İçişleri Bakanı Süleyman Solu, yeni kara yollarında başlamak üzere hız limitlerinde arttırılma olacağına dair çalışma yapılacağını söylemiş. 20 KM'ye kadar da artırma yetkilerinin olduğunu dile getirmiş. Açıklaması şöyle;
"Trafik kazalarının en önemli nedeni sürat ama eski Türkiye değil. Yol standardımız, kalitemiz konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız da Karayollarımız da çok yetkin. Bizim sürat yönetimimiz 120, ona bir yüzde 10'luk tolerans var, 132 kilometre... Otomobiller için 20 kilometreye kadar artırma yetkimiz var. Bu konuda hem yollara hem de standartlara göre Karayolları ile trafik bir çalışma yapıyorlar. Bir miktar artırma konusunda, yeni kara yollarından başlamak suretiyle bir adım atılması üzerine bir çalışma gerçekleştirilmektedir. Elbette ortalama hız da kendi açısından önemli bir anlayış oluşturmaktadır."
Sizce hız limiti kaç olmalı?
Süleyman Soylu: "Otoyollarda hız limitlerini 20 KM'ye kadar arttırabiliriz" dedi. Hız limiti kaç olmalı?
Trafik kazalarının en önemli nedeni sürat değil. Bizde sürücüler trafiğin akışını sabote ediyorlar, en büyük sebep o. Kazalar genelde kavşaklarda yahut dur-kalklı trafikte oluyor.
Gerçi bir şeyi Süleyman Soylu iddia ediyorsa, genelde zaten yanlış oluyor şaşırmamak lazım.
Hız limiti rahat bir 160 olmalı zaten. En kıytırık arabanın bile aşıp gidebileceği süratlerde limit koyunca sadece riski artırıyorsunuz.
Ayrıca, sürücülere çağrımdır, 80 ile gidiyorsanız sol şeride yapışma orspuçocukluğunu yapmayın. Sırf otobandasınız diye aynalara zerre kadar bakmayıp kafanız ileriye kilitlenmiş, etrafınızda ne olduğundan bihaber halde araç kullanmayın. Sonra ananızın kulağı çınlar.
Neden her kötü şeyin nedeni olarak "eski Türkiye" söylemi kullanıyor? Türkiye'nin eskisi yenisi olmaz! Eskiden böyleydi desek daha doğru olur. Ayrıca 20 yıldır iktidarda olan bir parti var ve benim çocukluğum bayramlarda şu kadar kazada şu kadar can gitti şu kadar aile karardı diye Bayram haberleriyle geçti. O zamandan bu zamana ne değişti ki? Sıkı denetim ve yaptırım uygulansın yeterli olur. Kaç yıl oldu hâlâ zengin şımarıkların çakarlı araç kullanmalarının bile önüne geçemedik.
Bence hız limiti tabiki arttırılmalı. Çünkü herkes yavaş sürüyor trafik oluyor. Hızlı kullanmak lazım. Gideceğin yere erken gitmek lazım.. trafik kazalari aşırı hızdan olur ama sadece hız tek başına etken değil O hızın nerede yapıldığı da önemli. Otobanda tabiki hız yapacaksın. Mahalle aralarında hız yapılmasına karşıyım.. Varsın hız limiti arttırılsın, siz yavaş kullanın. Limit artmasın diyenlere lafım bu
Ulan millet eski araba kullanıyor ne hız limiti. Bir kaza olsa ufak, araçlar pert insanlar mefta olur. Sanki ülke refah içinde herkrsin altında son model araç var da bunlar limit arttırıyor. Gerçekten çok ihtiyacımız vardı buna bravo... Nerede gereksiz iş varsa yapıyorlar.
Otobanda zaten 120 ile giden çok az rastlanır. :D Genel ortalama 140-150 görüyorum ben hep yollarda.. 120 zaten otoban için azdı bence.. En kötü 160 falan olmalı diye düşünüyorum da, 20'de 20'dir.. Geçen senelerde de diyorlardı ama olmadı. Umarım şimdi olur.
Şimdi gerçekten Allah var yollar güzel. Ama 130'u geçme taraftarı değilim pek, özellikle Almanya otobanları gibi hız sınırı olmayan yollar bizde sakat iş.
Otoyollarda hız limiti gerçekten düşük 1000 km’lik yolda en az 5 radarı bile bile hız yapmak zorunda kaldım yol 70’lik ama ben 130 gittim. Tamam iyi bişey değil ama yol mükemmel dümdüz yani 70’de gidilmiyor ve yol bitmiyor. Bence doğru bir karar.
Hız limitleri artmali bence de. Ve özellikle şehirlerarası otoyollarda vatandaşa anormal hiz limitleriyle kurulan tuzaklar kaldirilmali. Makul hız limiti yap, sehirlerarasi yollarda kesintisiz belli hizda sürüş sağla.
1.5 yılda araba fiyatları ikiye katlandı herkes eski araba kullanıyor eski bir arabada 150 yapan birinin parçasını bulamassın sadece yeni model araç kullananların hız sınırı artırılmalı.
Eds veya radar uyarısı yoksa hız limitinin pek önemli olduğunu sanmıyorum. En fazla çıktığımın 130 olduğunu da düşünürsek, cezadan kılpayı yırtmış oluyorum. 😂
hız yapınca dağılacak arabalar var maalesef piyasamızda :d bu kadar teneke boş araba olamaz, bence bıraskınlar hiç arttırılmamalı bu kadar külüstür araba varken saçma olur :d
Bence şu an halk vatandaş eğitim olarak buna hazır değil ehliyet alan şöfor oldum sanıyor heleki otobanda bu sefer yarış pistine dönecek daha önemli konular var ülke için
100 ü gecmeyecek, suleyman soylu ulastirma bakani veya karayolları müdürü mu? Hız yuksek olmasi icin evvela bi altyapi'duzgunluk, genişlik, şehirden arinmislik' trafik bilinci gerekli.
trafik kazalarında çok kayıp veriyoruz çok ağır denetimler kurallar getirilmeli ki herkes kurallara uysun hatta yeniden ehliyet sınavı olsunlar geçemeyenler araç kullanmasın
Otobanda 120km hızla giden kimseyi görmedim ki herkes araba kaç basıyorsa limit zorluyor hızdan önce herkese gerekli bilinç verilmeli bence mesela sinyal kullanmak gibi
Yav Türkiye'de kurum, devlet falan mı kaldı? Cumhurbaşkanı 300'e çıkaracaz dese bunun ne kadar muhteşem bir eylem olduğunu anlatır dururlar.
Hatta ''Eskiden 120 ile gidiliyordu, millet İstanbul'dan Ankara 'ya 4 saatte gidiyordu, şimdi dileyen karayoluyla 1.5 saatte gidiyor'' diye afiş asarlar
Hız limitini bilmem de 2 vites olsun bence kaplumbağa gibi fkdkfk
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gerekli alt yapı çalışması, ilgili inşaat ve ulaşım mühendislerinin bilgi birikimi alınmadan müteahhit kafasında hız limiti artirilacaksa bunu hiç duymamış olalım.