oturuyordum.. Gelip söylediler, çıkıp gördüm.. O an zaten bol bol bağırma çağırma:) Onlar karşıladı tabi ki. %100'ü geç, %1543743757 hatalılar :D Dükkanı şikayet etsen neler olur neler..
Hem hasarın servis fiyatını, hem de arabadaki değer kaybını da aldım:)